Şimdi Ara

Media Playerı Technics anfiye Bağlayama sorunu - Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    Technics anfim var. 46" samsung led tv ve dark cinemaniaXs medi oynatıcım var. media oynatıcıyı HDMI ile TV ye bağladım, sesi ise anfi de optik giriş olmadığı için steore
    bağlamaya çalıştım ancak beceremedim. Bildiğimiz sarı - beyaz kablolar ile bağlantı yapmaya çalıştım olmadı. ekte anfi nin giriş-çıkışları ve dark media playerın arka resimlerini
    koydum. bu resimlere bakarak bağlantıyı nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz ? normal hiçbirşey yapmadan bağladığımda ses TV'den geliyor. benim istediğim
    kolonlardan gelmesi. Tv nin ses ayarlarından harici hoparlör seçtim o şekilde de olmadı. Yeni bir anfi almadan bu işi çözebilir miyim ? yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

     Media Playerı Technics anfiye Bağlayama sorunu - Ses Sorunu


     Media Playerı Technics anfiye Bağlayama sorunu - Ses Sorunu


     Media Playerı Technics anfiye Bağlayama sorunu - Ses Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tortor -- 18 Ekim 2011; 15:57:57 >







  • Media Player Kırmızı ve Beyaz çıkışları Amfinin TV IN kısmındaki Kırmızı ve Beyaz girişlere (yukarıdan 4.) bağlayın, amfiyi TV moduna aldığınızda sesi alabilmeniz gerekir.
  • dediğini yaptım hocam ama malesef gene ses gelmedi. anlamadım gitti kafayı yicem, bir türlü ses gelmiyor. Tv de 4 adet HDMI girişi var. ilk başta normal HDMI taktım daha sonra 1 adet HDMI/DVI girişi var HDMI kabloyu bir de ona takıp denedim gene olmadı, ses gelmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tortor -- 18 Ekim 2011; 19:01:41 >
  • Şimdilik HDMI giriş çıkışlar ile uğraşmayalım. Problemimiz medya oynatıcısından çıkan sesi amfiden alamamak. İlk mesajımda sözü geçen bağlantıları yapıp amfiyi TV moduna getirdiniz ve ses alamadınız ise, bir de medya oynatıcısının ses ayarlarına göz atın, belki sesi HDMI'dan değil de diğer çıkışlardan vermesi konusunda bir seçenek vardır. Bir de mümkünse ilk olarak 2.0 ses ile deneyelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 18 Ekim 2011; 19:35:16 >
  • medya oynatıcısında menüde ses ayarlarında 3 ayar mevcut. bunlar Normal, SPDIF LPCM VE SPDIF RAW bunların haricinde başka seçenek yok. Normal seçili şu an da. Bir de 2.0 ses ile denemeyi nasıl yapıcam ?
  • Yani deneme yaparken oynattığınız filmin sesi Dolby Digital veya DTS olmasın demek istemiştim. Bir de LPCM ile deneyin bakalım bir değişiklik olacak mı? (Amfiyi TV moduna alıyorsunuz değil mi?)
  • dediğiniz şekilde de yaptım ama gene ses çıkmıyor. Ses ayarı Normal iken TV'den ses çıkıyor. LCPM yada RAW yapınca TV'den de ses çıkmıyor. evet media player arkasındaki beyaz - kırmızı girişleri amfi nini TV kısmına bağladım. amfiyi TV moduna alıp denedim malesef gene ses seda yok :)
  • hdmi bağlamadan ses almayi deneyin. Birde hdmi bağladıgınız da tv den de mi ses alamıyorsunuz?
  • laptoptan Analog bağlantı ile ses geliyor amfiden. HDMI ile bağlayınca TV den geliyor ama Amfi den gelmiyor.
  • laptopu amfiye nereden bağlayıp ses alabiliyorsunuz ?
  • laptopun ses cikisini anfi nin arkasinda ki CD girişine kırmızı-beyaz kablo ile bağlantı yaparak ses alıyorum. Ancak laptop biraz eski olduğu için 1080p ve bazende 720p filmleri oynatırken takıldığı için media oynatıcı aldım. media oynatıcı alınca da seste sorun çıktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan2

    hdmi bağlamadan ses almayi deneyin.


