Şimdi Ara

Merak Ettim Şu Araçlar Neden Tutul muyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
7.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Saab tutulmuyor deniyor ama yani fiyati cok pahali bence en buyuk sorun bu. Bir de bugune kadar herkese hitap etmiyordu, ozellikle ic tasarim. Kim 80lerden firlamis gibi gorunen bir ic tasarim isterki. Ufak bir kesim ucak gibi kokpit her yer dugme falan diyerek aliyordu. Simdi simdi tasarim duzeldi. Ayrica 9-3lerde makyajdan once sorunlu oldugu soyleniyor. Zaten sirf Turkiyede degil Amerikada ben alici gozuyle bakmistim, makyajsiz kasanin fiyatlari yerlerde surunuyordu. 7000 dolara 2005 9-3 alabiliyordum. Sonra arastirdim ve macera olacagini dusunup vagectim(biraz da ic tasarim etkiledi tabi.) Makyajli kasa icin 10000 gerekiyordu.

    Yani kimse o kadar para verdikten sonra riske girmek istemez, gider BMW, Mercedes alir, ille de degisiklik derse Volvo alir. Turkiyede fiyatlari cok pahali bence.
  • Alfa fiyatı kadar kullanışlı bir araç değil , hem iç hem dış tasarımı bizim göz zevkimize pek uygun değil toplum olarak , aynı şey saab sonata , lancia içinde geçerli volvo , mazda 6 ve mondeo da fiyatları yüzünden , aslında bu saydığım bütün markalar fiyatlardan dolayı kaybediyor.
  • 159 güzel hocam bence. mazda 6 fiyatını hakeden bir arac. bence dizel fetişizmi yüzünden tutulmuyor benznler...
  • Bazı arkadaşlar öyle yorum yapmışlarki adeta toplumumuz arabadan anlamaz en iyisini biz biliriz düşüncesindeler. Oysa bahse konu araçlar sadece türkiyede değil avrupada da tutulmayan araçlar(avrupada modeo,amerikada mazda 6 hariç). Alfa ve saab markalarının geleceği belirsiz. Alfanın vw ye satılması saabın da çinlilere satılması gündeme gelmişti. Yine burda çok tutulan araçlar, dünya genelinde de çok satan araçlar. Golf, c sementi hb araçlarda, passat da d sınıfında dünyada en çok satılan araçlardan. Renaultun dünya genelinde satışları yıllardır artan bir eğilimde. Toyotanın satışları hepimizce malum. Lütfen forumda arabalarla ilgili iki çift laf ediyoruz diye en doğrusunu biz biliyoruz diye düşünmeyelim.
  • SAAB benim de çok hoşuma giden araçlar tasarlıyor, fakat birde ülkemizin gerçeği var. SAAB Türkiyede tutulan bir araç değil malesef, haliyle servis ve yedek parça sıkıntısıda hat safhada. Bunu rakamlarla açıklamak gerekirse ODD verilerine baktığınızda, 2010 yılı toplam perakende satışlarda SAAB markasının satış adedi "2". Bu rakamlara bakarak SAAB markasının Türkiye'de olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Tüm markaların 2010 yılı toplam satış adetlerine alttaki linktlerden ulaşabilirsiniz.

    http://www.odd.org.tr/folders/2837/productialdbldocs/1013/Ocak-Aralik%202010%20RS.pdf

    http://www.odd.org.tr/web_2837_1/entitialfocus.aspx?primary_id=39&type=17&target=categorial1&detail=double&sp_table=&sp_primary=&sp_table_extra=&openfrom=sortial#


    Erhan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhandonmez -- 2 Haziran 2011; 8:56:18 >




  • Hadi tutar tutmaz sonuçta bu durum insanımızın kafatasının kalınlık meselesi...Malum bizim insanımız yeni nesil ince alüminyum saclı araçların eski modellerden daha sağlam olduğunu ve güvenliğin sacdan değil de içindeki çelikten sağlandığını 10 senede anca anladı..Ama en çok zoruma giden durum da şu: Benzinli diye tutulmayan diğer bütün araçların performansının kötü lanse edilmesi, aksine dizel diye tutulan araçların da hepsinin canavar olarak diğer araçlardan üstün gösterilmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 2 Haziran 2011; 11:17:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.