Şimdi Ara

MEGANE 1 NASILDIR TAVSİYE EDERMİSİNİZ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
2
Favori
145.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bomba4


    quote:

    Orijinalden alıntı: veilben

    quote:

    Orijinalden alıntı: bomba4

    AZ YAKACAK SATIŞLI KOLAY OLACAK VE BENİ 2-3 SENE İDARE EDEBİLECEK ARAÇ ARIYORUM..

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-orjinal-renault-megane-1-110588163/detay/

    LİNKTEKİ ARABA MESALA FİYAT OLARAK ÖZELLİK OLARAK NASILDIR BU ARAÇLAR??

    MEGANE İYİDR İYİ ÇOK İYİ AL AL.

    ARKADAŞ BİR TEŞEKKÜR ET BİR YORUM YAZDIM KONU ZIPLADI YOKSA 1 YADA 2 KİŞİ CEVAP YAZARDI İYİLİK YAPTIM SANA BEN TEŞEKKÜR ET.

    Sagol dostum.


    sende saol




  • cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    megan 1 rta 1.4 16 valf 2001 118 binde benzinli kyraz kyrmyzysy araç temiz usta öyle dedi yorumunuz lutfen
  • aloneemmi@hotmail.co A kullanıcısına yanıt
    1.4 lerin kasaya yetersiz geldiğini duydum çekmiyor dediklerine çok şahit oldum.hb lerde neysede sedan 1.4 se çekmeyebilir.aracı kullandınız mı?
    aracı kullanın performansına çekişine bir bakın yeterli gelirse gönlünüzede sinerse alabilirsiniz.megane 1 ler güzeldir kasa olarak hala benim gözümde güzel araçlar.
    1.4 ü hem benzinde hem lpg de deneyin.
    muayneden km sine bakın hasar sorgulamadan mutlaka bakın.
    eğer usta haricide garanti isterseniz özel ekpertiz servislerinde 100 150 tl civarı aracın herşeyine bakıyorlar.onlarada baktırabilirsiniz.
  • cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    çok teşekkur ederim aynen dediğiniz gibi.aracı kullandım arabadan anlamıyorum fakat çekişi cok ağır geldi yani.şase nosu ile 5664 ten tramer den gelen mesaj 2003 sonrası tramer kayıtlarına geçmiş bir hasarı yoktur yazıyor,plakadan gelen mesajda ise 2 adet hasarı mevcut.çarpma 442 tl (sol ön çamurluk işlem görmüş satıcıda dedi değişme yok) diğeri park halinde 194 tl yazıyor,t.c ulaştırma ve denizcilik bakanlıgı muayene verilerine göre 2010 102 bin km 2012 112 bin km yazıyor.bu veriler yeterlimidir tatmin olmak için ve bu km sorgulaması dogru bir yontemmidir 2010 öncesi yazılmazmı mesela.aracı motor ustasına ve kaporta ustasına göstercez bişey cıkmazssa almayı dusunuyoz.daha da olmadı özel ekpertiz servislerine inş.satmak için almıyoruz diyelimki elden çıkma halinde nasıl olur acaba.teşekkur ederim.
  • aloneemmi@hotmail.co A kullanıcısına yanıt
    valla üstadım araç 118 de şuan demiştin.2010 da 3 sene öncesi 102 binde.bu araba 3 senede 16 bin km mi yapmış.ben açıkcası kıllanırım bu araçtan.eğer ki galeriden falansa kesin kıllanın ama sahibindense şayet araştırmakta fayda olabilir.ben sizin yerinizde olsaydım 1.6 larına bakardım açıkcası çünkü 1.4 ler çekmediği için ha diyince satılmaz illaki müşterisi çıkana kadar beklersiniz.hoş 1.6 olsada ha diyince satılcak diye bir kaide yok fakat 1.6 piyasada daha fazla olduğundan müşteriside daha fazla.şahsım adına konuşuyorum km konusunda bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası 3 senede 16 bin km çok az.ama aracı biliyoruz yatmış derseniz o ayrı ama aksi taktirde galeri arabasıysa ben bit yeniği arardım.
    ayrıca her detayına baktırmakta fayda var 2001 model araba 12 yaşında yağmuru karı çamuru yedi belli bir yıpranma payı var mekaniğine motoruna güveneceğiniz birisine baktırın mutlaka.eğerki ekpertiz servisine baktıracaksınız yazılı belge verenlerden birine baktırın.renault servisi ne doğru düzgün bakıyor nede yazılı bir belge veriyor.

