Şimdi Ara

MeganeII Sola çekme problemi !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Arkadaşlar aracında Sola çekme problemi yaşayanlarla sorunumuza çare arayalım.

    Yol çok az sola meyilli ise, veya yokuş çıktığında direksiyonu bıraktığında yavaş yavaş sola dönüveriyorsa,
    Yani düz yolda bile direksiyon sürücüye sola doğru bir kuvvet uyguluyorsa,
    Sola bir yere sürtüp çarpmayayım diye direksiyonu asla 5 saniyeden fazla serbest bırakamıyorsan,
    Aynı şeyleri sağa çekme şeklinde hiç yaşamıyorsan,

    Senin aracında sola çekiyor demektir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SANTRAL_ -- 26 Temmuz 2007; 13:18:32 >



  • bu sorun rot-balans ayarından kaynaklanıyor olabilir veya lastiklerin havası düşük olabilir sola çekme bende yok
  • rot-balans ayarından da olabilir ama , bana sanki kronikmiş gibi geliyor
  • ilk önce rot balans yaptır.Toe ve kamber açılarına baktır.hala oluyorsa ön tekerlekten biri 1-2 mm geride olabilir ona baktır.hala çekme varsa lastikler problemlidir, eskimişse veya sert çukura düşmüş veya sık kaldırıma çıkarıyorsanız içindeki teller bozulmuş yamulmuş olabilir.lastikleri değiştir.hala çekiyorsa arabayı değiştir.
  • tamamen kronik sorundur arkadasim, ayni sorunlar sifir km de iken vardi halen de var.
    servise gittim rot balans dedi gonderdi. vs vs....

    bu kronik bir sorundur, giderilmesi gerekir... direksiyon kutusu mudur sorun artik her ne ise uzerine gitmekte fayda var.

    selamlar.
  • Bu sorunu sikayetvar'da okumuştum. Sol arka teker yuvasından çıkmış gibi bişeyler diyodu.
  • Benim Lag2 de aldigimdan beri sola cekiyor. Bence de kronik, serviste pek gundeme getirmedim bir suru masraf cikaracaklar diye. Garantisi varken de aklima gelmedi hic. Cok bariz sola cekiyor. Hatta uzun yolda kolum agrimaya basliyor.
  • megane II bölümünde de daha önceden yazdığım gibi servisler bu sorunu hep rot balans yaptırarak çözüme kavuştuğunu sanıyor ama 2 3 gün geçmeden aynısını tekrarlıyor dediğim gibi tamamen kronik
  • kronik bir problem benm aracımdadavar ama cok sorun etmiyorum servise gittiğimde gösterecem garantisi bitmeden ama servisinde çözebileceğini sanmıyorum

  • Arkadaşlar

    Reno Servisleri
    Aracı sürüp test edip olayı görüyor ve kabul ediyorlar ama
    Rot-Balans yapıp Lastiklerin yerlerini değiştirmekten başka bir çözüm üretemiyorlar-tabii bu çözümse.
    sonuçta başka Megane'larda da aynı sorunu ve şikayeti yaşadıklarından müşteriyi
    'Bu bir arıza değil NORMAL BİR DURUM' deyip başlarından savıyorlar.

    En son Maslak Reno-Maise götürdüm, aynı şikayetten 2 gündür ustaları uğraştıran bir MeganeII yi teknisyenle beraber test ettik. Sorun aynı. Arkadaşın teorisi şöyle. Elektrik motor takviyeli direksiyon hassasiyetten dolayı sola eğimli yolda sola kayıyor. Aynı problem neden hiç sağa doğru olmuyor diye sorduğumda, direksiyon kutusunun sola yakın olduğundan solun daha hassas olduğunu tahmin ettiğini ifade etti arkadaş.

    'Sola çekme' nin MeganeII lerde bir üretim hatası olduğunu düşünüyorum ve bunun düzeltilmesi için Renault'un bir MODİFİKASYON geliştirmesi gerekiyor.

    İşte bütün bunları ilettiğimRenault Müşteri Hizmetlerinin cevabı çok önemli;

    Renault'un müşteri şikayet sıklığına göre ARGE çalışması yaptığı bu oranında 1000 de 10 olması gerektiği, Şimdiye kadar Müşteri Hizmetlerine bu yönde şikayet sayısının çok az olduğu..

    Neticede iş yine biz mağdurlara düşüyor. Benim sizlerden ricam,
    Renault Müşteri Hizmetlerinin 0212 444 6622 numaralı telefonuna şikayetinizi yazdırıp onları bu konuda bir çalışma yapmaya zorlamak.

    Ayrıca başka fikri olan arkadaşlar lütfen bizimle paylaşsın bunu. SAYGILAR..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tk152

    Benim Lag2 de aldigimdan beri sola cekiyor. Bence de kronik, serviste pek gundeme getirmedim bir suru masraf cikaracaklar diye. Garantisi varken de aklima gelmedi hic. Cok bariz sola cekiyor. Hatta uzun yolda kolum agrimaya basliyor.



