Şimdi Ara

Megane II İnceleme + Hikaye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
9.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fottili kullanıcısına yanıt
    o kronikleri alacaksın renaulltu anacaksın...Allah belasını versin..araba kronik sorundan geçilmiyor,aldım alacağıma pişman ettiler.
  • arac 110hp değil mi?
  • fottili kullanıcısına yanıt
    Ben bu araçtan almayı düşünüyorum ama bazı önemli noktalar var engelliyor

    Bu aracın donanımı dinamik modeli var, sizdeki gibi full ama bi dinamik modeli var xenon far yok merceksiz araç ??

    dinamik modeli var sizdeki gibi full ama arabanın direksiyon farklı arkalar manuel açılan cam üstelik böyle olmasına rağmen sizinkinin donanımındaymışcasına aynı fiyata satılıyor ? bu sızınkı gıbı donanımı nasıl bulurum nelere dıkkat etmek gerek

    ve yalıtım ve konfor gerçekten iyimi yani yol lastık sesını gerçekten azmı alıyor içeri ve uzun yolculuklarda rahatmı ?

    ayrıca düzgün asfaltta giderken hissi nasıl gaza basınca iyi gidiyor mu ? uyku sersemi saçma sorular oldu ama aklıma takkılanlar bunlar
  • Tasarimi hala guncelligini koruyan ender Fransiz basyapitlarin.Araba dis hatlariyla abi ben buradayim diye bagiriyor.Tam bir erkek arabasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 alacaklara arabanin kaportasini 2 kere tiklamalarini öneriyorum. Gidin bir VW tiklatin. Sonrada renoyu. Farki anlayacaksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinamik en üst donanım seviyesi benim araçta ise dinamik üstüne iki opsiyon paketi vardı , düz dinamikle farkı hız sabitleme, katlanır aynalar , xenon farlar, lastik basınç sensörleri ve sunroof . Siz aynı tarzda araçta almak istiyorsanız araçta hız sabitleyici ve sunroof aramanız yeterli . Bunlara sahip olup mercekli xenon olmayan araçlar xenon farların pahalı oluşundan dolayı xenon yerine düz far taktıranların araçlarıdır.
    Yalıtım ve konfor bu aracın en iyi olduğu konuların başında gelir. Bu konuda tereddüt olmasın.Uzun yolda da çok rahat bir araçtır . Ne başınız gürültüden şişer nede oranız buranız tutulur. Handikapları ise belli bir hızdan sonra artan rüzgar sesi ve artan devirden dolayı motor sesini kabine almaya başlamasıdır. Buda gayet normal seviyelerdedir.

    Düzgün asfaltta araç zaten iyi , gaza tepkisi ise tipik atmosferik motor gibidir. Bazı şartlarda güçlü olmasada gaza her dokunuş karşılık bulur. Performans istiyorsanız devir çevirmek gerekir ,esneklik olaraksa muadilleri arasında belkide en esnek otomobildir.


    Kronikler bilinmez ve halledilmez değil araç alırken en kötüsüne hazır olmak lazım. En sorunsuz denilen otomobillerinde kronikleri var ama ben pek bahsedildiğini duymadım. @ahmtıl
    Megane II Türkiyede bildiğim kadarıyla gelmiş geçmiş en fazla satılan binek otomobil. Evet kötü olduğu konular ve kronik sorunları var ama 10 yılı aşkındır piyasada olan bir model için ben kopartayla alakalı hiç bir kronik sorun duymadım. Yani eleştiri yada düşüncenizin hiç bir elle tutulur yanı yok o yüzden gereksiz polemiğe gerekte yok . @flyer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de ekleme yapayım.