    ayrıca aracın fiyatı ne kadar ? ne kadara anlaştınız.fiyatına ve bütçenize göre seçenekleride değiştirebilirsiniz.
    2. elde acele etmeyin.zaten ha deyince satamazlar ilan tarihlerine bakın 2. el çoğu araba uzun süre yatıyor satıcı elinde.

    hasar konusundada aracın ilk takılan plakasımı?plaka değişmiş olabilir.eski plakada hasar olur işlenmemiş atlanmıştır yeni plakada ufak tefek hasar olur geçer.bu sistemler yeni malum sistemde çıkmayıpta olan şeylerde mevcut olabilir.

    çokta içinizi karartmış olmak istemem fakat ikinci el çok çetrefilli bende çok arabaya baktım ama hep vazgeçtim güvenipte para bağlayamadım.malum kolay kazanılmıyor.Allah yardımcınız olsun.




  • cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    eyvallah üstadım azizim belli ki sizi meşgul etmekle beraber dogru adrese sormuşum.bilgileriniz gercekçi.satan 2. sahibi mahelleden bir tanıdıgın komşusu, aldıgımda 102 bin km de ve plaka değişmedi dedi.işe servisle gidip geliyormuş arac yattı demekki. en son 16 milyar dedi son pazarlık ta olacak sanırım.1.4 bu 16 valf dediklerinin bir etkisi olmazmı.aslında megan hiçmi hiç dusunmedim 6 aydır baktıgım araclar 1.6 motor şartıyla,fiesta, focus,astra 16 cd ve şartları zorlamak gerekirse corolla 1.6 sol sedan-hb farketmez.ayrıca secenekler arasında 1.4 motorda yoktu,cok temiz falan dendi buna ,acemiliğini bunla at falan dendi mantıklı geldi profesyonel degılim soforlukte.zaten kredi cekecektim uygunmu geldi bana ne bilim atladık boyle.aracla zaruri bir şeyim yok fakat bi işim oldu arac bulamadım sinirlendim alacam ınsalalh oyle yada boyle allahın izniyle.
  • Ben de bir ara araştırdım. 16 v farkettirir deniyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_18996925/tm.htm
    Fakat son kararı verecek olan kullanıcı yani sensin.
  • 1999 senesinde sifir megane 1 almisti babam. Bu aracini 2010 yilinda gunes yanigi nedeni ile satip baska bir ara aldi kendine. 170bin km.ile satilmisti. Rutin bakimlarinin disinda bir kere yolda kalmistik onda da benzin pompasi arizalandi.

    Sattigimizda tum bakimlari eksiksiz serviste yapilmisti. Yani alan kisi boya haric bol dua etmistir. :) eminim boyatmak ile ilgili takintisi olmasa hala satmaz kullaniyor olurdu.

