Şimdi Ara

Megane 2 1.5 DCI Gaz Kesme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
56.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Volan değişti sorun çözüldü.ayrıca değişen volan orjinal değil ama haloldu şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende de gaz kesme değil de 1-2. viteste 1500-1700 devirleri arasında gaza hızlıca basıp ayağımı çektiğimde araç beni öne doğru itiyordu. Bu çok sık oluyordu, bende buradaki söylenenlerden sonra debriyaj switch'i ve fren switch'ini değiştirdim. Bahsettiğim itme gücü çok büyük miktarda düzeldi ama bazen hala ufakta olsa bir öne doğru itilme durumu oluyor.

    Aracın bakımını yaptıracağım, mazot filtresini aldığımızdan beri 2,5 senedir değiştirmedim, bu bakımda değiştireceğim. Bazen kaputun altında mazotun geçtiği boruda hava olduğunu görüyorum ve kaputu açtığımızda sol üst tarafta küçük pompa gibi birşey var, onu sıkıp bırakınca o mazotun içindeki hava bitene kadar işlemi yapıyorum. Bu aracın başlangıçtaki teklemesini önleyebilir, olan arkadaşlarda dikkat edebilirler. Şu sorunlardan şüpheleniyorum.

    - Mazot filtresi değişmediği için mazotta hava yapıp ayağı gazdan çekince püskürtme aşamasında havanın denk gelip motorun bir anda önde doğru itmesi?
    - Motor takozlarında oluşabilecek sorun?
    - volanda oluşabilecek sorun. (inşallah bu değildir. baya pahalı duruyor)

    aracı ustaya götürmeden önce buradan fikir beyan edecekler olursa ona göre ustayı yönlendirmeyi düşünüyorum. yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.




  • Konuyu hortlatayim

    Arkadaşlar 2011 clio3 night&day aracım var şehir içinde 2. Vites veya alt devirlerde araç sallamalı gidiyor sanki aracı birisi tutup bırakıyor üst devirlerde ayağımı gazdan çekiyorum gaza basarken araç araç tekler gibi yapıp yürüyor aracin çekişinde hızında sorun yok enjektörlere baktirdim sorun yok pompa basınç müşiri değiştim yine aynı gaz pedalına basarken yapıyor varmı fikri olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault un mazot filtrelerinde sikinti var. Orjinal ve sifir olmasina ragmen hava aliyor. Servise taktirirken filitreye gelen ve filitreden cikan borularin vidalarini iyice sıktır ın. Kapotu acinca eger borudan gecen yakit hava kabarcıklar ile geciyorsa mazot filitreden dir. Hicbir sekilde mazot borusunda hava kabarcığı gecmemeli.

    Ben en son 2018 nisaninda filitrenin alti veya ustundeki vidalari sıkılaştırdim, ogunden beri sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 09 Kasım 2018 23:08:47

    Merhaba benzer bir arıza da fluence 2012 EDC Dizel'de oluyor;

    Araç bir arıza dönemine giriyor bir iki saat boyunca o arıza durumunda kalıyor. Aracı kapatınca bir iki saat sonra çalıştırdığımda normale dönyor.
    Mesela çalışır durumdaki araç ışıklarda beklemekte iken gaza bastığımda, araba ilk önce normal gaz alıp ilerliyor ve 1 saniye sonra araç bağırmadan rölantide gibi gitmeye başlıyor. Ayağımı gaza basmaya devam ediyorum ve rölanti deviri ile ilerlemeye devam ediyor. Ayağımı gazdan çekip tekrar basınca yine 1 saniye boyunca normal ilerleyip sonra yine rölanti devri ile gidiyor. Birkaç kez gazdan çekip bastığımda araç düzeliyor, ama araç durduktan sonra yine aynısı oluyor.

