Şimdi Ara

Mazda LANTİS Almak Üzereyim,Yardımınıza İhtiyacım Var..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..1 Aydır araştırıyorum ve artık kafayı yeme derecesinde bunaldım..
    Bir mazda lantis almayı düşünüyorum..Almadan bir araştırayım dedim ama araştırdıkca kafam daha da allak bullak oldu.Bildiğim şeyler de karıştı..Lütfen okuyun... =(

    Mazda lantis tasarım olarak gayet güzel bir araç,ancak donanım,konfor,parça fiyatları ve bozulabilirliği gibi konular da bir türlü net bir düşünceye sahip olamıyorum..Tek tek ne yazdıldıysa okudum..Kimine göre mükemmel bir araç,yakıtı parça fiyatı güzel motoru sağlam vs.. Kimi de aman uzak dur diyor..Bir türlü anlamadım..Kimi 96 model al arızası az olur 98'lerde donanim çok olduğu için beyin sıkıntılı diyor,kimi 98 al daha iyi donanımlı olsun diyor..Kimide aracın beyin fiyatlarının 6000 tl den başladığını söylüyor,Kimi ise aracın 300 bin yaktığını..

    Bir türlü karar veremediğim için haftalardır yaya olarak geziyorum.. Artık çok sıkıldım..Aracın parça fiyatlarının tofaş gibi olmayacağını ya da parçasının bakkalda bulunmayacağını biliyorum..Ama parça fiyatları çok mu faiş ? 1.8 motor yakıtın 160 bin olmayacağını biliyorum ama gerçekten mi 300 bin ? Araba bu Allah yapımı değil tabi bozulacak ama sık sık mı bozuluyor ?? Öncelikle mazda lantis kullanıcıları olmak üzere hepinizden yardım bekliyorum..

    Derdimi sadece donanimhaber.com forumunda yazmayı uygun gördüm çünkü üye portföyü en kaliteli site burası..Düşünceleriniz benim için çok önemli..Sizden aldığım yorumlarla alacağım ya da almayacağım.. ??

    Şimdiden herkese teşekkür ederim..Sabırsızlıkla Topici takip ediyor olacağım..






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majestixxc -- 2 Mart 2010; 9:48:58 >







  • slm arkadasım ben de senin gibi mazda almak istiyordum cebimde 6/7 bin lira vardı bu paralarada 323 geliyordu 1 ay arastırdım tam alacakken 8/10bin liraya lantis de alınabileceğini gördüm onu da en az 1 ay arastırdım izmirden dalamanlara hatta ve hatta mersinlere kadar gittim ancak tr de lantisler hem sayıca az hemde sayıca az olması sebebiyle temizini bulmak neredeyse imkansız!hoş temizini bulursun bulmasına ama bu seferde fiyat cok yuksek oluyor 11 den aşşağı bulman zor bulsanda mutlaka bi nanesi vardır..dolayısıyla ben vazgectim almaktan ve 323 aldım..ve cok memnunum..gercekten zamanına göre stabil bir yol tutusu var donanımı da cok iyi klima cam otomatikler vs..lantise donecek olursak 1,8 doch motor var yalnız bu hem biraz fazla vergi hemde fazla yakıt..performans ise buna değer mi tam karar veremedim..1,6 lardan daha iyi olacağı kesin..motorda ilk bakman gereken sey hararet yapmıs olması ve yağ kacırıp kacırmaması..contalarında yağ kacırma sorunu oluyor genelde..bir de altı cok alçak belirteyim 323 lere gore bile alcak..camların cıtasız olması estetik acıdan guzel ama zamanla içeri su alma yada fazla ruzgar sesi alma gibi negatif yonleri var..parca konusundada sıkıntısı var zira parcası buyuk şehirler dısında zor bulunuyor ya da yurt dısından alınıyor bu da ayrı bir maliyet..2.elide pek yok ..gel gelelim ki tipi cok spor bende tipine hastayım :) kısaca temizini bulursan dediğim yerlerinede baktır ve öyle al ama 11 in ustunede almak pek akıllıca değil..umarım yardımcı olabilmişimdir ;)




