Şimdi Ara

MEMURA KREDİ ÇIKMAZI.LÜTFEN TECRÜBELERİNİZİ AKTARIN... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    Hocam katılmıyorum. Benim kullandığım telefonun klavyesi üreticinin kendi klavyesi olduğu halde ve mesaj düzenleme kapalı olduğu halde çoğu kez kendisi düzenliyor ve birçok şeyi bitiştiriyor. Misalen "herşey" gibi. Google yorumlarında da bu duruma çok değinilmiş ama üretici bunu düzenlemiyor yani bir güncelleme yapmıyor. Sen "her şey" yazıyorsun ama gönderdiğin anda bakıyorsun ki "herşey" olarak klavyeye kayıt olmuş. "herşey" kelimesini klavyeden sildiğinde de telefonu yeniden başlattığında yeniden geliyor. Tabi bu sadece bir örnek.


    Beni rahatsız etmediği için başka klavye programı yüklemiyorum. Mesajı düzenleyebiliyorsam (wp de mesaj düzenleniyor mesela) düzenliyorum, düzenleyemiyorsam altına yeniden gönderiyorum. Ya da hiçbir şey yapmıyorum.


    Kaldı ki bazen yorgun oluyoruz, kafamız dalgın oluyor. Öyle mesajlar yazıyorum ki görsen Türkçe katili dersin belki. Mesajlaşırken vesaire dil kurallarına çok dikkat etmiyorum aslında. Resmi bir yazışma değil sonuçta. Birilerinin " de/da yanlış yazmış vah vah" demesi de beni enterese etmiyor pek. Ancak yine de bu tarz mesleğe indirgenen mevzularda bir rahatsızlık oluşmuyor değil doğrusu.


    Şu an bilgisayar klavyesinden yazıyorum, elim sürekli fare kısmına değdiği için kaç kere mesaj düzenledim. Aslında uğraşmazdım pek ama siz bu mevzuda hassas davrandığınız için düzenlemek istedim.


    Bu arada eskiden de da gibi konularda farkındalık oluşsun diye kitap okuyun derdik ama güncel kitaplarda de da yı geç hemen her şey yanlış yazılıyor. Muhtemelen bilgisayar programına düzelttiriyorlar o da düzgün düzenlemiyor olsa gerek. Yani kitap oku dil bilgin gelişsin olayı dageçmişte kalıyor yavaş yavaş. Tabi bu konuda hassas olan yayınevleri var yok değil ama sayıları az.


    Bak üstte "dageçmişte" oldu. O da nazarlık olsun kalsın öyle.  Virgülleri de atlamışım mesela  Durum o ya, beni hiç rahatsız etmiyor mesela ama sizi rahatsız ediyor. Twitter da da sizin tarzınızda her gönderinin altına "şunu şunu yanlış yazmışsın" diyen çok kişi oluyor görüyorum ben. Açıkcası kendinize yüklenmeyin bu kadar derim ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Ekim 2023; 17:24:29 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.