Şimdi Ara

Megane 2 Otomatik Vites Sorunu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
7
Favori
229.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam. 2006 model Megane 2 otomatik vites aracımla normal seyir ederken bir anda araba bağırdı, çekişten düştü ve gaza basmama rağmen vites arttırmamaya başladı. Biraz sürmeyi denedim fakat araba sadece bağırıyor ve gitmiyordu... En son kurtarıcıyla eve geldim, 1 hafta sonra tekrar denediğimde biraz ilerlediğini gördüm, ancak 2.vitese geçince tekrar bağırıyor, rampa falan hakgetire zaten... Manuel mod, geri vites'de vs.'de de problem var. Hafif basınca gidiyor ilk viteste ve geri viteste, ancak gaza abanınca devir yükseltip bağırıyor ve gitmiyor. 1 ay önce falan "VİTES KUTUSUNU KONTROL ETTİRİN" uyarısı veriyordu sürekli ancak arıza kodunu silince geçmişti... Şanzımancıları aradım, 6-7-8-10 bin TL'lere kadar rakamlar çıkardılar. Bu kadar para vermek istemiyorum... Zaten o günden sonra bir de devirdaiminde problem oldu, sürekli su akıtıyor araç. Sizce ne yapmalıyım? Bu selenoid valfleri değiştirsem sorun düzelir mi? Lütfen yardımcı olun...





  • durmuş66@ D kullanıcısına yanıt

    Merhabalar. Yazdığınız sorun bende yeni meydana geldi. Şanzıman startelini otamatik Şanzımancı mı yoksan Elektirikçi mi değiştirdi. Bir de önemli fiyatı kaça maal oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pkaçu P kullanıcısına yanıt

    Arkadaş sakın şanzımancıların kucağına düşme. Tam otomatikte 2 parça var. Selenoid valf 2'li tek pakette satılıyor. 350-400 TL. söküp takarlar. Şanzıman yağını da valf değiştirirken değiştir. Esnafın ahlaksızlığı başka birşey değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJlogic -- 28 Eylül 2021; 10:8:45 >
  • Merhaba;


    Konuya oldukça detaylı bir cevap vermeye çalışacağım, bu cevap megane 2 otomatik ve megane 3 otomatik (fakat yalnızca 4 ileri) kullanıcıları için geçerlidir.


    Aracımın kaloriferi yeterince ısıtmadığından ve termostat'tan suya yağ kaıştığından kalorifer yıkatma yaptırdım.


    Bu sırada çıkan yağlı suyu aracımın kaputunun altından yere döktüler, bu sırada aracımın 7700100010 OEM numaralı vites kontaktörü su almış, sonradan öğrendim.


    Birkaç gün ara sıra vites kutusunu kontrol ettiriniz ve esp kontrol ettiriniz uyarıları aldım, aracım bazen düzeldi bazense tek viteste ilerlemeye devam etti. diğer vitesleri göstermiyordu ekranda.


    Tam kontaktör değiştirmek için sanayiye giderken aracım hiç hareket etmemeye başladı, 1.viteste gidiyordu fakat 2. ve sonraki viteslerde araba bağırıyor, vites yükseliyor fakat araç hareket etmiyordu, ama unutmayın araç 1. viteste gidiyordu.


    Bu sorunun çözümünü bir gün sonra şanzıman yağına bakınca anladık. Her nasıl oldu ise şanzıman yağına su kaçmıştı ve incelmişti.


    2 sefer yeni yağ ile şanzıman yağını komple boşalttık.


    Her seferinde yeni yağ koyuldu, şanzıman ısıtıldı ve boşaltıldı.


    Son seferde ELF RENAULTMATIC D3 SYN şanzıman yağını ekledik ve araç şimdilik normal şekilde çalışıyor.


    Alınan Hata Kodları;


    DTC0730 - KAYMA (YAĞ DEĞİŞİMİ İLE GİDERİLDİ)


    DTC0894 - KÖPRÜLEME KAYMASI (YAĞ DEĞİŞİMİ İLE GİDERİLDİ)


    DTC0705 - YASAK KONUMDA ÇOK FOKSİYONLU KONTAKTÖR (KONTAKTÖR DEĞİŞİMİ İLE GİDERİLDİ)


    DTC0706 - ARA KONUÇ ÇOK FONKSİYONLU KONTAKTÖR (KONTAKTÖR DEĞİŞİMİ İLE GİDERİLDİ)



    1- Araç vites kutusu kontrol ettirin diyor fakat ekranda D-R-N-P sembolleri görünmüyor ise, ya da P'de olduğu halde farklı bir konumda gösteriyor ve çalışmıyor ise 7700100010 numaralı kontaktör değişmeli.


