Şimdi Ara

mazda Türkiye'den çekildi mi, sitesi bile güncel değil..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
7.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ertunc23 kullanıcısına yanıt

    Hangi model, hangi motor? Yeni nesil bir mazdanın 10litre yaktığı kullanımda ancak lpg ya da dizel kurtarır.

  • mazda tv markası mıydı?  


    şaka bir yana mazda'ya üzülen forum üyeleri kadar, mazda çalışanları üzülmüyordur.

  • Mazda ve subaru ya da Japon'un derdi araç satmak değil doğru bir yaklaşım değil git Amerika'daki pazarlama faaliyetlerini gör, bunlar da hayır kurumu değil araba satacak.

    Ülkemizde mesela levorg isimli tabut taşıyıcısı için 1.6lt turbo cvt getirip XV için 1.6atm bırakmak tam da bunun gostergesi.

    Ülkenize uygun olmayan araçlar getiriliyor ise almazsınız. Mesela Avrupa artık emisyon ile vergiden kullanıcıyı vuruyor, firmalar da buna kayıtsız kalmıyor.

    Bunlar biraz distribütör biraz marka stratejileri ile ilgili konular, Bayraktar Citroën süründürürken PSA kendisi geldi Citroën çatır çatır satmaya başladı.

    Kisacasi Japonlarin hedefi kaliteli araba yapmak değil aksine "kârlılık hedefi". Kimse hayır kurumu işletmiyor.

    Mesela güncel Honda CR-v 1.6idtec motoru ve 9 ileri zf sanzimani ile tayvan'da mevcut. Güncel kasası Türkiye sadece benzinli cvt ile satılıyor. Ama ülke Türkiye olunca getirilmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Ocak 2021; 10:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hedefleri olmayan global bir firma.

  • Mazda 3 sedan impressive donanımda içi dışıyla güzel bir araç aslında 1.6 dizelide var  Gel gelelim tutmayan, bilinmeyen arabalar tarihinde yerini aldı ülkemizde

  • 2017 de merser i arayıp mx-5 için test sürüşü talep ettiğimizde, Kocaeli bayinde araç olduğunu, oraya gidebileceğimizi söylemişlerdi. Siz nasıl uygun görürseniz haşmetlimiz diyerek kapattık telefonu.

  • Türkiye Avrupa kısmında hocam.


    Zf ile emisyon kurtarmıyordur büyük ihtimalle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne derseniz diyim bizim millet az yakan çok yakan birazda havalı olsun der.Mazda az yakmaz çok kaçmaz pahalıdır.Sevisi bir elin parmağını geçmez.Türkiye’de kim getiriyorsa yıllardan beri hiç ilgilenmez.Yılda 50 100 araba satarlardı.Şimdi ki fiyatlarla onu bile satamazlar.Mazda’nın asıl hedefi Amerika’dır.
  • Geçen sene Mazda 3'e bayide bakmaya gitmiştik. Arkadaşımla beraber arabaya oturunca ilk fark ettiğimiz, aracın içinin ahır gibi kokuyor olmasıydı. Görevli hanımefendiyi çağırdık, dedik ki bu aracın içindeki koku nedir? Araç havasız kaldığı için olabilir dedi ama bu koku normal değildi. Baya baya davar taşınmış veya davar içeriye işemiş sıçmış gibi kokuyordu. Ahır nedir bilmesek kokuyu karıştırıyoruz diyeceğim de köyde büyüdük bizde... Neyse, araca fazla bakamadık çünkü bayide sıfır diye satılan arabanın iç döşemesinde muhtemelen sorun vardı. Bunu daha önce taban keçesinde hayvansal kökenli bir malzeme kullanıldığından dolayı olabileceğini duymuştum ama ihtimal vermiyordum. Başımıza gelince, bayiden direkt çıktık. Bu da Mazda ile ilgili acayip bir anımdır.

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Evvel model euro6d uygundu zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz bir marka..ne sattığı belli ne fiyat politikası belli. Ülkeyi terk etmeleri yerinde olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İthal Japonların alayının işi bitti ülkemizde, fabrika kapandıktan sora Civiclerde yalan olacak merak etmeyin.

  • parker48 kullanıcısına yanıt

    Toyota ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIRBOSS

    Toyota ?

    O yerli Japon

  • quote:

    Orijinalden alıntı: memocan2468

    Suzuki, Subaru ve Mitsubishi'nin de amacı araç satmak değil. Belki sağlam ve sorunsuz araçları var ama motor teknolojileri avrupa markalarına göre daha eski. Ve araç fiyatları olması gerektiğinden fazla pahalı.

    Mitsubishi'ye herşeyi söyle ama motor teknolojisine laf atma kardeşim. 1990'larda Carisma modelinde kullandıkları GDI motorları Hyundai aldı, alladı pulladı şuan zibille aracında kullanıyor.


    2004 yılında TSI motorun adı bile yokken Mitsubishi 1.5 MIVEC Turbo motordan stok 160bg güç alıyordu. Üstelik basmadığında da bir atmosferik kadar az yakan bir motordur. Turbo upgrade ile sorunsuz 200bg alabiliyorsun.


    Dizel motor kısmında Mercedes'in 3 silindir 1.5 CDI motorlarını kullandı DID adıyla kullandı araçlarında.


    Atmosferik kısmında ise rakipleri bir haltmış gibi MPI logosuyla çok nokta enjeksiyonlu motorları bir halt sanarken değişken subap zamanlamalı MIVEC motoru ile hem gücü hem de yakıt tasarrufunu birlikte sundu.


    2005 model 1.5 atmosferik Colt'un 6 ileri yarı otomatik 0-100'ü 10 saniye altındadır ve bu araç redline kullanılmadığında 1.3 Jazz kadar yakmaktadır. Ancak 109bg. 5 bin devirde 190km hızı görmektedir. 17 yıllık motordan bahsediyoruz.





  • synthesizer kullanıcısına yanıt

    Merak etme hocam ben de Colt kullandım uzun süre. Ancak son 10 yılda yerlerinde saydılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt

    Pajeroyu hatırladım 3.8 v6 ahh ahh ne araçtı be. 99 modeldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 yılında sıfır araba aldım. İlkönce kararım mazda 3 almaktı. Internet siyesine bakayım dedim. Hiç bir fiyat ve diğer bilgiler güncel değildi. 2 tane mazda sitesi vardı. Meğer o güncel olmayan mahkemelik olmuş, diğer sitesi güncelmiş. Saçma sapan işler. Ben de güvenemedim. Daha internet sitesini bile beceremeyen markanın otomobilini almam dedim. Ben de mazda 3 çok beğendiğim halde, mazda almayıp sıfır toyota corolla almıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea, Mazda piyasasını bitirdi.

  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Türkiye hedefleri olmayan marka demek daha doğru. Yoksa mazda 3 bence güzel bir araç. Mazda 6 ile passat'ı yan yana koy, amblemleri sök, kimse passata binmez. Ama servis yok, yedek parça yok, reklam yok, satma çabası yok. Aslında türkiyeden çıkmış bir marka, tartışılacak bir yanı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.