  • Eraser verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. Dediğin noktalara dikkat etcem Bir tane buldum lantis..98 full donanımlı .. çok acil olduğu için uygun fiyata verdiğini söylüyor 10.750 .. gerçek mi yoksa bir sıkıntısı olduğundan mı onu ustaya götürünce anlayacağız..Allah izin verirse yarın bakmaya gitcez..Eğer sorun çıkmaz ve alırsam ilk iş buraya müjdelicem =)
    Bildiklerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa,takip ediyor olcağım..
  • Mazda 323 lantis gerçekten güzel bir spor araba inşallah temizini bulup,uzun vadede rahatça sorun olmadan binersiniz.
  • "Lantis Hakkında Herşey" başlığını okursanız bu yazdıklarımın çoğunu göreceksiniz. 5. ayıma giriyorum arabamla henüz bir problemini görmedim motor, yürür vb aksamlarda.
    Performans:
    Araç 1.6 arabalarla kıyaslanamayacak kadar iyi gidiyor. Daha önce çok daha güçlü arabalara bindim sürdüm ancak 115 bg olduğuna bakmayın cidden kısa oranlı şanzımanı ve düşük ağırlığı sebebiyle çok iyi hızlanan bir araç. Yol tutuşu ise asla bir Golf, BMW 3.20 vb olamaz Toyota Corolla'dan kötü değil yinede. Kesinlikle alınca memnun kalırsınız performansından(tabi benzinde) LPG de bir takım sorunlar yaşıyorum en kısa zamanda halledicem kendi aracımda inş.
    Ekonomi:
    Araç 10lt/100km civarında yakıyor. LPG ile 20 TL 100km gidiyor yani. Normal bir değerdir. Benzinli kullanırsanız 35 TL yakarsınız sakin kullanımda. Çok basarsanız 50 TL de yakar 100km de size bağlı. Bu değerler tamamen şehir içi içindir. Şehir dışında hacminden ötürü epeyce inecektir bu rakam ben henüz uzun yola deneyemedim fırsatım olmadı.
    Sorunsuzluk:
    Mazda'nın kronik bir problemi varsa oda sanırım rölanti düzensizliğidir. Alacağınız arabanın sabah motor soğuk iken çalışmasına dikkat edin derim. Benim aracım sabahları 60-70sn 2000rpm de ısıtmadan durmuyor rölantide sönüyor. 3-4 ustaya götürdüm birisi gaz boğazı temizlenecek dedi, öteki carbon clean yaptır dedi, 2 side rölanti ayarlayıcısı çalışmıyor değişmesi lazım dedi.
    Ancak yağ yakma, yağ eksiltme, yolda bırakma, hararet(Adana yazında da kullandım) vb herhangi bir sorunu yok çok şükür motorundan memnunum zaten Mazda motor sorunsuzluğu konusunda iddialı bir markadır. Yürür aksamda da herhangi bir sorunum yok hatta birkaç sert çukura düşme vb şeyler başıma geldiği halde alt takımlar gayet iyi durumda. Sağlam bir araç arıyorsanız bu konu da iyi bir araba.
    Parça - Servis Maliyetleri:
    Ben özel servise götürmüyorum aracımı öğrenciyim sonuçta. Herhangi bir japon özel servisine baktırabilirsiniz aracınızı çok tutmayacaktır. Parça fiyatlarına gelirsek periyodik değişim isteyen parçalar Toyota Corolla'dan daha pahalı değil.www.parcatreni.com dan temin edebilirsiniz hiçbir yerde bulamasanız. Ancak periyodik olarak değişmeyen "evladiyelik" bir parçanız bozulursa normalden biraz fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ben 20 liralık geri vites müşürüne 40 lira vermek zorunda kaldım. Opel corsa nın yan sanayi müşürü 5 tl:)
    Ayrıca elektronik parçalarında maliyeti çok fazla. Mesela halen ön sol elektrikli cam kontrol paneli arıyorum 150 TL den bulsam alıcam ama hem Adana'da bulamadım hem de eminim çok pahalıdır.
    Yani aracı alırken 4 lastik yeni mi diye bakmak yerine elektronik aksamı inceleyin derim.
    Konfor:
    Dışardan bakınca araç spor görünen ve muhtemelen konforsuz gibi duran bir araba izlenimi yaratıyordur ancak aynı paraya alabileceğiniz bir Escort ya da Fiat Palio'dan çok daha konforlu bir araç. Koltukları ortopedik, oturma pozisyonu normalden çok daha yatay(resmen yatarak sürüyorum), süspansiyonları ise yere yakın olduğu halde yumuşaktır. Arka koltuklar 1.70 boyunda birisi için oldukça idealdir ancak tavan basık olduğundan bunaltıcı gelebilir.