    Şubat ayında 2004 megane 2 hb dinamik aldım. Araç 113bindeydi ve önden çöp tenekesine çarpılmış farlar tampon ve sağ ön çamurluk değişmiş.Sol arka çamurlukta işlem var. BRC lpgli. Aracı aldıktan sonra farların ayarsız olduğunu gördüm ve bir elektrikçide far ayarı yaptırdım o zaman sigorta kutusunun kapaklarının sabitliğini kaybetmiş olduğunu tırnaklarının kırık olduğunu gördüm ve bu böyle olurmu diye söylendim.Bu sigorta kutusu 2 ay sonra arabayı yıkadıktan bir gün sonra su sızması sebebiyle problem çıkarttı ve araç 1 hafta yattı.Küçük bir ilçede olmam sebebiyle bu durumdan anlayacak bir usta bulmak için acele etmedim.Anlayan bir usta buldum ve ilçeye geldi parçayı söktü şehre gitti orada yaptıramadı başka bir ile gitti orada yaptırdı ve getirip taktı.Bu bana 350 tlye mal oldu.Sonradan öğrendim ki 100 liralık bir maliyetmiş ama küçük bir ilçede olmak ve gelen ustanın da yaptırmak için başka ile gitmesi maliyeti artırdı.Sonra yine 1-2 ay sonra triger kayışlarını değiştirttim.Bunun maliyeti de 480 lira tuttu.Triger seti alternatör seti ve su pompası orjinal parçalarla 280 tl işçilik de 200 tl. Bir de arka kapılarda hoparlör yokmuş 2 tane hoparlör aldım ve taktırdım bana 50 tlye mal oldu.Ön hoparlörler ise zaman zaman ses kesiyordu özellikle camları açıp kapattığımda kesiyordu kendim söktüm baktım ve orjinal hoparlörleri sökülmüş pioner takılmış onlarında kabloları gevşemiş. Bunlar benim yaptığım şuana kadar işlemler. Araç ilk çalıştırmadan sonra 15 km/h ulaşınca alt taraftan hır hır diye bir ses yapıp kesiyor bu ne diye dikkat ettiğimde sanırım fren sistemi bir kontrol yapıyor, göstergelerde bir ışık yanmıyor ama bunu hep yapıyor. Hatta ilk çalıştırmadan sonra harekete geçtiğim yer direk eğim inişi olduğu için ayağım frende ve araç boşta oluyor fren pedalında bu hırıltının pedala yansımasını net bir şekilde hissediyorum. Direksiyon kutusunda problem varmı bilmiyorum ama bozuk bölümlerde direksiyon simidinin altında tık tık diye birşey içerde biryere çarpıyor gibi ses duyuyorum o da sanırım makara gibi birşeyin sesiymiş artık önemsemiyorum.

    Geçen hafta araçla 2700 km yol yaptım.Güney doğuya gittim geldim.4 kişiydik ve yaklaşık 3-4 saat yanımdaki arkadaş kullandı geri kalanı ben kullandım.Arkadaşa verdiğim bir bölümde arkadaş aracın altını bir kasabanın içinde parke taşların başladığı yere hızlı girmesi sebebiyle öyle bir vurdu ki aracın iskeletinden ses geldi.Çok şükür ne hava yastıkları açıldı ne de arabada bir problem olmadı.Aracın altına baktım ama bir yerde büyük bir iz göremedim.Sadece orta eksozda bir yeri çekiçle vurulmuş gibi.Ama o vurma sesine göre aracın sadece egsozu vurduysa kopmuş olması lazım çünkü dediğim gibi aracın iskeletinden bile vurmanın tepkisi geldi.Bu anlattığım uzun yolda cuma günü saat 14.30da yola çıkıp varacağımız yere sabah 06.00da ulaştık.Gün içinde 3-4 saat uyuduk.Gece de 1-1.5 saat uyduk ve sabah 04.00de yola çıkıp nemruta güneşin doğuşuna çıktık sabah saat 05.00gibi.Oradan yola çıkarak urfaya uğradık ve orada da balıklı göl ziyaretinden sonra saat 09.30-10.00 gibi yola çıkarak gece 00.00da evimize geldik ve bu yol esnasında arkadaş 1-1.5 saat kadar kullandı gerisini ben kullandım. Araç uzun yolda çok yormuyor.Ama otobanda araç 6.vites olmayışının dez avantajını hem yakıt hem de motor sesi olarak çok hissettiriyor. Yol boyunda birkaç kere 190 yaptım.Araç yüksek süratte güven veriyor.170 ile sabit otobanda ilerlerken sola dönen uzun bir virajda sol şeritte bir meyve kasası görmemle beraber sağ şeride kaçmama rağmen araç çizgisinden kopma ve savrulma eğilimi göstermedi.

    Aracın lastik sesi çok az ama rüzgar sesini yüksek hızlarda almaya başlıyor.Motor sesi ise 3bin devirde hafif hafif başlıyor ama 4500devirden sonra otobanda dahi rüzgar sesinin iyice artmasıyla motor sesi duyulmamaya başlıyor.Ama tırtırlı asfalta motor sesini pek duymuyorsunuz.