    2-Araç soğukken tüm viteslerde ilerliyor fakat ısınınca yalnızca 1. viteste ilerliyorsa şanzıman yağı iyice temizlenmeli ve yerine yeni yağ koyulmalı. ELF RENAULTMATIC D3 SYN yağın ismi. 3,5L yağ alıyor)


    3-Araç yolda giderken bir anda küt diye bir ses geliyor ve vites kutusunu kontrol ettiriniz diyor sonrasında stop edip tekrar çalıştırdığınızda normal şekilde çalışmaya devam ediyor ise selenoidler değişmeli. Selenoidler değişirken ister istemez yağ da değişiyor. (Selenoid'e elektropilot diyen de var elektro vana diyen de fark etmez.) OEM Kodu 7701208174


    4-Bu araçların vites kutuları tork konvertörlü, basitce anlatmak gerekirse birbirine bakan iki pervane düşünün birisi motora bağlı diğeri vites kutusuna. Motordan güç alan pervane yağı itiyor, itilen yağ vites kutusuna bağlı pervaneyi çeviriyor. Bu sebeple trok konvertörün mekanik olarak arıza yapması vites kutusunun komple dağılmasından çok daha muhtemel. Tork konvertörü dışında vites kutusuna zarar vermek oldukça zor gibi geliyor kısacası.


    Not: Bursa'da otomatik vites araçlarla ilgilenen firma'ya hata kodlarını gönderdiğimde şanzımanın komple yenilenmesi gerektiğini 13.000TL masraf çıkacağını belirtti. Aracım şimdilik iyi, umarım haklı çıkmaz.





  • Konu eski olsada sorunlar hep yeni ve her daim karşımıza çıkıyor, haliyle geriye doğru gidip sorunun kendisi ve çözümü ile ilgili ip ucu bulunsun diye kendi yaşadıklarımı paylaşmak istedim ,en azından başka birine faydam olur belki.


    aracım 2004 model renault 1.6 v benzin lpg 285.000 km de


    konyadan aldım gezdik -dolaştık bilen arkadaşlara gösterdik üzerimize aldığımız gün Antalya yoluna girerken vites kutusunu kontrol edin uyarısı ile servis ışığı yandı.araç kontok kapamada normale dönüyor 70 km geçinde duraksayarak ileri geri kendini öne atarak gidiyor. vites geçişlerinde sıkıntı ve enjeksiyon uyarısı ile hata 2 ye çıktı.


    sanayide 1 ay yattı araç . boğaz kelebeği değişti, beyinde problem var dediler beyine format atıldı. bilmediğimiz için şu bu o derken araç 15.000 faturayla ok olarak tarafımıza verildi.


    dönüş yolunda tekrar aynı hatayı verdi .


    başka bir ustaya gittik. selonoid valf 2 adet oluyor ikisi değişti. vites kaptoru değişti.

    kaptor ne diyenler için görsel linkte mevcut

    https://www.arabaparcam.com/urun/renault-megane-clio-otomatik-vites-kaptoru-bva-7700100009


    bunlar değiştikten sonra araç 6 ay boyunca sorunsuz kullandım. dün tekrar vites kutusunu kontrol edin uyarısıyla tüm günüm kabusa döndü,


    son ustaya tekrar gittim ,işinde ve insanlığı gerçekten 10 numara bir ekip var. antalya da otomatik şanzıman işi düşen olursa özelden adresi atarım.


    konuya dönersek vites kaptoru tekrar arıza yapmış. onu değiştirdik düzeldi. orjinali varsa uzun süre gidiyor .çakma 6 ay en fazla


    aynı hatayı alan arkadaşlar önce vites kaptaru sonra selenoid valflara baktırsın.


    sağlıcakla kalın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devran007 -- 25 Şubat 2023; 17:16:27 >




  • Benim laguna 2 aracım da aynı sıkıntı vardı. Şanzıman üzerindeki çoklu soketi söktüm balata spreyi ile temizledim sorun kalmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.