    Son olarak Lantis alıp memnun kalmak istiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler.
    1. Sabah motor soğuk iken nasıl çalışıyor?
    2. Rölantide iken klima çalıştırınca rölanti düzeni bozuluyor mu?
    3. Vitesde 1-2-3(de deneyebilirsiniz) devirlenirken herhangi bir problemi var mı kesici kaç devirde devreye giriyor?
    4. ABS çalışıyor mu?
    5. Vites geçişleri nasıl debriyaj kavraması ne durumda?
    6. Cam otomatikleri, ayna otomatiği, klima, cam ısıtma, kalorifer, arka silecek vs bunlar sorunsuzca çalışıyor mu
    7. Araç içeri su alıyor mu?(Cam direkleri olmadığından dikkat ediniz)
    8. Kapılar kapanırken camlarda herhangi bir problem yaratıyor mu?
    9. Sunroof var ise su tahliyesi ve izolasyonu ne durumda?
    10. LPG li ise lpg/benzin arasındaki performans farkı nasıl.
    Bunlara bakın ve eğer içinize sinerse gerçekten "sevebileceğiniz" bir araba sahibi olursunuz alırsanız.




  • L.J yazdıklarını gerçekten büyük bir keyf ile okudum.Bahsettiğin Topic'i defalarca kez okudum hatta ezberledim diyebilirim.Ama net olarak kafamdaki soru işaretlerini cevaplayamadığı için kendi topicimi açmak zorunda kaldım.Ayrıca birşey dikkatimi çekti..2-3 lantise baktım ve hepsiyle bir tur attık ( Aracı kendim sürmedim ) ..Hepsi de yolda giderken müziğin sesini açıyorlar.Araç yol sesini içeri çok alıyor ondandır diye düşündüm ama farklı bir sebebi de olabilir mi acaba ? .. bir tane full donanımlı lantis buldum..Fiyatı piyasanın neredeyse 2000 lira altında pazarlıpı bitirdik.Fiyatının bu kadar cazip olması araçta bir problem mi diye düşündürdü. (Acaba ben mi çok pinpirikli davranıyorum ) .. Yalnız aracın kaportası neredeyse kusursuz..Hiç bu kadar diri bir lantise rastlamamıştım.Km'si 210.000 'in üstünde..

    Yukarıda bahsettiğim araca akşam saati bakmaya gitmiştik..( Muhtemelen motoru bir kaç saattir çalışmıyordu) .. Motoru çalıştırdığında neredeyse diesel bir araç kadar gürültülü geldi bana..L.J'nin yazdıklarını okuduktan sonra bunu bir problem olarak mı düşünmeliyim

    Hala alamadım..kendimden soğumaya başlıyorum..




