Şimdi Ara

MAXTOR STM3500320AS HDTune Smart Bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gördüğünüz gibi 4 adet Warning var bunlar tehlike unsurumudur? Ayrıca ara sıra HDD kendi sesinden fazla ve farklı bi şekilde (çıt çıt şeklinde) ses çıkarıyor. Pc kapatıp açınca bu durum düzeliyor. Ne yapmam gerekir disk hala garanti sürecinde...

     MAXTOR STM3500320AS HDTune Smart Bilgileri



  • Benchmark ve error scan taramalarını yapıp onlarıda update edermisiniz
  • Error Scan temiz hepsi yeşil. Benchmark ise ;



     MAXTOR STM3500320AS HDTune Smart Bilgileri
  • Sisteminizin olduğu HDD ile işlem yaparken veya bahsi geçen HDD ikinci (slave) durumda ise, daha çok sıklıkla 500 Gb.lık HDD bir süre işlem yapmayınca, HDD'nin bir özelliği olarak bekelemeye geçer, yani durur. İkinci HDD'ye tıkladığınızda ise bir süre bu HDD'nin normal hızına ve kontrole geçmesini beklersiniz. C'de işletim sistemi üzerinde çalışırken, çalıştırılan programın isteği doğrultusunda veya tanımlamalar (özellikler) içerisinde geçen bir ek program bu ikinci HDD'de bulunan bir dosyaya ihtiyaç duyduğu anda sistemin tekrar bu HDD'yi hazır duruma getirmesi bir süre alır. Bu mekanik bir ortam olan HDD'nin ilgili devirine çıkması (ıslık sesi) ve park etmiş olan HDD kafasının (çıt çıt şeklinde bi ses) haraket etmesi ile bu kasılma (bekleme) sona erer.
    Bu özellik HDD'nin ömrünü uzatmak (aşınmayı ve sürtünmeyi azaltarak), güç tasarrufu (hazırda bekleme) ve ısınmayı azaltmak veya soğumasını sağlamak için düşünülmüştür. HDD'nin bir işlem görmüyorken durması ve hazırda beklemesi aslında çok mantıklıdır. Zaten bu nedenle yüksek önbellek (cache) konulması da bu nedenledir. HDD'ye bir dosya gönderdiğinizde HDD'nin bu dosyayı önbelleğe almaya başlamasıyla bu bekleme süresinin azaltılması vs.. amaçlanmıştır.
    HDD'nizin cache dediğimiz, ön belleği mevcuttur. 500 Gb. HDD'nizde 32 MB.tır. Bu cache HDD durduğunda veya çalışırken, HDD içindeki bazı bilgileri hafızasında tutar. HD tune testlerinde görülen hatalar diskin yapısından değil, içindeki kayıtların parçalanmış vs.. olmasından kaynaklanıyor gibi gözüküyor.
    Sonuç:
    • Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Disk Temizleme ilgili bölümler için çalıştır, gerekli kutuları işaretle bu geçici dosyaları silecektir.
    • Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Disk Birleştirici ilgili bölümler için çalıştır, parçalanmış dosyaları ve klasörleri birleştirecektir.
    Mevcut sisteminizle bu sorun azaltılabilirse de (program özellikleri) sorununuz tam olarak çözülmez. Diğer taraftan konuda bir problem görememekteyim.




  • Çok güzel açıklamışsın teşekkürler.. Anladım sağolasın.. Ama bu durum yani çıt çıt sesi başladığı zaman belirli bir süre sevam ediyor yani uzun süre bilgisayarı kapatıp açmadıkça düzelmiyor genelde (5 dakika filan bekliyorum işlem yaparken geliyor ses sonra pc resetliyorum..)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.