Şimdi Ara

MEGAWORKS THX 5.1 550 Güç Tüketimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu seti inceleyenler olmuştu forumda acaba elektrik tüketimi ile ilgili bir test yapıldı mı?

    Kolonları DDTS-100 ile kullanıyorum ve hem kablolu kumandayı hemde DDTS'in kumandasını kullanmaktansa, kablolu kumandayı hep açık tutup sadece DDTS'i kapamam durumunda ay sonu yüklü bir elektirik faturası ile karşılaşırmıyım?



  • ses sisteminin okadar çok elektirk tüketeceğini sanmam
  • yok yok bişey olmaz
  • 4 aydır kullanıyorum, görülür bir fark oluşmadı elektirik faturamda.
  • Çok ilginç bir tespitte bulunayım müsadenizle.
    Escape kardeş, megaworks'un sesini epey kısıp ddts'nin sesini açmayı dene.
    Bir mp3 aç bak ses nasıl bozuk geliyor..
    Her zaman ddts'yi kısık seste tutun veya kapalı tutun kullanmayacaksanız.
    Ama megaworks'un sesini açıp kapamanızda sakınca olmaz..
  • Setinizin stand-by durumundaki güç harcama değerlerini kitapçığından okuyabilirsiniz. Bu fazla bir değer değildir, merak etmeyin. Yani ay sonu faturanızda büyük bir fark oluşturmaz.
  • Az diyorsunuz ama fazla elektronik bilginiz yok galiba.Bu ses sistemi Ab tipi güç yükselteçlerinden oluşuyor ve minimum (100*500)/74 w yakıyor.Yani 600w dan fazla!!!Bu da bir elektrik süpürgesinin gün boyu çalışması kadar elektrik yakıyor ki değeri çok fazla
  • Madem o kadar elektronik bilgin var,o zaman elektrik bilgin de vardır.O sistemin 74 watt harcaması demek 75 wattlık bir ampul kadar 220V şebeke elektriği harcaması demek midir?

    Hiç bir ev tipi müzik sistemi 600 w elektrik yakamaz.Bırak şebeke elektriğini,düşürülmüş DC voltajda bile o kadar güç harcayamaz.Senin söylediğin değerler amfinin kullandığı düşürülmüş DC voltajdaki güç değerleridir.Diyelim ki 40V DC gerilimde 600 watt gidiyor.Voltaj 6'da bir düştüğüne göre,güç de 6 kat artar,yani 24V'ta 600watt harcayan sistem 240V şebekeden en fazla 100 watt güç çekecek demektir,ki o bile tartışılır.O boyutta bir sistemin içine zaten 600 watt trafo sığdıramazsın.

    Benim tahminim içinde 300-350 watt civarı bir trafo vardır.En yüksek yükte bile sistem bu değere ulaşmaz,her zaman güvenlik payı vardır.40 voltta maksimum 300 watt güç harcarsa 240 volt şebekeye 50 wattlık bir yük uygular,bu da maksimum seste tepe değeridir.Kayıp güçle birlikte 60 watt'ı bulabilir.Normal kullanımda tahmini 20-30 watt civarı güç kullanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 28 Şubat 2005, 12:57:32 >




  • Evet, lütfen AC watt ve DC watt değerlerini karıştırmayalım. Ayrıca arkadaş setin full time çalışacağından bahsetmiyor. Sadece açık bırakırsam ne olur diyor. Her saniye müzik çalacak hali yok ya evde?

    Lütfen terimleri karıştırmayalım. Set açık kalsa bile, herhangi bir sinyal gelmediği takdirde (yani müzik dinlenmediği zaman), çekilen güç çok azdır. Bu değer faturada büyük bir fark yaratmaz, merak etmeyin. Daha fazla teknik ayrıntıdan bahsetmek isterdim ama fazla specific olur. Zaten şu anda fazla bir vaktim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 28 Şubat 2005, 14:30:18 >
  • Evet,güç tüketimi seti nasıl kullandığına bağlıdır.Nasıl ki bir işlemci sürekli çalışsa da yüklenme ve boş olma durumlarında tükettiği güç çok farklıysa,bu sistemde de amfinin aktivitesi önemlidir.
  • arkadaşlar ses sistemi kullanılmada açık bırakıldığı daktirde bekleme konumuna geçer ve buda elektrik harçamaz korkmayın
  • Bekleme durumunda dahi güç harcar. Fakat bu güç önemli bir miktar değildir. Miliwatt seviyelerindedir. Bu da dişe dokunur bir etki yaratmaz. Kısacası 24 saat kullanmıyorsanız, bu elektrik faturası olayını kafaya takmayın.
  • Arkadaşlar ben sesin full olduğu zamanki wattdan bahsettim.Bana göre de az olması lazım ama ne yazıkki bizim Yard Doç 'a sordum "500W RMS 'i full kullanan(sesi sonda) olan bir AB güç yükselteci %74 verimlilikle 675W çeker diyor.Yani şimdi 500 W harcıyorsan zaten ondan fazlasını çekecen" dedi. Yani formüllerle anlatmayalım öyle V=I.R her karmaşık sisteme direkt uygulanmaz.Şu LİNKTE(TIKLA) A,B,AB sınıfı yükselteçler anlatılmış.Yani şimdi V=I.R yi işlemcide düşünürsek 100W lık bir işlemci 1.5V da 66A çekmesi lazım.Ama burada işlemcinin tamamı gücü çekmiyo.İçinde zaten 150Milyon transistör var herbirine 0.6 mikro Watt düşüyor.Yani 66A çekilmez öyle anakartın bir telinden falan.