    Aracın dashboardunda klima düğmelerinin olduğu yer bozuk satıhta ses yapıyor.Ön takım bozuk zeminde sesli çalışıyorken amortisörler ise sessiz.Araç yüksek oluşundan dolayı virajlarda çok yatıyormuş gibi oluyor ama bu yatış viraja ilk girişte olduktan sonra devamını getirmediği için tedirginliği kaldırıyor.Sanki fazladan bir boşluk verilmiş de o boşluğu alınca sabitleniyor gibi (Tetik düşürme gibi diyelim :) )Yakıt olarak araç 90-100 km/h ortalamada 5.5-6 olarak ortalama gösteriyor.Eğer hızınızı 110-ve üstü şeklinde tutarsanız 6.9-7.0 olarak gösteriyor.Tabi araç lpgli ama malum yol bilgisayarları benzine göre hesaplamaya devam ediyor ve ben bunun lpgde ki dez avantajını kaldırdım ki o da şu şekilde: Aracın boş tankına aldığım lpg miktarını bir kenara not ederek yol bilgisayarının değerlerini sıfırladıktan sonra lpg bitene kadar bindim.LPG bittikten sonra kaç km yol aldığımı ve yol bilgisayarının ortalamasını inceledikten sonra kullanılan lpgnin 100kmde kaç litre olduğunu hesapladım ve yol bilgisayarının gösterdiği ortalamayı aldım.Bu ikisini birbiriyle oranladığımda yol bilgisayarının ortalaması ne gösteriyorsa benim aracımın yaktığı lpg %25 fazla çıktı.Bu oranlama ile ben aracımın yakıtını yol bilgisayarının gösterdiği ortalamanın %25 fazlasının lpg değerini gösterdiğini biliyor ve hesabımı ona göre yapıyorum.

    Aracın bir dez avantajı lpgli olması ve aracın yol bilgisayarının benzin tüketiyor algılamasından dolayı benzin göstergesi sürekli düşüyor ve ışık yakıyor.Işık yandıktan sonrada aracı her çalıştırdığınızda araç benzin yok ya da az diye bir uyarı sesiyle sizi sinir ediyor.Bunu düzeltmek için göstergeyi test moduna almalısınız bu da yol bilgisayarının değerlerini sıfırlıyor.Biz de millet olarak sürekli yakıt ölüçümü yaptığımız için değerleri sürekli sıfırlamak zorunda kalmak sinir bozucu oluyor.Bir diğer seçenek de benzin almak.Sırf göstergeyi sıfırlamamak için de gidip benzin almak işime gelmiyor.Bu sinir bozucu.Bir de araç benzin pompasını lpgde çalıştırmaya devam ettiği için ve depodan çıkan benzin aynen depoya geri geldiği için ve benzin pompasının arka koltuğun altında olması sebebiyle camları açtığımızda hafif bir benzin kokusu geliyor.Belki de bu sadece benim aracımda oluyodur çünkü aracı aldığımda eski sahibi benzin pompasını yeni değiştirdiğini söylemişti sanırım oradaki kapakları tam oturtamadılar bu yüzden de hafif koku geliyor olabilir.Camlar kapalı iken bu kokudan eser yok.Burnum çok hassastır kokuları iyi alırım.

    Donanım olarak aracımda bulunanlar konuyu açan arkadaşın arabasındakinden farklı.Yani eksiklikleri var onlar da:
    Hız sabitleyici
    Sanruf
    Zenon far
    Katlanır ayna
    Far yıkama

    Benim aracımda bulunan donanımlar ise konuyu açan arkadaşın yazını okumayanlar için:

    6 hava yastığı
    Dijital klima
    4 cam elektrikli ve hepsi tek dokunuşla açılabilr
    ABS
    Elektro direksiyon
    Anahtarsız çalıştırma
    Kapıları kilitlediğinde camları kaldırabilme
    Sis farı
    Yağmur sensörü
    Park sensörü
    Far sensörü
    Elektirkli ve ısıtmalı aynalar
    Direksiyondan kumandalı kaset çalar radyo
    Soğutmalı torpido
    Saklama gözleri
    Emniyet kemeri ışıklı ve sesli ikaz
    4 teker disk
    16" alaşımlı jant
    Sesli ve yazılı-görsel Kapı ya da bagaj kapağı açık uyarı ikazları.

    Megane 2 hb dinamik ile ilgili benim anlatacaklarım da bukadar. Ben de aracımı alalı yaklaşık 5 ay oldu ve yaklaşık 8bin km yaptım.İnşallah masrafsız kazasız sorunsuz bir şekilde binmeye devam ederiz.




