Şimdi Ara

Megane 4 Joy 1.6 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
108
Cevap
3
Favori
138.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burberrys42

    Teşekkür ederim cevabınız için.
    İlk olarak neden Hepsiburada satıcısından almalarını tavsiye ettiğimi söyleyeyim. Çünkü sizde bilirsiniz Motul un sahtesi çok fazla. Bu riske girmeye değmez. Bu satıcı haricinde nerden alırlarsa alsınlar akıllarında bir şüphe olacak.
    Diğer konu italya ve fransa üretimi ne fark eder. Ben de fark etmez diye düşünürken bu konuyu araştırdım. Örneğin shell helix ultra yağın Almanya ve romanya üretimini test edip karşılaştıran YouTube videosu izledim. İki farklı ülkede üretilen aynı marka yağın değerlerinin farklı olduğunu gördüm.
    Motule gelirsek, italya fransa mevzuna. Motule ulaşmaya çalıştım cevap istedim bu konuda. Ancak cevap alamadım muhatap bulamadım. Asıl ben değil motul cevaplamalı ispat etmeli italya fransa üretimi aynı kalite yağlar olduğunu....
    Megane 4 ten örnek verelim. Benim aracım hb ispanya üretimi. Türkiye üretimi sedan ile aynı kalitede aynı standartlarda mı üretildi. Hayır.. ülkeden ülkeye değişiyor ürünlerin kalitesi.
    Sedanlarda ne sorun var diyenlere , kronik sorun olarak amortisör , içeri su alma , kapı fitilleri , trim sesleri .... diye cevap verebilirim.

    Alıntıları Göster
    Kendi satış noktaları dışında hiçbir şirket garanti vermez ama tabi bildiğiniz gibi ürün orijinal mi vs. kontrolleri edebilirsiniz. Faturalı olarak büyük sitelerde satış yapanların satıcı bağımsız sahte ürün satabilme olasılığı çok düşük.

    Ben mesela bir satış noktasından nakit vs. uygun bir şekilde almayı tercih ediyorum.Çok firmanın satış kanalları projelerinde çalıştım. Web ortamına satışa yönelik de büyük projelerde bulundum ama benim tercihim bu tarz sarf malzemelerde genelde yerinden almak. Örnek bugün Megane 4'ümün balataları değişecek sanayi sitesinde parçacıdan alacağım orijinal balataları. İnternetten %15 daha uygun bulabilirim ama benim tercih o yönden. Kargo derdi, sorun var mı? uyumlu mu? vs uğraşmıyorum. Fakat 2 de ayna kapağı aldım onu bulmak dükkan dükkan zor kargosunda sorun çıkmaz diye x sitesinden aldım dün geldi. Boyanmaya verdim. Kısaca burada bağlamak istediğim şuradan almayın buradan almayın değil emin değiliz çünkü ben bunu aldım tavsiye ederim daha iyi olur.

    xx markanın iki ülke üretim farkını inceleyeceğim. Fakat daha önceden bu tarzda büyük bir şirkette daha çalıştım. Yağda bir standart var biliyorsunuz. Onları destekliyorsa aynı yağdır. Bir de Belçika üretimleri var mesela. Tavsiyem, kullanıcı yorumları olan aracınız için onaylı yağı tercih ettikten sonra çok düşünmemek.

    Megane 4 HB'yi ben de yeni aldım. Sedanlar yerli HB'ler Fransa üretimi diye aldım. Ben de bakayım İspanya üretimi mi? Fakat otomobille ya çok farklı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burberrys42

    Madem motulde çalışıyorsunuz, hazır sizi bulmuşken soruyum.
    Neden RN710 onaylı 5w30 yağ satmıyor Motul. Yurtdışında olduğunu duydum.
    5W-30 yazdığınıza göre Dizel aracınız.
    Dizelde RENAULT RN0720 onayına bakılıyor diye hatırlıyorum.
    Siteden de baktım onu öneriyor. SPECIFIC 0720 5W-30
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brabus

    5W-30 yazdığınıza göre Dizel aracınız.
    Dizelde RENAULT RN0720 onayına bakılıyor diye hatırlıyorum.
    Siteden de baktım onu öneriyor. SPECIFIC 0720 5W-30

    Alıntıları Göster
    Benim araç 2017 megane 4 1.6 benzinli+ lpg
    Aracın fabrika dolum yağı 5w30.
    Lpg yoksa araçta 5w30 kullanılması gerekir.
    Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Bu arada hb ler ispanya üretimi. Eminim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burberrys42 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    İnternetten acil olarak çekemeyeceğimi anladığımdan direkt yerinden almaya karar verdim (lodos kimya - bursa). Satıcıda ayrıca Liqui Moly Top Tec 4100 5W-40 olduğunu gördüm ve daha önceki aracımda deneyimleyip memnun kaldığım için satın aldım. Renault RN 0700, Renault RN 0710 sertifikaları bulunuyor üzerinde, sanırım bunu da kullanabilirim?
  • Merhaba
    Yağı bilmiyordum biraz inceleme fırsatı buldum. Tespitlerim şu şekilde.

    * Rn710 onayı yok. Bu onayı almamış. Sadece bu onay isteyen araçlara tavsiye ediliyor.
    * Bu yağın lpg li ve dpf li araçlara çok uygun olduğu belirtilmiş.
    * Rn710 onayı olan diğer marka yağlarda dpf li araçlara uygun yağ gördüğümü hatırlamıyorum. Bende soru işareti oluşturdu.

    * Hths 3.5 üzerinde , flash point 232 değerler iyi gözüküyor.
    * 40 derecede 88, 100 derecede 14,3 kalınlıgında yağ. Motul xcess ise 40 derecede 75 , 100 derecede ise 13.50 kalınlığında. Motulun verileri daha iyi. Liqui verileri elf sxr 5w40 yağa çok benziyor.

    Sonuç olarak, benim kafamı karıştırdı bu yağ. Karar sizin tabiki . Ben olsam napardım. Bana biraz riskli geldi, almazdım sanırım.


    https://www.liquimolyturkey.com/5w40-motor-yagi-top-tec-4100-tam-sentetik-5-litre-9511



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burberrys42 -- 25 Ocak 2020; 0:48:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar herkese merhaba. Megane4 joy modele touch veya icon farı taktıran oldu mu aranızda? İnternette baktım biraz problem yaşayanlar olmuş,düzgün çalışmama v.s beyinden ayar yapılması gerektiği söylenmiş.
  • Bakım İşareti nasıl sönüyor? Bilen var mı? Teşekkürler.
  • Araç çıkalı aşağı yukarı 6 yıl oldu. Kronik sorunları, artı ve eksi yönleri daha iyi test edilmiştir. Bu süreçte kullanıcıların yorumlarını bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.