Şimdi Ara

mazda hala japon mu???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu foruma üye oluncaya kadar mazdayı fordun satın aldığından haberim yoktu... bu birleşme sadece sermaye bazındaki bir hareket mi yoksa mazda markasının kalite standartlarına da etkide bulundu mu?.. diye düşünmeden alamıyorum kendimi çünkü mazda almayı düşünüyorum ve bu arabanın japon olması bu tercihimdeki etkenlerden biri, yani mazdayı hala bir japon arabası sayabilir miyiz özellikle sorunsuzluk bağlamında... yoksa alman yada amerikan markası olarak mı değerlendirmek gerekir?.... ayrıca bu birleşme hangi sene oldu? bunu da öğrenebilirsem 2.el araçlarla ilgili değerlendirmelerimi de bu çerçevede yapabilirim...

    teşekkürler



  • ne zor soru sormuşum yaw... çalışmadığınız yerdn mi geldi
  • evet arkadaşın japondur yönetim değişmiştir sadece ve forddan teknoloji ortak kullanımı olabilir
  • Safkan japondur. Daha önce 1990 mazda 626 kullandım 300,000 de sattım otomatikti ve hiçbir sorun yaşamadım.Şu anda 2004 mazda 6 ya biniyorum ikinci araba olarak ,diğeri 2002 scenic, mazda ya binince roket gibi geliyor. Özellikle virajlı yollardaki performansı anlatılmaz, yaşanır. Uzun yolda cruise ile 100-110 km ortalamayla bir depoyla 750 km yapıyor(2000cc düz vites). Hiç düşünme al..
  • Tüm otomobil firmalaında teknoloji paylaşımı oluyor. Örneğin Mazda 3'ün şasesi aynı zamanda Volvo S40 ve Ford Focustata kullanılıyor. Sermaye değişimleri, yönetim değişiklikleri olabilir, ama sonuçta Mazda bir japon arabasıdır. İngiliz Lotusu Proton satın aldı ama o halen İngiliz gibi.
  • ford ve mazda sadece kamyonetlerını ortak fabrıkada uretıyolar bu tıp bı ortaklıkları var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hlkkln

    ne zor soru sormuşum yaw... çalışmadığınız yerdn mi geldi

  • Ford, Mazda nın hisselerinin bir kısmını aldı evet, yalnız bi o kadar da kendi modelleri için Mazda nın teknolojisinden aldı_yani Mazda safkanlığından bişey kaybetmiş degil
  • Ford'un bünyesinde bulunan markalar Ford'un global sitesi olan Ford Motor Company de belirtilmiştir.Buradan bakabilirsiniz:
    http://www.ford.com/en/default.htm
    Bir arkadaşında belirttiği gibi Ford Amerikan sermayeli bir şirket olması ve dünyanın en zengin şirketlerinden birisi olması sebebiyle mazdanın ve bünyesinde bulunan diğer markaların(Land Rover-Range rover,Volvo,Jaguar,Mazda,Lincoln,Mercury)hisselerinin büyük bölümüne sahiptir.Yani bir sermaye ortaklığı vardır.Tabiki bunun yanındada teknoloji ortaklığı yapmaktadırlar.Bu sayede biz tüketicilere daha iyi otomobiller sunmaktadırlar.Çünkü bildiğiniz üzere her markanın kendine has artı yönleri vardır.Yani Ford'un yol tutuşu Volvo'nun sağlamlığı Mazda'nın teknolojik özellikleri v.s gibi.Bu pozitif yönlerini birbirleriyle paylaşarak bizlere daha iyi ürün sunmuş olurlar.Sonuç olarak Ford Mazda'yı satın almış olsada Mazda bir japon arabasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.BULUT -- 14 Mayıs 2007; 13:10:10 >




  • ford mazdanın %37(kusuratta hata olabılır) HİSSESİNİ SATIN ALDI... yanı mazdaya ortak oldu bunyesıne katmak gıbı bır sey soz konusu olmaz sadece ortaklık olabılır...ama mazda japonmu almanmı yada amerıkanmı dıye bakarsanız olaya yanlıs olur...ozaman opel ve lada GM bunyesınde markalar oldugundan dolayı amerıkan olur:) renault japon (nissanla) mini alman..falan fılan...yanı bu arkadasımızında dedıgı gıbı daha ıyıye ulasmak ıcın rekabet ortamında yapılan ortaklıklardır... daewo uzak dogu otomobılıdır chevy satın aldıktan sonra yıne uzak dogulu bır otomobıl olarak kalmıs amerıkan havasına burunmemıstır...