  • MEGANE 2 HASTASIYIM ÖNCELİKLE :D ve yeni araba almak için r19 umu sattım ve cayır cayır megane 2 aramaya başladım temizini pek bulamadım ama bulduğum temiz meganlarada bi ford focus parası istediler 2006 ful+ful dinamik 1.5 dizel megan buldum adam 32.500 lira dedi bende 27 veriyim dedim adama 30 lira teklif ettiler ama ben vermedim diyince alamadım ve arac çok hoşuma gitmişti ama neyse şimdi focus c-max aldım ve çokta memnunum.Bu araç hem tipi itibarıyla hem de motoru bence çok güzel tercih etmenizi öneririm...
  • 2004 ve 2005 modellerde kasetçalar var sanirim. Direksiyondan kumandayi iptal etmeden cozulebiliyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esmer33

    MEGANE 2 HASTASIYIM ÖNCELİKLE :D ve yeni araba almak için r19 umu sattım ve cayır cayır megane 2 aramaya başladım temizini pek bulamadım ama bulduğum temiz meganlarada bi ford focus parası istediler 2006 ful+ful dinamik 1.5 dizel megan buldum adam 32.500 lira dedi bende 27 veriyim dedim adama 30 lira teklif ettiler ama ben vermedim diyince alamadım ve arac çok hoşuma gitmişti ama neyse şimdi focus c-max aldım ve çokta memnunum.Bu araç hem tipi itibarıyla hem de motoru bence çok güzel tercih etmenizi öneririm...

    Hayirli olsun, güle güle kazasiz belasiz kullanmanız dileğiyle.

    Kaç paraya aldiniz, kaç model ve kmsi çok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mur@t_fb M kullanıcısına yanıt
    Saolun önecelikle teşekkür ederim. Ben Cmax ı 23,250 tlye aldım ve 2004 model benzin/LPG li.16 trend modeli HATASIZ. önceki arabam r19 olunca bu bana e serisi mercedes gibi geldi :D km sine gelince 97 binde idi şuan 99 binde. Araba arıyordum iki aydır ve en son galerilerden dolayı dilim yandı ve galeriden araba almıcam diye yemin ettim kapı komşum araba aradığımı biliyordu ve ilk bana geldi satmayı düşünüyorum diye internete ve piyasaya bakmamış hiç 24 lira dedi sanayiye gittik servise gittik sıkıntı çıkmadı dedim pazarlık sünnettir 23.250 tl ye anlaştık 4 adet sıfır kışlık lastikleri de vardı onları da verecekti fakat sonradan arabanın fiyatlarını öğrenince yok lastikler memlekette kaldı diye bi türlü alamadım kendine kar sayıyor lastikleri ama o onun terbiyesizliği ayıbı diyelim ve araba çok iyi bence tek sıkıntısı birden kalkıp gitmiyor ama yol tutuşu çekişi süper tavsiye ederim herkese .... Otobanda 180 bastım hiçte korkutmadı araba beni muhteşem bir güven veriyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esmer33

    Saolun önecelikle teşekkür ederim. Ben Cmax ı 23,250 tlye aldım ve 2004 model benzin/LPG li.16 trend modeli HATASIZ. önceki arabam r19 olunca bu bana e serisi mercedes gibi geldi :D km sine gelince 97 binde idi şuan 99 binde. Araba arıyordum iki aydır ve en son galerilerden dolayı dilim yandı ve galeriden araba almıcam diye yemin ettim kapı komşum araba aradığımı biliyordu ve ilk bana geldi satmayı düşünüyorum diye internete ve piyasaya bakmamış hiç 24 lira dedi sanayiye gittik servise gittik sıkıntı çıkmadı dedim pazarlık sünnettir 23.250 tl ye anlaştık 4 adet sıfır kışlık lastikleri de vardı onları da verecekti fakat sonradan arabanın fiyatlarını öğrenince yok lastikler memlekette kaldı diye bi türlü alamadım kendine kar sayıyor lastikleri ama o onun terbiyesizliği ayıbı diyelim ve araba çok iyi bence tek sıkıntısı birden kalkıp gitmiyor ama yol tutuşu çekişi süper tavsiye ederim herkese .... Otobanda 180 bastım hiçte korkutmadı araba beni muhteşem bir güven veriyor.

