Şimdi Ara

Mekan-ül Argolos

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Mekan-ül Argolos



    mekanül hayal, dükkanül hayal... burası argolos'un yeri. agop'un meyhanesini kıskandıracak bir getto, bir sğınınma yeri
    burası kimi zaman lazların öldükten sonra gittiklerine inandıkları uzak kent petra!
    bazen gökyüzü, bazen yeryüzü!
    yeşilin en canlı, kırmızının en sıcak, eriğin en ekşi, şarabın en tatlı, havanın en temiz, insanın en ukala olduğu yer!



  • bu yaz bir hocam bir davette, ilk kadehi şöyle kaldırmıştı... "tarihin akşını düze çıkarmaya çalışmış güzel yüzlü çocuklara..."
    konunun ilk mesajı da onlara gelsin.


    "polyushka polye"




    nam-ı diğer, lungo la strada !




  • müziktan sonra bu gece de iki güzel ile daha sizleri tanıtıralım ; )) benim kafa ve ryh güzelliğim şu an maksimum düzeyde

    sizlere bana özel mükemmel içimli iki kokteyl tarifi



    ginfeez
    bardağın ağız kısmını önce limon suyuna daha snra pudra şekerine bandırıyosunuz. içim sertiliğine göre istediğniz oranda cin ekleyin, daha sonra yarı yarıya soda ve limon suyu ekleyin. ancak önce limonu ekleyin, sodayı ise başparmağınızla soğa şişesinin ağzını kapatın ve çalkalayın daha sonra baş parmağınızı hafif kaldırarak püskürterek eklemelisiniz tercihen buz ekleyebilirsiniz.
    özellikle hatunlata hazırlayabilirsiniz bunları, çaktırmadan çarpanlardandır ; ))



    sizlere ikinci güzelliğim ise kanıtlanmış bir lezzettir. öyle ki, bugünlerde kahve aromalı biraların nasıl tüketildiğine şahit olmuşsunuzdur. gelin biz d kahve aromalı vodkamızı hazırlayalım ; )) bunun kıvamını tutturmak daha zordur bunun için size şöyle bir şey öneriyorum. kadehinizi 20 ölçekli bir bardak olark düşünün. 4 ölçek türk kahvesi, 11 ölçek kayısı suyu, 2 ölçek tekila, 3 ölçek vodka... içim sertliğine göre kayısı ölçeği azaltılıp vodka arttırılabilir ; ))




    tariflerimi bşka yerlrde yayınlamayın




  • bir çay bardağı , rakı ve zeki müren

    of ülen off





  • 12 tane efes şişe yarım kilo fıstık 2 paket monte koyu mavi.. Aman sabahlar olmasın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Caglar.1903

    12 tane efes şişe yarım kilo fıstık 2 paket monte koyu mavi.. Aman sabahlar olmasın.

    oldu sen onları tüket haftaya görüşelim

    sene 1987 yılbaşı gecesi ;





  • Bitiyorum ya Zeki Müren'e ; ))
    Bir daha öyle sözler yazılmaz, öyle şarkılar bestelenmez... Yani ruhsuz insanları bile iki duble rakıyla göz yaşı döktürebilme özelliğine sahiptir ; ))

    Veda Busesi, Beklenen Şarkı

    Bu ikisinin ayrı ayrı çok özel yeri vardır bende...
  • ahh ah Zeki Müren, Barış Manço, Cem Karaca bidaha gelmicek olmaları nekadar acı verici

    mekanları cennet olsun





  •  Mekan-ül Argolos


     Mekan-ül Argolos


     Mekan-ül Argolos




  • siyahların cilt kaseri gibi bi derdide yok


  • saturday night live.. efsanevi bölüm, onlar cumartesi gecesi apaçileri ; )) kesinlikle izleyin
  • Mekan güzelmiş
  • Uzun bir aradan sonra ahşap döşemelerine anason kokusunun sindiği mekanımdayım yine. Şu an "polyushka polye" ile ruhumu dinlendirirken mükemmel bir de müzik ziyafeti çekiyorm kulaklarıma...

    Her mesajda olabildiğince farklı konulara değinmeye çalıştım, bu akşam da Ankaralılara özel bir konu var. Hazır 29 Mart günü yaklaşırken yaşı küçük pıtırcıklara bir kaç şey anlatmak, dinozorlara ise bir kaç şey hatırlatmaktır bu geceki misyon!!



     Mekan-ül Argolos


    Sosyal hyatın, sanatsal ve kültürel organizasyonların yetersizliğinden yakınır Ankaralılar. Aslında böyle değildi bu şehir, en eski tarihlerden itibaren hep canlı, yaşayan bir şehirdir Ankara. Ancak yakın tarihte Ankara'nın kimliğiyle çok alakasız bir değişime gidilmiş ve belediyesinin amblemi yukarıda görülen amblemle değiştirilmiş. İdda edilene göre hayali bir Ankara sülietini temsil ediyormuş.. muş : )))


     Mekan-ül Argolos


    Ankaranın belleklere kazılan asıl sembolü ise güneş kursundan oluşan ve Ankara'nın kültürel ve tarihsel zengnliğini yansıtan son derece önemli bir simge olmuştur yıllarca. Nedir güneş kursu ya da diğer bir deyişle Hitit Güneşi...
    Hititleri bir çoğunuz anadolunun ilk siyasi birliğini gerçekleştirmiş bir kavim olarak bilirsiniz. Doğrudur, ama bu kadar sığ değildir. Hititler MÖ. 2. bin yılda hüküm sürmiş dünyanın iki süper gücünden biridir. Bir diğer süper güç ise, piramitlere ve dev sfenkslere imza atmış büyük imparatorluk Mısır'dır. Türk halkı ne kadar haberdar olmasa da Hititler bizlere inanılmaz bir kültürel miras bırakmıştır. Örneğin başkentleri Hattuşa ki eminim ismini duymamışsınızdır, Unesco'nun dünya kültür mirası listesine aldığı ve dünyanı gördüğü en büyük başkenttir. Bu başkent deyim yerindeyse dağlara oyularak yapılmıştır, öyle ki Antik Atina'dan dahi daha şaşalı ve daha büyüktür... Meslek gereği yaz aylarım bu tür antik yerlerde geçer, işin acı yanı nedir biliyo musunuz? Türkler böyle bir başkentten haberdar değilken, oraya her gün 30-40 otobüs çoğunluğu Alman olmak üzere yabancı turist gelmektedir. Yani bu kadm uygarlığın ünü sınırlarımızı teğet geçerek dünyaya yayılmıştır.

    İşte hal böyleyken, Türkiye'nin bir türlü beceremediği bu Hitit tanıtımı işine bir darbe de Ankara'dan gelmiştir. Ankara'nın amblemi olan ve Hititler ile özdeşleşmiş, kopyları bugün dünyanın en büyükleri olan Metropolitan, British, Louvre gibi müzelerde sergilenen Hitit Güneşi Ankara amblemi olmaktan çıkarılmıştır. Oysa bu simge Ankara'nın 5 bin yıllık tarihinin en güzel sembolü olmuştur. İ. Melih Gökçek isimli belediye başkanı defalarca mahkemeleri kaybetmesine rağmen Ankaralılara amblemlerini geri vermemiştir.

    Öyleyse bize düşen, Ankaralılara 29 Mart öncesi bazı gerçekleri hatırlatmaktır...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.