Şimdi Ara

Melekler ve Seytanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Da Vinci Sifresi yazari Dan Brown'dan baska bir gerilim-macera romani: Melekler ve Seytanlar

    soluk kesici hikaye, Isvicre'nin Cenevre kentinde bulunan CERN(Avrupa Nukleer Arastirma Merkezi) labaratuarlarinda unlu bir bilimadaminin katledilmesiyle basliyor ve hemen ardindan simgebilimci profesorumuz Robert Langdon(Da Vinci Sifresi'nden hatirlayin) olay orgusune dahil oluyor. onun olaylarin tam ortasina cekilmesinin nedeni kurucularindan biri Galileo Gallilei olan Illuminati adindaki eski ve gizli bir kardeslik hakkinda yazdigi bilimsel kitap. "oldurulen fizikcinin komurlesmis gogsune bir Illimunati anagrami daglanmistir."

    kitap basindan itibaren hic yavaslamayan bir tempoya sahip. sasirtici bilimsel gelismeler, bas dondurucu bir teknolojinin yol actigi gerilim, bilimadamlari tarafindan kurulmus, kendisine buyuk acilar cektirmis olan Kilise'den intikam almaya yemin etmis bir kardeslik ve onun yurekleri karartan Aydinlanma Yolu'nda islenen tuyler urpertici cinayetler. Robert Langdon'un yine cok az zamani var, Vatikan'i yokolmaktan sadece o kurtarabilir.

    Melekler ve Seytanlar'i daha once Da Vinci Sifresi'nin devami olarak duyurmustum ama hata yapmisim; cunku bu kitaptaki olaylar yaklasik bir sene oncesinde geciyor. Da Vinci Sifresi'ni okuyanlar bilir, hikayede Robert Langdon'un bir yil onceki Vatikan macerasindan bir iki yerde bahsedilmektedir.

    Melekler ve Seytanlar bana gore Da Vinci Sifresi'ne oranla daha tempolu ve gerilimli bir macera. DVS'ni ayricalikli kilan Hiristiyan Dunyasi'ni ayaga kaldiran bilgi "kirintilariyla" dolu olmasi ve hikayenin odaginda Tanri olmayan Isa ile tanrisal olmayan Kutsal Kase'nin bulunmasi.

    MVS da din agirlikli bir roman ama Kilise'nin uzerine fazla gitmiyor. elestirdigi tek kesim din fanatikleri ve dini, bilimsel gelismeden soyutlayarak bilimi hor goren din adamlari. tabi tum bu yobazlik elestirilerine ragmen akil-gonul ekseninde kazananin kilise mi yoksa bilim mi oldugu pek anlasilmiyor. (?)

    MVS, beni bir iki yonden tedirgin etti: Stehpen King'în romanlarindaki kadar olmasa da araya sIkIstirilan reklamlar dikkat cekici(hikayenin hemen basinda cok bilinen bir kahve markasinin karsimiza cikmasi, kullanilan televizyon, kamera ve otomobillerin markalarinin acik acik belirtilmesi, vs.) hosuma gitmeyen diger bir nokta da sapikca egilimleri olan katilin esmer, musluman bir arap olmasi...

    kitap 520 sayfa. sayfa sayisini belirtmem bile kitap okumaktan hoslanmayanlarin tuylerini diken diken etmeye yeter sanirim. ben kitap okumayi hobi olarak degil, gereklilik olarak gordugum ve kafa dinlendirmenin bir yolu olarak tercih ettigim icin MVS'i yarim gunde okudum(ilk baskisi 6 Mayis'ta satisa cikarilmakla birlikte, weblebi.com'dan on siparis yapilarak %45 indirimle temin edilebiliyordu).

    sasirtici dini ve teknolojik bilgilerle yogrulmus kaliteli bir macera-gerilim romani ariyorsaniz ve bir aksam Roma sokaklarindaki tarihi mekan ve kiliselerle Vatikan arasinda mekik dokumak istiyorsaniz(bu sizsiniz seyahat ve tarih meraklilari ) Melekler ve Seytanlar'i rahatlikla oneriyorum.

    not: tuyodur; MVS'i saat 18:00'da okumaya baslayin ve 24:00'a kadar okumaya devam edin, mumkunse bitirin. bir nevi 24 benzeri gercek zamanli macera olgusu.







  • Melekler ve Seytanlar


    Dan Brown'un resmi web sitesinde Da Vinci Sifresi ile Melekler ve Seytanlar'daki pek cok sirra ulasabilirsiniz :http://www.danbrown.com/secrets/index.html

    ayrica ayni adreste kitapta gecen mekanlari, sembolleri ve unlu kisileri gorme olanagina sahibiz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.