  • Abicim, senin bahsettiğin güç tüketimi DC (Direct Current). AC (Alternative Current) işe girdi mi, iş değişir. Cosfi devreye girer ve vs.

    Verdiğin linkteki herşey DC akımla ilgili. Biz faturaya yansıyacak güç tüketiminden bahsediyoruz."500W RMS ses gücü almak için daha fazla güç çekmen gerekicek" deyimin tabiiki doğrudur. Amfilerde mutlaka bir güç kaybı olur. Bu yüzden de verim çok önemlidir.

    Saptırmayalım ki, bizim burada bahsettiğimiz aktif güç tüketimidir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Az diyorsunuz ama fazla elektronik bilginiz yok galiba.Bu ses sistemi Ab tipi güç yükselteçlerinden oluşuyor ve minimum (100*500)/74 w yakıyor.Yani 600w dan fazla!!!Bu da bir elektrik süpürgesinin gün boyu çalışması kadar elektrik yakıyor ki değeri çok fazla


    Sapla samanı lütfen karıştırmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 28 Şubat 2005, 18:15:01 >




  • Şimdi arkadaşlar, o zaman ben de bir soru sormak istiyorum.
    Ben imzamdaki sistemi Homelight Artronic marka bir güç kaynağına bağladım. (güç kaynağı 15kg. ağırlığında ve içinde 3 akü var. Yaklaşık 2 yıldır da kullanıyorum.)
    Bu güç kaynağına 19" philips brilliance monitörün haricinde salondaki 70 ektan tv ve logitech z5500 hoparlör seti bağlı.
    z5500 500watt real power bir set. Bu seti ben son seste açıp dvd izliyorum, hemen hemen her gün veya 2 günde bir dvd izlerim.
    Evin elektrik gücü iyi. Elektrikli şofben taktırırken elektrikçi demişti iyi diye.
    Bu seti bahsettiğim güç kaynağıyla birlikte mi kullanmamı önerirsiniz, yoksa ordan çıkarıp evin kendi elektriğiyle mi kullanayım?
    O kadar cihazın bağlı olduğu güç kaynağına z5500 takıp son seste dinlemenin ne kadar güç çekeceğini bilemiyorum veya güç kaynağı bu konuda yetersiz kalabilir mi? Öyle olursa ne olur? Zarar verir mi ses sistemine sesi çok açınca?




  • Güç kaynağın 70 ekran TV'yi sorunsuz çalıştırıyorsa onu hoplatarak çalıştırır,merak etme.

    Olay AC-DC olayından çok voltajın düşürülmesiyle ilgili.En temizi gündüz evde hiç bir cihaz çalışmazken seti portatif bir cihaza bağlayarak sayaçtan tüketimi görmek.Sayacın dilinden anlayan biri zaten aşağı yukarı tahmin edebilir,edemezse de sayacın dakikada kaç devir döndüğünü ya da belli bir deviri ne kadar zamanda tamamladığından yola çıkarak harcadığı elektriği kabaca bulabilir.

    Mesela ESEM sayaçlarda 750 devir bir kilowatt yapıyor.Yani 1000 watt gücünde bir cihaz çalışırken sayaç bir saatte 750 devir döner,sadece 250 wattlık bir alet çalışırken saatte 185 devir döner.Bütün sayaçların üzerinde kaç devirde bir kilowatt yaptığı yazar.Dijital sayaçlarda nasıl oluyor bilmiyorum.