  • Bir süredir bölüme girmiyordum geç cevap yazdığım için kusra bakmayın belki çoktan bir araç almışsınızdır bilemicem.
    Araç bir alman otomobilinden daha çok ses alıyor içeri evet ama benim egzosumun içi boşaldığı halde problem yaratacak kadar rahatsızlık vermiyor. Hatta lpg de kullandığım için daha çok bağrıyor araba. Yani kafa ütüleyen bir rahatsızlık unsuru değil. Mercedes konforu aramıyorsanız bence çok fazla gözünüze batmayacaktır. Farklı bir sebebi olabilir mi sorusuna gelirsek alt takımlardan ses geliyor olabilir. Sonuçta müşterisiniz arabayı deniyorsunuz yerinizde olsam müziği kapatırdım.
    Fiyatının düşük olmasının birkaç sebebi olabilir kahin değiliz sonuçta ne söylesek boş görmeden. Ama;
    1. Komple boyalı ve kazalıdır.
    2. Bir takım masrafları vardır aracın(belki rektefiye gerekiyordur ya da kaportada kusurlar vardır ya da şanzıman problemleri vb bakmak gerek)
    3. Acil satılıyordur.
    4. İkinci eli ölü bir araç diyebiliriz satmak çok kolay değil gına gelmiştir belki:p
    İlk çalıştırmada gürültülü çalışması normaldir. Yeterki çalıştırınca sabit kalsın rölantide. Kontağı çevirince gaza basmadan çalışması gerekiyor. İlk birkaç dakika yağlanma olduğundan gürültü yapabilir. Başka bir sorun da olabilir ama bilmiyorum 1.8 Mazda motorunun rölanti dışında hiçbir kronik problemi yok.




  • arkadaşlar merhaba, size şöyle bir sorum olacak, lantis mi ? alfa romeo 156 mı ?

    ikiside 98 model , lantis 122,000 km de, alfa 64.000 km de, pazartesi 2 sinide servise gösterecem, fiyatları

    aynı , sizce hangisi ? şimdiden teşekkürler,
  • 156 fersah fersah kaliteli bir araçtır. Lantis kötü değil ama Alfa Romeo premium bir markadır ve 156 da çok daha kalitelidir. Motoru daha çok sorun çıkartabilir, daha problemli bir araba olabilir belki ama yinede 156 daha iyi arabadır.
  • Arkadaşlar bende Lantis sahibi oldum denilebilir dün itibari ile. sizinde bu araba ile ilgili bilginize güvenebileceğim için araba hakkında bilgi rica edicektim.Aracın netteki ilanı buydu.10.700 e anlaştık.Ama şunu söylemeliyimki Lantisin cidden ben burdayım diyen bir tasarımı var.

    http://www.sahibinden.com/1997_103_000_km_klimali_lantis-37WQQaXQQ23004318WQQpXQQdisplayitem

    Artı istanbulda bu modele en rahat parçayı nerde bulabilirim vede servis yada usta önerisi olan varmı?
  • evet arkadaşlar merhaba, 98 lantis aldım, araba kaçışı yol tutuşu güzel, ama araba temiz çıkmadı, ucuz yedek parça nerden temin edebilirim, şimdiden teşekkür ederim,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasantaner


    evet arkadaşlar merhaba, 98 lantis aldım, araba kaçışı yol tutuşu güzel, ama araba temiz çıkmadı, ucuz yedek parça nerden temin edebilirim, şimdiden teşekkür ederim,

    Japon yan sanayi yedek parça satan her yerde bulabilirsiniz. Şehrine göre değişir.
  • bende de 96 model lantis var ama 98 de trafiğe çıkmış çk güzel memnunum ,eğer arabaya basarsan hız sürat yaparsam çok yakıyo ama normal kullanımda 160-200 arası değişiyo LPG de ok.

    hasantaner @ arkadasım Bursada yedek parça satan bi yer var ben ordan getiriyorum.
  • Kusura bakmayın hort olacak biraz. Bu zamanda 18.000 TL 280.000 km Lantis'e verilir mi sizce? Eskiden 323 hb vardı, keyifliydi. Bir de Lantis'i deneyeyim diyorum. O kadar etmez derseniz muadili olarak ne alınabilir bu fiyatlara?
  • Birde ben hortlatayim gerçekten temizi kaldimi bu lantislerin 19bin lira versem bulabilirmiyim temiz sorunsuz tereddüt lerim le kafayı yemek uzereyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temizinin kalmadığına eminim ve uzak durulmasını tavsiye ediyorum. Yoksa, çok güzel arabalar.
  • Düşünürseniz aracim satılık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.