    1.6 8valf motora sahipti 90beygirlik bir aracti. Benzini cok yakiyor, yerinizde olsam 2000ve ustu modele bakardim 16valf olanlar resmen kokluyor bu motora gore.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aloneemmi@hotmail.co A kullanıcısına yanıt
    estfurullah ne meşguliyeti benim için zevk.madem araç tanıdıktan o zaman bakılabilir.16 v illaki etkili olur fakat 1.6 16v oldumu tadından yenmez.şöyleki babam 1999 yılında megane 1 sw almıştı 1.6 8 v ti.2001 yılında bir akrabamız aynı megane sw nin 1.6 16v olanını aldı.ikisindeki fark kullanmadan sağ koltukta oturduğunuzda anlaşılıyordu o kadar çekişi performansı farklıydı.biz sonra 2004 yılında 67 bin km de sattık o aracı.o zamana kadar hiç bir arıza yolda bırakma yaşamadık.o zamanlar sapancada inşaat yapıyorduk araç haftada en az 2 sefer istanbul sapanca arası gidip geliyordu ve o yolu babam 45 da o araçla alıyordu.performans ve dayanıklılık konusunda bizi hiç üzmedi.o yüzden megane 1 alabilirsiniz.
    acemilikte atacaksanız şayet 1.4 16v ler bildiğim kadarıyla 100 beygir size yeterli gelir.ama şunun da hesabını yapıp arabaya alışıp acemiliğinizi attığınızda bu 2 ayda olur 6 ayda 1.4 araba sizi kesmemeye başlayacak ve daha güçlüsü olsa diye aranmaya başlayacaksınız.şahsen ben sizin yerinizde olsam öyle yapardım.onun için elinizdekine bakın fakat 1.6 16v lerede biraz göz gezdirin.olmuşken 1.6 olması bence daha iyi.1.4 klima açarsınız bayılır yüklü olur bayılır bilmem ne olur bayılır ama 1.6 da bunları yaşamassınız.birde kredi çekicem demişsiniz en azından krediyi ödeyene kadar araba satılmayacak.ona göre seçeneklere bakmak iyi olur.

    örnek olarakhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-megane-1,6-16-v-alize-141863334/detay/ hem 1.6 hemde alize modeli bunlarda iyidir.şirkette aynı kasanın 1.6 16v 2003 model ıhlamur çiçeği modeli vardı gerçekten çok iyi gidiyordu.biraz bütçeyi arttırmak gerekebilir şayet benim tercihim madem kredi kullanacaksam 1.6 almak yönünde olurdu.

    ama saydığınız araçlardan da daha yüksek model ve düşük km de aynı rakamlara araç bulursanız onlarda güzeldir focus 1 ler astralar da güzeldir fakat piyasalar çok uçtu 2. el arabalara etmeyecek paraları istiyorlar.Allah yardımcınız olsun.




  • Megane 1 coupe 2001 sahibiyim dynamique(sunroof 4 airbag klima abs elek ayna cam) en full olanı.
    Adanadan konyaya 350km 66tl ye gittim tüp deposu fulledim konyaya gelince tekrar fulledim tam 66tl aldı.Atiker sıralı tüp var.
    yaklaşık 18kuruş yapıyor şehiriçindede tüpte 30kuruş yakar 10-11lt max.
    1.6 110hp motoru, sedanla benim aracın yürüyen aksamı ve motoru aynı.Alacaksan 2000 sonrası al 90hp 8v motor eski teknoloji çok yakar ve gitmez.

    Aracı satacam bu saatten sonra yaşlı araba alırsam sadece japon alırım.
    Geçen kesiciye soktum vb aracı zorladım sibop yemişim tam 1500tl masraf çıktı(normalde aşırı hırçın kullanan biri değilim)
    bundan öncede bsi beyni değişti 500tl ye.
    Alalı henüz 3 ay oldu.Tabi çok memnun olanlarda var bu arıza işi birazda şans işi.

    Tavsiye edermiyim ?
    2001 megane yerine 97 99 honda civic tavsiye ederim.
    Edit : Öğrenciyim kasası güzel olduğundan civic diyorum.Corolla da alınabilir.
    Astra Golf daha sağlamdır belki ama corolla civic kadar sorunsuz değiller ben bu aracı almadan önce hepsini araştırdım hepsinin sahibi olan tanıdıklarımda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emreün -- 18 Kasım 2013; 14:55:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emreün

    Megane 1 coupe 2001 sahibiyim dynamique(sunroof 4 airbag klima abs elek ayna cam) en full olanı.
    Adanadan konyaya 350km 66tl ye gittim tüp deposu fulledim konyaya gelince tekrar fulledim tam 66tl aldı.Atiker sıralı tüp var.
    yaklaşık 18kuruş yapıyor şehiriçindede tüpte 30kuruş yakar 10-11lt max.
    1.6 110hp motoru, sedanla benim aracın yürüyen aksamı ve motoru aynı.Alacaksan 2000 sonrası al 90hp 8v motor eski teknoloji çok yakar ve gitmez.

