Şimdi Ara

Megane 2 el Freni sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Megane 2 2009 arabam var sorunu şu el freni çektiğimde durmuyor. bazen yokuşta çekiyorum sonuna kadar çekmem gerekiyor aksi takdirde durmuyor.

    Ek olarak yolda giderken el freni çekince arka tekerleri kitlemesi gerekmiyor mu? araç bunuda yapmıyor. giderken el frenini sonuna kadar çekiyorum araba gitmeye devam ediyor ama azıcık yavaşlatıyo diyebilirim.

    Kardeşime kullanması için vermiştim. Arabayı getirdiginde balata yanıgı kokusu vardı sanırım el frenini indirmeyi unutmuş :D Bundan kaynaklana bilirmi ? Oto sanayiye getirmeyi düşünüyorum

    Normal megane 2lerde yolda el frenini çekince tekerleri kitliyomu ? yoksa anormal araba bizimki mi



  • Araban anormal dostum götür servise baktır :)
  • Valla dedigin aynisi bizdede var duz yolda giderken cekince kilitlemiyor ama cok az yavaslatiyo. Ama durduktan sonrada birakmiyo su bi kac hafta icinde arka balatalar degiscek. İyice bitmis. Ondan sonra degisiklik olursa yazarim buraya
  • Bende sonuna kadar çekmezsem sıkıntı yaşayabiliyorum acaba arka fren diskinden mi balatasından mı baktırmak lazım...
  • muayenede hafif kusur dediler çekilmeden durduğunda parmakla oynat biraz gevşek. çekince öyle ilk dişte durmuyor. biraz ilerleyince duruyor. Tamir gerekir mi biliyorun ki servise sorsam en ufak bişeyi komple değiştirelim diyorlar. ne yapmalıyım?
  • arkadaşlar benim arabamda da aynı sorun oldu bende de çekili kalmıyordu gittim ustaya 130 tl el frenine verdim 30 tl de işçilik verdim geldim



    2006 model 80000 de dinamiq dizel
  • Balatalar, disk, tel vs. deforme olduğu için fren tutması için sonuna kadar çekmek gerekebilir, bazen sonuna kadar çeksenizde çok az kaçırma olabilir.
    Fren çekme kolunun altındaki plastiği elinizle yukarı kaldırarak çıkarın. kırılır-kopar diye korkmanıza gerek yok, plastik ve tırnaklı olduğu için kolayca çıkıyor.
    Kapağı çıkardıktan sonra orada el freninin bağlı olduğu civata ve somunu göreceksiniz, El freni aşağıda konumdayken somunu biraz sıkın. Şimdi el frenini çekerek deneyin, daha aşağıda tutacaktır.
    Somunu biraz daha sıkarak veya gevşeterek, el freninin istediğiniz noktada sıkmasını sağlayabilirsiniz.
    Kazasız sürüşler.
  • mrb arkadaşlar konunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bir yol göstermesi açısından yazıyorum. megane 2 2008 privilege sahibiyim aracımın el freni hiç tutmuyordu ilk olarak servise gittiğimde fren merkezlerinde sorun olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi bunun üzerine bir müddet daha bu şekilde devam etme kararı aldım. Arkadaş tavsiyesi üzerine bir ustaya gittim usta bu meganlarda bir ayar var herkes bilmez dedi arka tekerleri söktü aracın içinde tabancanın oradaki ayarı sonuna kadar gevşetti ( ben bir umut iyice sıkmıştım) o boşluğu fren merkezlerinin olduğu yerden aldı ( o an aracın içinde el freni kolunu çekip bırakmakla görevli olduğumdan göremedim) toplamda 20 tl işçilik ücreti karşılığında el freni sağlam hale geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skinnaper

    mrb arkadaşlar konunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bir yol göstermesi açısından yazıyorum. megane 2 2008 privilege sahibiyim aracımın el freni hiç tutmuyordu ilk olarak servise gittiğimde fren merkezlerinde sorun olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi bunun üzerine bir müddet daha bu şekilde devam etme kararı aldım. Arkadaş tavsiyesi üzerine bir ustaya gittim usta bu meganlarda bir ayar var herkes bilmez dedi arka tekerleri söktü aracın içinde tabancanın oradaki ayarı sonuna kadar gevşetti ( ben bir umut iyice sıkmıştım) o boşluğu fren merkezlerinin olduğu yerden aldı ( o an aracın içinde el freni kolunu çekip bırakmakla görevli olduğumdan göremedim) toplamda 20 tl işçilik ücreti karşılığında el freni sağlam hale geldi.
    Nerede yaptırdın ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aradan yıllar yıllar geçmesine rağmen , maalesef 2007 model 200 bin km de 70 seksen bin TL vererek bu araçlara binmek zorunda olduğumuzu üzülerek belirtmek istedikten sonra aynı sorunla karşı karşıya kalmış olmaktan çok üzgünüm.Muayeneden kaldık ,fren merkezlerine 900 TL verdik sonuç ; gene olmadı.

    Şu usta hangi ilde ise gitsem yaptırıp gelsem sorunumu daha ucuza halletmiştim.

    Şimdide diskleri değiş dediler.oda çok şeker 1200 TL tanesi :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.