Şimdi Ara

mektup yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MEKTUP YAZMAK
    Mektup yazmak, birçoğumuzun yabancısı olduğu bir eylemdir.
    Hele teknolojinin zirveye ulaştığı bir çağda mektup yazmakla uğraşmak ender rastlanan bir durum.
    E-postaların e-maillerin mesajların telefonların olduğu bir devirde oturup mektup yazana rastlamak neredeyse imkânsız bir durum.
    Ama hepimizin göz ardı ettiği bir gerçek vardır: o da bir mektup bazen en değerli obje olabiliyor. Tüm ümitlerin kuruduğu, yalnızlıktan sıkıldığı bir anda bir insanın uzaktaki bir dostundan küçük garip el yazısıyla yazılmış sımsıcak bir mektup alması tarif edilemez sevinç uyandırabiliyor. Yalnızlığa bir ışık gibi iner ve kederli ruhları neşeye boğar. ‘Canım Kardeşim.’der ‘Sevgili filanca.’der. Düşündüğümüz zaman sanki gelen sadece bir kâğıt parçası, bir zarf değildir de değerli vaktini ve emeğini bizlerden esirgemeyen o dostun kendisidir. Zarfın içine kalbini, tüm ruhunu koymuşta göndermiştir.
    Her mektup biz farkında olmasak ta bizleri biraz olsun heyecanlandırır. Zarfı evire çevire elimize alışımız bir çırpıda açıp okuyuşumuz, ilk satırda duyduğumuz heyecan, bitirdikten sonra sessiz sedasız kalışımız. Hayaller. Hatıraların gizli tarihine gömülüşümüz. Selamlar selamlar ardı arkası kesilmeyen selamlar.
    Okuduğumuz her mektuptan sonra ilk dakikalarda bir cevap yazma arzusu doğar içimizde. Neler neler yazmak isteriz. Ancak her geçen dakika bu ilk heyecanı ve hevesimizi nedense alır götürür. Hep yazmak isteriz. Fakat oturup bir türlü cevap yazamayız. İnsanlar yazılan mektuplara çoğu zaman cevap verilmez ve unuttuğumuz acı bir gerçek vardır: o da cevapsız kalan her mektup dostluğun bir yerlerinden alır götürür.
    Mektup sevgiyi ve dostluğu yenilemek bir parça hasret gidermek için bir araçtır. Dostlarımızla bir şeyler paylaşmak istediğimizde mektuplara yöneliriz. Mektuplar dostluk belgesi olarak saklanmalı. Aslında mektuplar üst üste eklendiğinde bizim özel tarihimiz ortaya çıkar.
    Sizlerde fark etmişsinizdir artık günümüzde insanlar mektup yazmıyor. Yaşasın telefonlar! Mektuptaki içli ve samimi duyguların yerini telefondaki metalik sesimiz almıştır. ‘Telefonlar mektupların yerini tutuyor’ düşüncesi ne derece gerçekçi? Mektup samimiyet yüklüdür. Duyguları olduğu gibi kâğıda aktarılmasıdır. Canım anneciğim! Kıymetli babacığım! Sevgili filan! .. Hitapları ne kadar sıcak ve içtendir. Mektuplarda yazılanlar anlatılanlar kadar bir de yazılamayan anlatılamayan cümleler vardır. Bunu mektubu okurken anlar ve hissederiz. Bu nedenle mektup gönderen içinde alan içinde sonsuz bir neşe kaynağıdır.
    Sevgi sözleri mektuplardaki hitap cümleleri ağzımıza yakışmıyor artık. Telefon ahizeleriyle baş başa kaldık. Elimiz kaleme varmıyor. Askere gidenler mektup yazmıyor. Askere giderken kâğıt kalem alanların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Nasılsa bir telefon kartı işi görüyor ya. asker mektubu kavramı korkarım nostalji olarak hatırlanacak gelecek kuşaklar tarafından. Dostun dosta söyleyecek sözü kalmadı mı dersiniz?
    Sımsıcak ve içten bir hitap cümlesi söyleyecek bir cesaretimiz kalmadı mı?
    Kendimizden başka kimseye ihtiyaç duymuyor muyuz?
    Sesimiz hep içimizde mi yankılansın dursun?
    Sesimiz bir sese karşılık gelmesin mi bir cevap olmasın mı?
    Oysa küçük bir mektup dostlukları tazeleyebilir. İç dünyamızı başkalarına açabilir. Mektupsuzluğumuz biraz da bencilliğimizden kaynaklanıyor.
    Dostlarımızı unutmadığımızı ispatlamak için mektup yazalım.
    Sağlıcakla kalın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 19 Şubat 2006 22:43:23 >







  • Hala postacılar var ama artık dağıttıkları şeyler faturalar ve evraklardan ibaret. Düşünüyorum da hangi arkadaşıma mektup gönderebilirim ki. Kime gönderirsem göndereyim şaşıracaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Hala postacılar var ama artık dağıttıkları şeyler faturalar ve evraklardan ibaret. Düşünüyorum da hangi arkadaşıma mektup gönderebilirim ki. Kime gönderirsem göndereyim şaşıracaktır.


    +1


    Gercekten de kime göndereceğiz ki...Mesela şöyle bir baktım mektup gönderecek kimse yok..

    Ama tabi ki mektup göndermek çok güzel bir şey olmalı..çünkü 4 sene önce dayıma askerdeyken mektup göndermiştim.acayip sevinmişti...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Hala postacılar var ama artık dağıttıkları şeyler faturalar ve evraklardan ibaret. Düşünüyorum da hangi arkadaşıma mektup gönderebilirim ki. Kime gönderirsem göndereyim şaşıracaktır.


    bence sana mektup yazmış birisi şaşırmayacaktır.
    çünkü hala yazmış olduğu mektuba cevap bekliyordur.emek harcamıştır. zaman harcamıştır.beklentilerle yazmıştır.mektubun kıymetini askerdeyken anlamıştım. unutulduğunuzu sandığınız bir anda bir dostunuzdan aldığınız bir mektup harika bişey.
    görevlinin gelip adınızı söyleyip size mektup uzatması sonrada bi köşeye geçip okumak tarif edilemez bir duygu.
    teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin mektubun yerini dolduramayacağı kanaatindeyim.
  • Teknolojiyle bu ihtiyacı silenler el yazısıyla yazılmış bir mektubun içtenliğini, hatta romantizmi unutmuş olmalarıyla şaşırtır. mektup yazmak samimiyettir..her anından keyif alırsınız.. önünüzde kağıt, elinizde kalem, yazılacaklar akılda, mükemmel bir tatmindir o an.. el yazısı karakterdir..bazen sayfalar yetmez, eliniz isyan eder ama yinede son noktayı koyamazsınız. aslında çok yalnız bir eylemdir mektup yazmak..hüzünlü..soğuk havada duyulan kahve kokusu kadar keskin, özlenen bir duygu..hele iştahla kağıda kaleme sarılmak için bir sebebiniz yoksa.
  • ben yazarım sürekli yüz yüze konuşma yada telefon mesajından çok farklı yeri var.email biraz yakın belki ama ele tutlabilir saklanabilir olması deyerli kılyor mektubu.
  • ben de mektup yazmyı çok severim okuldayken ve okul bişttiği sıralar çok sık yazardım ama uzun süredir yazamadım kimseye ama yazdığım zaman gerççekten abartıyorum ptt görevlileri bütün mektuplerımı tartma gerği duymuşlardır bazen iki mektup paraı ödediğim oluyordu aslında o bile kendimi kısarak engellediğim hali oluyordu
    yazmaya bi başlayınca duramıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.