    Tesekkur ederim bilgi için. Bu aralar ben de 25 e kadar geniş bir araç düşünüyorum. Piyasa çok yuksek, güzel fiyata almissiniz. Tekrar hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fottili kullanıcısına yanıt
    hocam internetten bi araştırın megene 2 kronik sorun diye...bakın neler bulacaksın..sıfır aldığım araç kronik sorunlu..3-4 ay da bir sorun çıkarır...hadi benim ki şansızlık ya milletin ki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtıl

    hocam internetten bi araştırın megene 2 kronik sorun diye...bakın neler bulacaksın..sıfır aldığım araç kronik sorunlu..3-4 ay da bir sorun çıkarır...hadi benim ki şansızlık ya milletin ki..

    Kardeş kronik sorunları kabul etmeyen yok zaten , benim bahsettiğim sorunlar benzinli araçlarda görülebilecek sorunlar , dizelleri bilmiyorum. Hangi sorunu yaşıyorsan bana mesaj at hertürlü yardımcı olur olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fottili kullanıcısına yanıt
    semt Akçakoca mı ?
  • Detaylı ve güzel bir inceleme teşekkürler kazasız belasız inş.
  • fottili kullanıcısına yanıt
    bu detaylı inceleme ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim kazasız belasız kullanırsınız ıns
  • ersah00 kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fottili

    Dinamik en üst donanım seviyesi benim araçta ise dinamik üstüne iki opsiyon paketi vardı , düz dinamikle farkı hız sabitleme, katlanır aynalar , xenon farlar, lastik basınç sensörleri ve sunroof . Siz aynı tarzda araçta almak istiyorsanız araçta hız sabitleyici ve sunroof aramanız yeterli . Bunlara sahip olup mercekli xenon olmayan araçlar xenon farların pahalı oluşundan dolayı xenon yerine düz far taktıranların araçlarıdır.
    Yalıtım ve konfor bu aracın en iyi olduğu konuların başında gelir. Bu konuda tereddüt olmasın.Uzun yolda da çok rahat bir araçtır . Ne başınız gürültüden şişer nede oranız buranız tutulur. Handikapları ise belli bir hızdan sonra artan rüzgar sesi ve artan devirden dolayı motor sesini kabine almaya başlamasıdır. Buda gayet normal seviyelerdedir.

    Düzgün asfaltta araç zaten iyi , gaza tepkisi ise tipik atmosferik motor gibidir. Bazı şartlarda güçlü olmasada gaza her dokunuş karşılık bulur. Performans istiyorsanız devir çevirmek gerekir ,esneklik olaraksa muadilleri arasında belkide en esnek otomobildir.


    Kronikler bilinmez ve halledilmez değil araç alırken en kötüsüne hazır olmak lazım. En sorunsuz denilen otomobillerinde kronikleri var ama ben pek bahsedildiğini duymadım. @ahmtıl
    Megane II Türkiyede bildiğim kadarıyla gelmiş geçmiş en fazla satılan binek otomobil. Evet kötü olduğu konular ve kronik sorunları var ama 10 yılı aşkındır piyasada olan bir model için ben kopartayla alakalı hiç bir kronik sorun duymadım. Yani eleştiri yada düşüncenizin hiç bir elle tutulur yanı yok o yüzden gereksiz polemiğe gerekte yok . @flyer

    öncelikle aracınızı tüm yönleriyle anlattiğiniz için çok teşekkür ederim. ortalama 20-25 bin bandında alınacak araba olarak bende bora ile megane-2 arasında kalmıştım. araştırmalarım sonucu borada karar kıldım. amacınız sağlamlık ve konfor ise tercih bora olmalı, araç sustalı anahtardan tutunda, kapı fitillerinin iç kaplama kumaşlarına kadar bir çok ayrıntıda kendini gösteriyor. meganın ön konsolu resmen dökme plastik airbag açılma yerleri bile belli oluyor. tıkırtı şangırtı meganeda hiç eksik olmaz. tok değil yani araç. bir çok yerde kaliteden kaçılmış. benim gibi detaycı insanlara göre değil megane. tercih sizin.




  • flyer kullanıcısına yanıt
    Zevk ve renk meselesi kardeş . Megane bence Bora ile kıyaslanacak bir otomobil değil. Bora gerçekten belli noktalarda kaliteli bir otomobil , koltuk kumaşı ,döşeme ve konsol kalitesi benimde hoşuma gider ama o kadar .Ne karoser özellikleri ne şasi sağlamlağı nede motor olarak Megane ile kıyaslamam Borayı sanada aracın hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.