    ayrıca mazda ford ıle 97 yılında ortak olmus ve mazdanın en kotu yılları olan 97-03 yılları ford ortaklıgında yasanmıstır...fakat 2003 sonrası mazda toparlanmıs ve bu ortaklıgın olumlu meyvelerını almıstır ama turkıyeye kısıtlı sayıda urun getırılmıstır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semavi -- 3 Haziran 2007; 10:48:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semavi

    ford mazdanın %37(kusuratta hata olabılır) HİSSESİNİ SATIN ALDI... yanı mazdaya ortak oldu bunyesıne katmak gıbı bır sey soz konusu olmaz sadece ortaklık olabılır...ama mazda japonmu almanmı yada amerıkanmı dıye bakarsanız olaya yanlıs olur...ozaman opel ve lada GM bunyesınde markalar oldugundan dolayı amerıkan olur:) renault japon (nissanla) mini alman..falan fılan...yanı bu arkadasımızında dedıgı gıbı daha ıyıye ulasmak ıcın rekabet ortamında yapılan ortaklıklardır... daewo uzak dogu otomobılıdır chevy satın aldıktan sonra yıne uzak dogulu bır otomobıl olarak kalmıs amerıkan havasına burunmemıstır...

    ayrıca mazda ford ıle 97 yılında ortak olmus ve mazdanın en kotu yılları olan 97-03 yılları ford ortaklıgında yasanmıstır...fakat 2003 sonrası mazda toparlanmıs ve bu ortaklıgın olumlu meyvelerını almıstır ama turkıyeye kısıtlı sayıda urun getırılmıstır..


    SEMAVİ SEN BİLİRSİN,

    NEDEN HİÇ 2002 MODEL MAZDA 626 YOK?

    YANI 2001 MODEL MAZDA 626 VAR, 2003 MODEL MAZDA 6 VAR, AMA O KADAR DİKKAT ETTİM 2002 MODEL MAZDA 626 YOK, ACABA 2002 YILINDA ÜRETİLMEDİMİ?




  • bizim bir arkadaş mazda 3 hb kırmızı aldı alırken biz focus alması i
    çin baskı yaptık.. oda amerikan olduğu için almak istemedi imdiise mazdanın ford ortaklığını duyunca şaşıracaktır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cihansevencan

    bizim bir arkadaş mazda 3 hb kırmızı aldı alırken biz focus alması i
    çin baskı yaptık.. oda amerikan olduğu için almak istemedi imdiise mazdanın ford ortaklığını duyunca şaşıracaktır



    Yanılmıyosam %30 gibi bi ortaklığı var Ford'un Mazda üstünde...
  • %33,4
    Mazda tam bir japondur.Ortaklığın yansımaları daha çok amerika için üretilen büyük hacimli motorlara sahip modellerde görülür.Türkiyeye gelen tüm modeller japoyada üretilir.Gelmeyen mazda 2 ise ispanya da yada almanyada üretilir.
    Mazda 3 üzerindeki Tüm mzr kodlu 1,4-1,6-1,8-2,0-2,3-2,3Turbo benzinli motorlar mazda tasarmı ve üretimidir.Mazda 3 ün direksiyon sistemi şanzıman,aksları ve egzost sistemi de tamamen mazda tarafından frenleri ise volvo tarafından geliştirilmiştir.Platform üç firmanın ortaklığında geliştirilmiş ve ilk olarak 3'de kullanılmıştır.Kalite konusunda bilinen japon sağlamlığının üstüne mazda güvencesini de ekleyerek satmaya devam ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 11 Haziran 2007; 13:32:19 >
  • MAZDA JAPONDUR JAPON KALACAKTIR
  • Türkiye'de Mazda, niçin bir Toyota, Honda gibi satış rakamlarına ulaşamamış?
  • mazda 1990'lı yılların başında özellikle 323 ve 626 modelleri ile toyota ve honda dan fazla satış rakamlarına ulaşmıştır. Fakat mazda nın Türkiye disbiritörlüğünü yapan firmaların yeterince güçlü olmaması ve yeterli dağıtım ağına sahip olmayışı sabancı gibi şirketlerin getirdiği toyota gibi markaların daha ön plana çıkmasına neden oldu.
    örneğin geçmişte oyak ilk üretime başlarken renault ile anlaşmayıp volvo ile anlaşmış olsaydı bugün daha kaliteli yerli arabalara binebilirdik. Ha renault ta zamanla Türkiye deki modellerini geliştirdi.
  • mazda japondur ama ortak parça kullanımı, ortak platform kullanımı vs. var ama sonuçta diğer pek çok teknolojisi hala kendinin
  • ticari pikaplar hariç SAF JAPONDUR MAZDA mazda güzel ve sorunsuz yaşanacak otomobiller
  • şase numarası J ile başlayanlar Japonya üretimi. yanılmıyorsam 3 ile başlayanlar meksika
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.