    Resident arkadaşım,verdiğin bütün rakamlar direk amfiyle alakalı veriler.Sen de biliyorsun ki,bu cihazların iç yapısı oldukça karmaşık.Mesela 220-240 V dalgalı akım trafoya-güç kaynağına girer.Buradan cihaz,yani amfi entegreleri kaç volt ile çalışıyorsa (Megaworks tahmini 30-50 V kullanır,küçük sistemlerde genelde 10-15 V olur) o değere düşürülür ve redresör ile doğrultulur.Buradan devreye gider,ses kaynağından gelen sinyal bu güç kullanılarak yükseltilir.Amfiye gelen ve amfi devresinden çıkan sinyal de elektriksel olarak dalgalı akımdır.Avometre ile ölçülünce de görülür,ses seviyesi arttıkça çıkıştaki gerilim artar,gücün artması zaten ses gücünün artması demektir.Gerilimin artmasını bizzat biliyorum,okuldaki 400 wattlık amfinin hoparlörüne kablo eki yaparken yüksek seste nasıl çarptığını hala unutmam.Müziği kollarımda hissetmiştim.

    Bir de üzerine hoparlörün gücü kullanma verimi,empedansı vs...Bunların hepsini hesaba katarsak şebekeden çekilen elektriği hesaplamak bu kadar basit değildir.Benim kısıtlı bilgim bu kadarına yetiyor.

    Bende de Diana 4+1 var,hiç bir yerde yazılmamakla birlikte benim anladığım kadarıyla 50 W civarında RMS gücü var.Yüzde 75 verimlilikle çalıştığını düşünürsek 66 watt tüketmesi gerekir.Zaten içinde de 60 wattlık bir trafo var.Aslında bu verimlilik de amfinin değil,trafonun verimiyle ilgili.Neyse,bu hesapla bu sistemin 60 watt güç harcaması gerekir,ama harcamıyor.Yukarıda yazdığım şeyi kendim yaptım.Evde buzdolabı dahil bütün her şeyi kapattım ve discman'e bağlayıp sesi kökledim.İnip sayaca baktığımda sayacın dönmüyor diyecek kadar yavaş döndüğünü gördüm.Yani son seste ancak 10 watt kadar elektrik harcıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 1 Mart 2005, 3:31:32 >




  • Kardeş, öyle deme yav. Çünkü elektrik gittiğinde 70 ekran tv'yi benim güç kaynağı 1 saat 40dk. daha çalıştırabilirken bilgisayarı en fazla 30dk. çalıştırıyor. Hele monitör kapalıysa hiç açamıyorsun, güç kaynağı yemiyor yani. Hatta ses sistemi açıkken elektrik gidince güç kaynağı en fazla 5dk. dayanabiliyor. Yani 70 ekran tv 100dk. iken ses sistemi+monitör+kasa en fazla 5dk. dayanıyor. Yani ben hala şüpheliyim. Acaba güç kaynağının yetemediği durumlar olursa sesi çok açılmış bir ses sistemi bundan zarar görür mü?
  • benim 55 ekran 100w güç harcıyor (katalog bilgisi ) 70ekran 150w diyelim.
    harcanan güç 150*5/3=250wsaat dir yani senin kaynak 250wsaat dir.tekrar yani bir saatliğine 250w güç çekebilirsin.ama bu şu değil sen bundan daha fazla güç çekemezsin anlamında değil akü bu kadar gidiyor.akü bitince elektrik stop bence sen bu güç kaynağına rahatlıkla bağlayabilirsin velevki bağlamışsında güç kaynağı yetmediği durumda ses sistemi zarar görmez gerilim azalması olduğundan bir noktadan sonra susar kalır.önemli olan sisteme ihtiyacından daha fazla gerilim vermemektir.1000w gücü kaynaktan 15 dakika çekebirirsin(ama şu önemli güç kaynağından çekeceğin güç upsin maksimum çekilebilecek gücünü geçmemeli elektronik devre belki karşılamayabilir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahocom -- 1 Mart 2005, 4:13:25 >
  • Doğru bir açıklama olmuş.

    PC+ses sistemi nasıl sadece 5 dakika gidiyor,anlayabilmiş değilim.Ses sistemini son seste kullansan tamam da elektrik gidince de sonuna kadar açmıyorsun ya?Sistemin Megaworks'ten daha güçlü,ama bu kadar kısa süre gerçekten korkunç.
  • beyler bu megaworks bendede var ama canter calısmıyo test ederken calısıyo gozukuyor sonra winamp ve media playerda calısmıyooo.Yardım ederseniz sevinirimmmmm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.