    Gaz pedalı soketini değiştirdik olmadı,
    Gaz basınç müşürini değiştirdik olmadı,
    Yarın burada okuduğum çöümlerden
    1. Fren müşürüni 2. gaz filtresi hava kabarcık kontrolünü yaptıracağım. Bakalım bir gelişme olursa 1 hafta kullanınca belli olurdur.




    =======================================
    2 Ocak 2019 20:42:22

    Tekrar merhaba,

    2 aydır aracı kullanıyorum, Son işlemden sonra bir daha hata oluşmadı, maşallah.
    Araçla çakmak köprüsündeki renault servisinde ilgilendiler, darısı sizin başınıza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banbul -- 2 Ocak 2019; 20:45:19 >




  • özellikle kış aylarında oluyorsa galiba mazot filitresinden. soğuk havalarda oluyor. bu durumu yaşayanlar mazot filitresini değiştirsin. eğer problem devam ediyorsa yakıt ısıtması sistemine baktırsın.
    benim problem mazot filitresi değiştikten sonra, bir-iki kısa süreli hata verdikten sonra geçti.
  • Merhabalar. Aracım megane 2 1.5 dci sorunum 1.400-2.000 devir aralığında gaza yavaş basarsam silkeleme yapıyor ama gaza hızlı bastığımda sorun olmuyor. Çözüme ulaşan arkadaş neden kaynaklandığını söylememiş ama böyle sorunu olupta çözüme ulaşan varmıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot filtresi ni orjinal taktirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakkkc B kullanıcısına yanıt
    2006 modele kadar olan megane 2 lerde enjektör sorununun kronik olduğuna inanmamış ve aracıma 3 milyar küsur para vererek komplesini yenilettim aynı sorundan sorun düzeldi 2 ay sonra mazotu shellden almama rağmen yine aynı sıkıntıya döndü araba forumda da söyleniyordu kronik enjektör sıkıntısı olduğunu.
  • Merhaba. 2005 megane 2 dynamic arabamın birkaç gündür ön yolcu kapısı açılınca ekranda kapı açık uyarısı vermiyor. Şu göstergedeki araba animasyonunda normalde kapı açılınca o kapı açık görünür. Yolcu kapısı açık olunca onu göstermiyor. Sensör falanda bulamadım kapının etrafında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2017'den beri bu başlıkta bu sorunu yazıyorum daha öncede yaptıklarımı yazdım ama hiçbirşey değişmedi, gaz pedalını değiştirdim, fren müşürünü değiştirdem, mazot filtresini değiştirdim yine aynı arıza yapıyor bir türlü düzelmedi. üstüne üstlük son zamanlarda gaz kesmeyi bırak, gaz kestikten sonra kendi kendine gaz vermeye de başladı, bilginize...
  • Arkadaşlar kanayan yara haline gelen şu 1 ve 2 viteste 1500 2000 devir arası silkelemeyi çözebilen varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorin bendede var anlamadım gitti 2. Viteste 1500 civari devirde bir anlik gaz kesilmesi yasaniyor sonrasında devam ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 DCI Megane 2 gaz kesme ( anlık bir iki saniye ) elektronik arıza da yazıyor ise ilk yapmaniz gereken fren pedalinin altındaki müşirü değişmek olsun.kendiniz de alıp değiştirebilirsiniz.forumda 2004 yılından da yazan var 2016 yılından da.onunun için fiyat vermek doğru değil,sanayi ustaları enjektör der,filitre der aracın kalması lazım 3 beş gün der.olabilirde tabi... ama basitten başlamak lazım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gaz kesme bende de başladı dünden beri. Fren lambaları a baktım orada sorun yok gibi, deneme amaçlı fren müşirini çıkarıp kısa bir sürüş yapmak mantıklı mıdır, konu biraz eski ama, benzer sorun olduğu için buraya yazayım dedim

    Edit: Turbo hortumunu sağlam bağlamamış ustacık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flintstones -- 12 Temmuz 2022; 2:51:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.