    Aracı satacam bu saatten sonra yaşlı araba alırsam sadece japon alırım.
    Geçen kesiciye soktum vb aracı zorladım sibop yemişim tam 1500tl masraf çıktı(normalde aşırı hırçın kullanan biri değilim)
    bundan öncede bsi beyni değişti 500tl ye.
    Alalı henüz 3 ay oldu.Tabi çok memnun olanlarda var bu arıza işi birazda şans işi.

    Tavsiye edermiyim ?
    2001 megane yerine 97 99 honda civic tavsiye ederim.
    Edit : Öğrenciyim kasası güzel olduğundan civic diyorum.Corolla da alınabilir.
    Astra Golf daha sağlamdır belki ama corolla civic kadar sorunsuz değiller ben bu aracı almadan önce hepsini araştırdım hepsinin sahibi olan tanıdıklarımda var.

    O paraya civic imkansız hele o kasa 1,6ies olanlara 17-18den aşağı ağzını açmıyor millet ayrıca f7r olan coupe'lara tanpon flan yaparsan çok güzel görüntü oluyor performanslarıda çok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    cok teşekkur ederim alakanız için..sonuç 2001 megan 1 benzinli 1.4 16 valf 118 bin ve 16 milyar (en son istenilen 15.750 tl ) fiyat istenilen sözkonusu araç nasip olmadı .sizinde dediğiniz gibi piyasada tutulmuyor denmesi,1.4 oluşu ve kırmızı oluşu felan.1.6 lara bakacaz ins.teşekkurler.
  • Arkadaşım ben 2003 model megane kullandım. 1.6 motor 16 valf expression denen kasasıydı.

    Çok genel konuşacak olursam, araç inanılmaz derecede ataktı ve canlı bir motora sahipti. Ama malesef düzenli olarak beni sanayiye mecbur etti. Yaşlı bir amcadan satın almıştım ve neredeyse hiç bakım falan yaptırmamış. Deposu bile bomboştu aldığımda. Benim ilk tecrübemdi, ve malesef hayal kırıklığı oldu.

    Bir aile dostumuzun yine 2002 model meganı var ve o benim yaşadığım sorunları yaşamamıştı. Ufak tefek can sıkmayan sorunları olduğunu söylüyor ve 4 yıldır memnuniyetle kullanıyor. Megane benim şanssızlığım olmuştu.

    Eğer megane alacaksan benim gibi dış görünüşü çok temiz duruyor diye aldanma. Km'si mutlaka düşük olsun. Çok detaylı incelettir. Periyodik bakımlarının aksamaması lazım. Benim megane'dan öğrendiğim "ben kibar aracım arkadaş, bakımımı yapmazsan fazlasıyla başını ağrıtırım" olmuştu.




  • Mart ayından beri 99 model 1.6 8valf megane 1 kullanmaktayım benzinli hiç tüp takılmamış.Yakıt ve performans olarakta gayet memnunum.İstanbulda kullanmaktayım yakıtı da çok olduğunu düşünmüyorum 100 tl ile ortalama 300 km yol gitmekteyim.
  • 8valf olanı var ve uzun yolda hiç üzmüyor yakıtı. 100-110km hız bana yeterli. sizede yeterli ise bence alınır. Uzun yolda 23 kuruş gibi yakmakta yüklü gidilir ve 5 kişi iseniz. Kronik sorun olarak devir dalgalanması denilebilir.
  • aloneemmi@hotmail.co A kullanıcısına yanıt
    hayırlısı olmus ustad.ins.daha ıyısını bulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aloneemmi@hotmail.co

    cok teşekkur ederim alakanız için..sonuç 2001 megan 1 benzinli 1.4 16 valf 118 bin ve 16 milyar (en son istenilen 15.750 tl ) fiyat istenilen sözkonusu araç nasip olmadı .sizinde dediğiniz gibi piyasada tutulmuyor denmesi,1.4 oluşu ve kırmızı oluşu felan.1.6 lara bakacaz ins.teşekkurler.