    Evet bir de böyle deneyelim. Medya oynatıcısının arkasından HDMI kablosunu çıkartın. Kırmızı-beyaz bağlantı kalsın sadece. Bu durumda amfiden ses geliyorsa, medya oynatıcı HDMI ile bağlantı yapıldığında sesi kırmızı-beyaz çıkışlardan vermiyor demektir.
  • o zaman şöle yapıcam dimi yanlışlık olmasın diye yazıyorum. normal media player dan filmi başlatıcam, film açıldıktan sonra arkadan HDMI kabloyu çıkarıp ses gelip gelmediğine bakıcam.? Amfi gene TV modunda olacak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tortor

    o zaman şöle yapıcam dimi yanlışlık olmasın diye yazıyorum. normal media player dan filmi başlatıcam, film açıldıktan sonra arkadan HDMI kabloyu çıkarıp ses gelip gelmediğine bakıcam.? Amfi gene TV modunda olacak ?

    Evet, böyle bir deneyelim öncelikle. Yalnız, HDMI kabloyu çıkartır çıkartmaz sesi kırmızı-beyaz kablolara yöneltecek mi biraz şüpheliyim ama yine de bir deneyelim. En doğrusu, HDMI kablo çıkık ve kırmızı-beyaz kablo bağlı bir şekilde oynatıcıyı açmak ama o zaman da görüntü alamayacaksınız. TV'nizin arkasında VIDEO IN (sarı) giriş varsa media oynatıcının arkasından sarı çıkışı oraya da girip TV'yi o girişe alıp görüntüyü geçici olarak alabilirsiniz sanıyorım.
  • tamam dediğim gibi yaptım, HDMI kabloyu çıkardıktan sonra TV'den hem ses hemde görüntü gitti. Amfi den gene bir ses çıkmadı. TV'nin arkasında sarı çıkış yada girişlerden yok HDMI, USB ve optik ses girişleri var. Sanırım yeni arkasında HDMI giriş ve çıkış olan yeni bir amfi almak gerekiyor heralde bende ki amfi 10 yıllık amfi artık miladını doldurdu heralde :)
  • media playerınız ne marka ? ses çıkış ayarını analog olarak değiştirip deneyebilirmisiniz... hdmi takılı iken analog çıkışlardan ses verememesi gibi bir durum olmaz. olsa olsa ses ayarı hdmi olarak kalmıştır.
  • yukarıda yazıyormuş. Dark CineManiaXS markaymış. ses menüsünde de ayarlar normal, raw veya lpcm. normal veya lpcm ayarında media player'ın ses çıkışlarından ses gelmeli. çıkmazsa akortek.com.tr'de sorun olarak bildirebilirsiniz....
  • akortek ile temasa geçtim şöyle bir cevap geldi.

    "Cihazı HDMI üzerinden TV ye bağladığınızda yapmış olduğunuz analog bağlantı (sarı-beyaz kablolar)dan ses alamazsınız. Ya HDMI üzerinden almanız gerekiyor yada optik çıkışlardan ses almanız gerkiyor. Yada analog bağlantı ile görüntüyü TVye aktarıp sesi ses sisteminden alabilirsiniz. Ancak TV den görüntü PAL olarak gösterecektir.
    Eğer ses sisteminizin optik çıkışı yok ise bu durumda yapabileceğiniz optik-analog dönüştürücü alıp kullanarak; dönüştürücü sayesinde ses sisteminden sesi alabilirsiniz." şeklinde bir cevap geldi. Şimdi şunu düşünmek gerekiyor. Artık Analog devri bitti Digital başladı. Acaba dönüştürücü almak öle yatırım mı ? amfi yi satıp yerine HDMI çıkışları olan yeni amfi mi almak daha mantıklı?
  • aslinda basit bir cozum var.
    media player niz hdmi ile tv ye bagli ve tv den ses ve goruntu alabiliyorsunuz degil mi?

    cevap evetse, tv nizin kulaklik cikisi ile anfinizin istediginiz bir girisinine kablo ile baglarsaniz sesi, ses sisteminiz den alabiliyor olmaniz lazim...
  • evet HDMI ile bağladığımda tv den ses ve görüntü alabiliyorum.

    Tv nin kulaklık çıkışına takıyorum diğer kırmızı - beyaz ucları amfinin hangi kısmına takıcam ? denedim ama olmadı ses gelmiyor yada ben beceremiyorum. kullandığım kablo resmi bu.

     Media Playerı Technics anfiye Bağlayama sorunu - Ses Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tortor -- 20 Ekim 2011; 14:38:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.