Şimdi Ara

Megane 2 motor rektefiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2007 model dizel megane 2 sahibiyim 104.000 km de aracı aldım, ve 4 senedir aynı ustaya tüm bakımlarını zamanında ve eksiksiz olarak yaptırdım, 120bin de araç ağır bakıma girmişti, şuan 145bin km de

    bu gün antalya kemer arası 2. tünelden çıkarken araba birden devri düşmeye başladı, aynadan baktığımda sanki arkamdan duman çıkıyordu, radyoyu kapatınca motordan ses geldiğini anlayıp hemen kenara çektim. kaputu açmamla baya bi duman çıktı, telefonda ustayla konuştum sorunu tespit etmek için 1-2 kere çalıştırmayı denedim marş motoru zor bastı, zar zor çalıştı araç ama tekrar yağ yakmaya başlayınca mecbur durdurup kaskodan faydalanıp çekiciyle Antalyaya çektirdim aracı, bu sırada yerde baya yağ izi vardı,

    aynı usta arabayı vincle kaldırdığında arabanın altı komple yağ olmuş vaziyetteydi, motorun arkasına felan tüm yağ boşalmış durumdaydı, kontorllleri yaptı yağ takviyesi yaptı, görünürde kırık kopuk vs birşey yoktu, aracı tekrar çalıştırmayı denedi, marş motoru çook zorlanarak aracı çalıştırdı, tekrar duman çıkmaya başlayınca durdurdular.

    sonuç olarak motorun komple sökülüp içine bakılması gerektiğine, marş motorunun - turbonun vs kontrol edilmesine, gerekirse motorun içinde kırılmış yada zarar görmüş parçaların onarılıp-değiştirilmesi gerektiğini söyledi. uzun lafın kısası motor rektefiye olacakmış, buda bana min. 5000tl , ekstra bi kırık vs varsa 6000-7000 inde bulabilir dedi,

    aracı aldığım günden beri satmak amaçlı değilde uzun süreli bineceğimi düşündüğüm için hep orjinali yada iyisi olsun diyerek yaptırdım tüm bakımları kendisine, başka tanıdığım güvenilir usta olmadığı içinde aracı ona yaptırtmayı kabul ettim.

    sizce tahmini masraf ne kadar çıkar ?



    edit : aracım ne hararet yaptı, nede ikaz lambası felan yandı, yağı suyu vs. herşeyi tamamdı yola çıkmadan önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loggerheads -- 10 Haziran 2015; 0:22:27 >







  • Arıza ile ilgili değilde tanıdık usta ilgili birşeyler yazıcam,bahanesiyle konu uplanır.

    Tanıdık usta muhabbeti çok da güvenilir değil, 16 senedir bizde olan opel astra gl model aracımızı yaklaşık 5-6 senedir tanıdığımız ustaya götürüp yaptırıyorduk, babam can taşıyoruz mantığıyla ciddi ciddi orjinal ve sağlamıyla parçaları yeniler, arabaya sık sık baktırırdı vs. Araç yaklaşık 1 sene boyunca sağ arka tekerin yağmurdan sonra sıkışması gibi saçma bi sorun yaşattı bize, her sorunda ustaya götürdük, usta çamurdan balatalar yapışıyor yok birşeyi diye yolladı(ki bu adama uzun yıllar güvendik). En son çok feci şekilde sıkıştı ve başka bir yetkili servise götürdük, söktüler baktılar, kampanalar pastan ölüyor dediler, mecbur temizlettik ve sonra 0 sorun.

    Siz siz olun tanıdık usta lafına çok şey yapmayın başka servislerede arada yoklatın aracı
  • Şunu bilirim: Tanıdık usta, ilk defa gittiğin yabancı ustadan daha fazla öpüyor, başından savıyor.
  • Gelişme var mı ?
  • yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, ama ben ustama güveniyorum, tek sorunu biraz yavaş iş yapması, araba tam 1 haftanıın sonundan sanayiden çıktı, daha kısa sürebilirdi belki ama usta biraz fazla titiz, o yüzden uzun sürüyor işi.

    @flyer_mig

    araç 6730 tl ye yapıldı , normalda başka yere gitsem 4-5 bine hallolurdu fakat ben ustaya, yaklaşık 6 ay içinde değişmesi gerekecek ne kadar parça varsa değiştirmesini istedim, daha sonra tekrar sök tak işlemi olup işçilik parası vermemek için.

    değişen parçaların listesi şu şekilde.

    piston-segman değişti
    ana kol , gezi yatakları değişti ( tam okunmuyor el yazısı :D )
    yağlama memeleri değişti
    yağ pompası değişti
    subaplar vs
    eksantirik mili
    tüm contalar
    turbo şarz
    enjektör memeleri
    t-seti
    su pompası
    antifiriz
    klima gazı
    motor yağı
    yağ-hava - mazot filtresi
    debriyaj seti
    debriyaj rulmanı
    şanzuman yağı
    ön balatalar

    bunlar değişti

    marş dinamo bakımı yapıldı.

    listede değişen 2-3 parça daha var ama el yazısından pek okuyamadım, parçaların hepsi garantili , orjinal parçalar.

    rektefiye konusunda baya çekincem vardı ama dün arabayı sürdükten sonra fikrim çok değişti, arabanın performansında bariz farklılık var, ayrıca motordan eskisi gibi çok fazla ses gelmiyor,

    sanırım sorunun sebebi de turbodan kaynaklı, basınçla hortumu çıkarttırıp araçtakı tüm yağı dışarı püskürtmesiyle aracın yağsız kalıp çalışmaya devam etmesinden dolayı motor zarar görüyor.


    forumlarda benzer olaylar aynı araç sahiplerinin başına gelmiş, yaklaşık 8bin tl den aşağı yaptıranda okumadım, sanırım onlar aracı çalıştırmaya devam edip motora daha çok zarar vermişler.

    uzun lafın kısası, birazda şans işi sanırım bu, ama kimsenin başına gelmesin , bir anda panikle kaza yapma ihtimaliniz çok yüksek çünkü.




  • Motor Rektefiye Fiyatlarını burada gördüm. tşk ederim.


    https://www.aracisaretleri.com/motor-rektefiye-fiyatlari/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3doo -- 14 Nisan 2022; 16:20:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.