Şimdi Ara

max kaç metre bu data hattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben yolun karşısındaki evin 7. katına kablo çekmek istiyorum. biri bana 100m geçilmez kabloda dedi ama resmi dairelerdeki hatlar 200-300 metreyi buluyo ben çelişkide kaldım

    100m geçilmezmi kabloda yoksa sorun olmazmı ??



  • kablo 373mt lik toplar dan oluşur.... kesintisiz tek kablo max 373 bulabilirsin... ama stabiliteden ödün werirmi bilemiyorum... yolda kaybolan bir weri olacağını da pek sanmam ama....

    bence denemek istiyor isen dene en fazla olan kabloya olur onu da kullanmadıın kısmını iade edersin.... kaç metre ise..????
  • ölçüm yaparak sinyal değerlerine bakıyorlar ama 100 mt civarında genelde uzunluk belirtiliyor.
    200 ve 300 mt mesafeler için araya patch paneller , hub v.s. gibi cihazlar konuluyor.
  • Çok kolay şöyle yap yaklaşık 150 metrede stabilite kaybı olmadan bağlayabilirsin ama 150 metre arayla hub kullan böylece sinyali kuvvetlendirirsin yada tekrarlayıcı kullan sinyali yükseltip devam ettirir.Hiç sorunda olmaz.Ama senin dediğini olay Hubla kolaylık la yapılır.
  • Merhaba;
    Normalde şahıs ve kurumların, görünecek şekilde herhangi bir data - elektrik vs kablo çekmesi kanunen yasaktır ve şikayet olduğunda ciddi cezalara maruz kalabilirisiniz.
    Cat5 kablo ile mesafe 100m den fazla ise gelen-giden paketlerde kayıplarla karşılaşırsınız. Bu paket kayıpları özellikle DOS altında çalışan muhasebe-stok gibi programlarda veri bozulmalarına yol açacaktır. Bu yüzden her 100Mt de araya Hub yada switch koyarak sorunu çözebilirsiniz. Kayıp paketlerin ADSL modemde de arıza çıkarttığı bilinmekte olup çoğu ADSL sorunları bu paketlerin oluşması ve bu bozuk paketlerin modemi kilitlemesinden kaynaklanmaktadır.
  • ben bu konuda chip dergisi editürüne bir mail atmıştım ondanda 100 m cevabı geldi
  • aga türkiyede kim ne diyecek! bizim sokağa bakıyorum (kösedayı sok.-üsküdar) zannedersin spiderman yuva yapmış, anten, elektrik, telefon, utanmasalar evden eve doğalgaz çekecekler.
    bu arada arkadas yolun karsısındaki 7. kata' demiş, dükkandı, yüksek tavandı, vsvs kat bası 4mt desek 4*7=28 mt, yolda okadar olsa 28+28 =56, 10'ar mt ev içlerine girse, 76mt, eeee daha 20küsür mt var, direk git kablo al, yüksek taraftan salla aşağıya derim!
    quote:

    Orjinalden alıntı: polokomus
    Normalde şahıs ve kurumların, görünecek şekilde herhangi bir data - elektrik vs kablo çekmesi kanunen yasaktır ve şikayet olduğunda ciddi cezalara maruz kalabilirisiniz.
  • 100 metreden sonra hatalı bit sayısı kabul edilen düzeyden daha yüksek kabul edilir( ortalama).Eğer daha fazla uzunlukta istiyorsan kabloların arasına sinyalleri filtre edip güçlendiren aletlere ihitiyacın var
  • özel dairelerdeki kablolar farkli ayrica her 100 metre arasinda hub bulunur bence sende öyle yap 110-120 çal1sir ama ping kaybi olur
  • çok teşekkür ederim saolun sanırım 85m işimi görücek 100m kablo aldım artanı yan daireye kullanıcam

    çooook teşşşşeeeekkkürrrler
  • 100m sosnunda bir swich kullanmalısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.