    Gittiğim bir Renault Serviste bulunan aynı şikayetten -sola çekme- defalarca gelen Lagunayı gösteren teknisyenin itirafı:
    Laguna'larda bu bir kronik sorun, çözüm servislerde değil, müşteri boşuna gelip-gidiyor..
  • bu nasıl iş yaw bu servisin işi değil sorun varsa bi şekilde bunu çözmek zorunda bu iş arabanın parasını almaya kadar gitmeli bence. çözülmez bi sorunmuş pehhh

    sanırım araçlar üretilirken satıştaki karı pek düşünmüyorlar iki yıl garanti veriyorlar başka yere gidemiyorsun sonra kandırabildiklerini kandırıyorlar o var bu var
    diye bi ton parça değişiyor iki gün sonra sorun aynen devam.

    aracı ilk aldığımda ve ilk servis deneyimimde iyi .... fatura çıkarmışlardı bana bilmiyoz yaa bişi diyemedik sıkıyosa şimdi yapsınlar
  • Bu çekme çok hafif mi,yoksa direksiyonu sürücüye kuvvet uygulatacak kadar bozan bir çekme mi?Eğer öyleyse insanı arabadan soğutur.Eniştem daha yeni 2006 dizel Getz aldı,onda da sağa çekme sorunu var,direksiyonu iki saniyeden fazla bırakamıyorsun,ve sağa doğru korkunç bir kuvvet uyguluyor.Araba çok güzel araba,çok güçlü,ama sırf bunun yüzünden onu kullanırken Broadway kadar zevk almıyorum.
  • Benimkinde cekme oldukca belirgin. Belki 2 degil ama 3 sn. birakirsan orta refuje dalarsin. Kisa yolda da rahatsiz ediyor ancak asil belirtisi uzun yolda kas agrisi yapmasi. Resmen direksiyon ile cebellesiyorum, ben saga, o sola...
  • Bugün arabayı İst-Bağdatlılara götürdüm.Yol testinde hatayı ayne gördüler. Gene ROT-BALANS yaptılar.
    Bukez düz yolda giderken sola çekme kesildi ama,
    bir kaç derecelik sola eğimli yol gördümü araba dayanamayıp hadi kalk o tarafa gidelim der gibi direksiyonu eğip kuvvet gösterisi yapmaya devam ediyor. Bu mücadele bakalım nereye kadar devam edecek.
  • Arkadaşlar az önce bir arkadaşımın 8000 km de 2007 Megane Sedan 80HP dCi extreme arabasını test ettim.
    Benim arabamla hiç alakası yok diyeceğim nerdeyse. Frenleri, koltukları, vites geçişleri ve tabiiki direksiyonu sanki bir başka marka araç gibi geldi bana.
    Şimdi asıl problemimiz olan Sola Çekme'ye gelirsek:
    Arabada sola çekme diye bir şey olmadığı gibi benimkinden çok daha yumuşak, dolayısıyle çok daha rahat kullanımlı bir direksiyonla karşılaştım.
    Bu bana tam 1 yıl öncesini hatırlattı. 2004 Megane HB dCi Dynamic aracın direksiyonunun aşırı sert olması ve bariz bir şekilde sola çekmesi başta olmak üzere bir dizi poblemle karşı karşıya kaldığımdan satın aldıktan 1 saat sonra pişman olmuştum.
    Çünkü ben bu arabayı almadan önce Reno Bayiinde Sedan 100Hp test etmiş büyük kasanın ağırlığını hissettirmeyen motor gücüyle beraber şürüşünün son derece keyifli olduğu izlenimine varmıştım. ama almış olduğum 2. el araç hiçte test ettiğim Sedana benzemiyordu.
    İşte bütün bunları payaştığım Reno servis teknisyenleri test ettiğim aracın yeni, diğerininse 3 yaşında olduğunu bazı parçaların eskimekle falan filan... söyleyerek beni ikna! etmişlerdi.
    Bende henüz üzerime almadığım ve kullanabilmek için 2-3 bin ytl yapmam gereken aracı takasa vererek şu anki arabamı peşin fiyatına 0 faiz 24 ay taksitle satın almıştım. Tabii başka bir satıcıdan...
    Ama bendeki köşeli jeton 1 senenin ardından az önce tekrar kullandığım Sedan araın içinde şırannk diye düşüverdi.
    Anladığım kadarıyle Sedan ve HB farkı sadece arka tarafta değil.. Test ettiğim 3 araçta da direksiyon harikaydı. Sedan ve HB arasındada direksiyon bölümünde bir mekenik farkı var..





