Şimdi Ara

megane coupe nasıl?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler herkese. Allahın izniyle 2011 model megane coupe almayı düşünüyorum. Ama aradığım aracın özellikleri sebebi ile fiyat biraz tuzlu. Renault alacaksam edc şanzıman almak isterim ama daha öncede uzun dönem bu şanzımanı kullanma fırsatım olmadı. Kısacası 1.5 dci ve edc şanzıman nasıldır. Hem şehir içi hem de uzun yolda kullanıcam. Verimli midir, masraf çıkarır mı gibi konuları merak ettiğim için size danışıyorum. Özellikle renault guruları bana renault içinde ikinci eli 45000 tlyi aşmayacak alternatif bulabilir iseler çok minnettar olucam. Bu arada fluence ile de arada gidip geliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: maidenbyiron

    İyi geceler herkese. Allahın izniyle 2011 model megane coupe almayı düşünüyorum. Ama aradığım aracın özellikleri sebebi ile fiyat biraz tuzlu. Renault alacaksam edc şanzıman almak isterim ama daha öncede uzun dönem bu şanzımanı kullanma fırsatım olmadı. Kısacası 1.5 dci ve edc şanzıman nasıldır. Hem şehir içi hem de uzun yolda kullanıcam. Verimli midir, masraf çıkarır mı gibi konuları merak ettiğim için size danışıyorum. Özellikle renault guruları bana renault içinde ikinci eli 45000 tlyi aşmayacak alternatif bulabilir iseler çok minnettar olucam. Bu arada fluence ile de arada gidip geliyorum.

    Hocam iyi akşamlar. Mesajınızı gördüm elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. Yazacaklarım tamamen benim kendi fikirlerim. Eş veya akrabalardan duyma değil.

    Öncelikle Megane Coupe görünüş açısından cidden çok iyi bir araç.Kullanma fırsatım olmuştu.Tam bir spor araba.Fakat fiyatını duyduğumda cidden üzülmüştüm.Kasa tarzı gayet hoş olabilir lakin iç tasarım , gövde , göstergeler vs vs hiç yakışmamış. Normal bir Megane 3 den pek de farkı yok. Gövde bence çok yalın. Koltuklar ve o kumaşın kalitesi hiç hoş olmamış. O kadar para verdikten sonra daha iyi bir araç alabilirsin diye düşünüyorum. Yani yaklaşık 40.000 - 50.000 TL para verdikten sonra içine sinecekse satın al bu aracı.

    Şanzımanlara gelince 4 yıldır 1.5 dci Megane 2 kullanıyoruz. Her hangi bir sıkıntısı olmadı şimdiye dek. 2010 yılında Ankara Neziroğlu'ndan almıştık.2009 model bir araç.Tüm servis bakımları vs yapılmıştı zaten. Babam da aynen devam etti. Tekrar diyorum serviste ki işçilik hariç en küçük bir masrafı olmadı. Yakıt konusunda gayet cimri bir motor. Babamın en çok sevmesinin sebeplerinden biri de bu zaten. Şehirler arası 100 km de 4 - 4.5 lt arasını gördük. Şehir içinde de dur kalk yapmana ya da trafiğin yoğunluğuna göre 6-7 bazen 8 lt ye kadar çıktı. Bu gibi sebeplerden dolayı 1.5 dci konusunda için rahat olabilir. Edc şanzımana gelince kendim kullanma fırsatı bulamadım. Fakat araştırma yaptığımda genelde hep sorun olduğuna dair yazılar okudum. Tabi bunlar ne derece doğrudur tartışılır. O yüzden daha yetkili bir ağızdan tavsiye almalısın.

    Araç konusuna gelince de 45.000 TL ye kadar verebileceksen ; biraz spor olsun diyorsan dediğin gibi Fluence 1.5 dci olabilir. Lüks olmasını istersen Vel Satis e bir bak derim.Baya baya güzel ve Renault kaliteli yapınca nasıl oluyor çok iyi bir şekilde gördüğümüz araç. Tabi bu fikirler illa Renault alacaksan.

    Başka bir marka düşünüyorsan Megane Coupe ile aynı tarz olarakdan Hyundai i30 sport a bir bak derim.

    İyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.