    O araç için çok büyük rakam,2000 ve üzeri makyajlı 16v'lerin temizleri o civarlarda gidiyor..1.4'lerin piyasası da kendi de ölü..Muhakkak 1.6 16V tavsiye ederim,hem performans hem de yakıt olarak müthiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailbaran6666

    98 MODEL VE ESKİ TİP ( 2000 MODEL ÖNCELERİ ) BİR MEGANE 1 İÇİN ÇOK YÜKSEK FİYAT . BU ARACA VERİLECEK EN UYGUN FİYAT 14.000 TL.

    kesinlikle
    bu segmentteki düşük modeller bu ara uçtu.

    1999-2001 astralar 17-18 bindi 21-22 istiyolar
    yine 1.6 megane'lar 21- 22 arası müthiş fiyatlar isteniyor.
    2000 2001 boralar hiç söylemiyorum
    2000 avensislere 20 bin liralar
    2000 passatlar 17 iken 22lere fırladı
    1.4 is civicler hb tek kapıları 12-13 iken oldu 16-17
    1.4 is civiclerin sedanlarına 16-17 isteniyor yine
    en çok koyanda enn eski kasa polo classic sedanlara 17 bin lira istenmesi ve 1999 model focuslara 21-22 bin liralar istenmesi
    ve bazılarıda bu paraları veriyor şaka gibi
  • jjuuddaass kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen öyle ben babama alma dememe rağmen 19 verdi 16v 2001 rxt aldı araba temizdi ama şuanda ısrarla sat diyenler var 19,5 - 20 veriyolar bende hayret ettim gerçekten arabanın tek artısı yakıt tüketimi ve motor performansı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 98'de almıştık sıfır Megane 1.6 RTE güvenlik paketli(abs+yolcu airbag) 2010'da sattik 1 kere yolda bıraktı o da benzin bittiği icin. En kronik problem koltuk altı soketleri yüzünden Airbag ışığı yakma ama onuda serviste bilgisayara bağlayıp sojduruyorsunuz Velhasıl benim bu arabayla havada 1 taklam,haberlere çıktığım Beylikdüzünde bir kazam ve 1 kerede boğaz köprüsü Gişelerimde olmak üzere 3 kazam var öyle arkadaşların anlattığı gibi vurun pert olma gibi bi durumu yok o zamanin ilk 4 yıldızlı arabasıydi sonra golf aldı sonra astra! Gençlik dolayısıyla en dwli zamanlarını yaşadım meganla iyi yol tutar diyenlere gülüyorum çünkü amortisörler tamamen konfor ayarlıdır ve 90 km sonrası ani bi manevrada hemen yoldan cikar( aksini iddaa eden varsa test yapalim) bizimkinin motoru 1.6 8v di ama gayet iyi kaçıyodu çokta yakmiyordu tabi o zaman benzin 750.000di 10 milyon liraya kıyamet benzin aliyoduk :) içeri 90'dan sonra özellikle ölümüne motor sesi alır, yol sesi eşlik eder.bozuk yolda tıkırtisi çoktur heryeri sert plastiktir( dün reno beyine uğrayıp Fluence inceledim 60 lik 2013 reno kapılar hala tık tik) hava filtresi kazanına giden hortum kolayca çıkar ve direk filtre baglarsaniz Subaru imprezayla aynı motor sesini alirsiniz:) 215 görmüştüm otobanda. Hocam ben 98'de ehliyet aldığından ve ilk arabam Megane olduğundan acıktım araca ama sorarsanız iyi bir araba değil hele şu an hiç değil ama o fiyata alabileceğiniz f/P olarak en iyi araçlardan zira astra veya golf daha pahali. Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.