  • Acik kousmak gerekirse, benim Lag2'nin de direksiyonu cok agir. Hatta park ederken manevra esnasinda surekli direksiyonun sanki hidrolik degilmiscesine agir olmasinin garipligi aklima geliyor.

    Acaba direksiyon mekanigi problemli oluna hem sola cekme hem de hidrolik sorunlari beraber mi olusuyor? Diger yandan Megane icin HB ile sedan arasinda teknik bir farklilik oldugunu sanmiyorum. netten megane teknik klavuzunu indirip direksiyon yapilanmalarina bakabilirsin ?

    Bir de bagdatlilara ben de gotureyim mi tereddutteyim. hic bir ise yaramayip da aracin heryerinin sokulmesi isime gelmiyor. 3.5 yildir buna katlaniyorum zaten... ne dersin santral???
  • tk152 Bağdatlıların yaptığı rot-balans benim problemimi kökten halledemedi. Sadece palyatif bir baştan savma operasyonu olarak gördüm ben onu. Bu operasyonun birde 59 YTL lik bedelini talep ettiler. Reno Müşteri Hizmetlerinin yönlendirmesiyle garantili araç muamelesi yapılması teklifimle onu almadılar sonradan ama Rot-Balans sertifikasıyle 1 sene garanti veriyorlar yaptıkları işleme, tabii bu beni ilgilendirmiyor çünkü bu sorunun bu tedaviye cevap vermeyeceği açık..
    Ayrıca önemli bir ayrıntıda direksiyonum eskisinden daha sertleşti. Sanki çekme yapmasın diye hassasiyet azaltıldı oynanarak.
    Eğer senin Laguna dada böyle bir numara yaptılarsa sertleşmesi bundan kaynaklanabilir.
  • Datasheet gibi bişeymi indirebileceğim, bildiğin bir link varmı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: tk152

    Acik kousmak gerekirse, benim Lag2'nin de direksiyonu cok agir. Hatta park ederken manevra esnasinda surekli direksiyonun sanki hidrolik degilmiscesine agir olmasinin garipligi aklima geliyor.

    Acaba direksiyon mekanigi problemli oluna hem sola cekme hem de hidrolik sorunlari beraber mi olusuyor? Diger yandan Megane icin HB ile sedan arasinda teknik bir farklilik oldugunu sanmiyorum. netten megane teknik klavuzunu indirip direksiyon yapilanmalarina bakabilirsin ?

    Bir de bagdatlilara ben de gotureyim mi tereddutteyim. hic bir ise yaramayip da aracin heryerinin sokulmesi isime gelmiyor. 3.5 yildir buna katlaniyorum zaten... ne dersin santral???
  • arkadaşlar benim hyundai accenttimdede böyle bir sorun vardı aslında bu bir his meselesi olduğunu zannediyorum neden derseni şöyle anlatayım iynı gün içinde iki ayrı rot balans servisinde rot ve balans ayarı yaptırdım ilki tama dedi tabi kısa mesafe test ettiğimiz için çok bişey anlaşılmadı tamam dedim ve otobana çıktım fakat araba bu seferde sağa doğru hafif akmaya başladı bende ne yaptım dön dolaş birde kafama takıl bu rot balans yapan yerlerin zeminine
    neden derseniz hiçbirinin tezgahı düz ve teraziye alınmış yerde değil bazıları hariç bu bence ustanın o araçta ne kadar zaman harcayıp uğraşmasıylda alakalı bence neyse bende yol üstünde bir rot balans servisine gittim madde bir adamın ilk lafı şikayetin varmı diye sorması bundan biraz memnun oldum sonra lastiklerine bakalım buda iki
    titreme varmı bunlar sorular bende başımdan geçenleri söylemedim neyse dedim sola akma var dedim ama bu o kadar zorlayıcı olmadığını söyledim ama hep ortaya toplama hissi duyduğumuda belirttim hemen otomatik liftte kaldırdı arabayı beraber baktık alttan ve pcden açılara baktıkki sol teker sola açmış ayarı yaptık bende hala tedirginlik var neyse direksiyonda sola çok hafif dönüktü bunuda belirttikten sonra ayra işlemini bitirdik bir test yaptı benle beraber nasıl dedi bende ben kullanmadığım için anlayamam dedim servise geldik birde balans ayarı yaptı bu bayağı sürdü onuda yaptı çıktım yola direksiyon yönü düzelmiş çıktım otobana çekme falan yok ama elim alışmışya bu sefer bende artık aracı sağa doğru hafiften yönlendiriyorum bunu farkettim bir hafta oldu artık alıştım ve aracın sorunu inanım bir sene sonra anca adam gibi yapıldı helal olsun ustaya demekki cihazı ustalığı on üzerinden on tavsiye ederim bazen şaşağasız yerlerde inanın daha iyi iş çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi final fantasy -- 15 Ağustos 2007; 22:29:44 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.