Şimdi Ara

Mavi ekran sorunu (Sorun bence ramlerde ama inventus değil diyor. yardımcı olabilir misiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler
    Ben 15 gün önce x99 çipsetli 7000 tl ye sistem topladım inventustan fakat overclock yaptığımda genel olarak oyunlarda ve prime95 ile aida64 ile sistem yük altına girdiğinde mavi ekran hataları almaya başladım daha sonra overclock yapmadan kullanmaya başladım ama yine mavi ekran hataları vermeye başladı gelen mavi ekran hataları hal.dll ve ntoskrnl.exe üzerine şu an ramlerim inventusta olmasa tam olarak atardım hataları ama ramler cuma günü elimde olacak.

    Ben mavi ekran hataları sonrası ramleri memtest86 ile denedim ve 2 sinde kırmızı yazılar çıktı ve sorun doğal olarak ramlerde diyip gönderdim bu gün inventustan aradılar ve ramleri 12 saat farklı kombinasyonlarda test ettik ve sorun bulamadık anakartı ve işlemciyide gönderin bakalım dediler. Daha yeni topladığım sistemde bir sürü şeyle uğraşmak zorunda kaldım ve üzülüyorumda

    Benim sormak istediğim ramlerde memtest86 hata gösterdi bu ramlerin sağlam olma ihtimali var mı arkadaşlar ? veya sorun yazılımsal olabilir mi? (windowsu daha yeni kurmuştum.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 17 Aralık 2014; 16:03:39 >







  • memtest cd boot edip öylemi yaptınız? Ram testlerinde windowstan yapılan ram testler sorun çıkarabiliyor. fakat cd boot edip yaptıysanız ve böyle bir hata verdiyse resmini çekin ramleri gönderin resim ile birlikte ve değişim talep edin.

    Yazılımsal olma ihtimali tabiki var dediğim gibi ramleri nasıl ve hangi ortamda test ettiğinizle alakalı genelde pc uzerinde ram overclock ile ilgili yada overclock la ilgili bir yazılım olunca ve çarpanları değiştirdiğinde mavi ekran çıkabiliyor.

    Umarım yardımcı olur.

    Kolay Gelsin..
  • evet hocam usb boot edip başlangıçta yaptım testi ve kırmızı yazılar çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 17 Aralık 2014; 16:11:59 >
  • Atmavada kullanıcısına yanıt
    Mavi ekrandan sonra tekrar sistemi açtığında windows uyarı veriyormu ?
  • Yok hocam tekrar uyarı vermiyor ama oyuna girdiğimde veya stabilite testi yapmaya çalıştığımda yine veriyor
  • Keşke bir resim çekseydiniz genelde teknik destek test bile yapmaz windows uzerinden yaparlar ram plugin ustunden ki sorunu %100 bulan bir çözüm değildir sorun yok iye gönderirler siz doğru olanı yapmışsınız eğer hata varsa ramlerde dir sorun. Eğer geri gelirse testi tekrarlayın resmi çekin ve tekrar gönderin durumu izah edin. Eğer bizim testlerimizde sorun yok derlerse hakem heyetine gideceğinizi söylerseniz muhtemelen değişim yapacaklardır.

    Kolay Gelsin..
  • Atmavada kullanıcısına yanıt
    Söyle bişey windows bilinmiyen sebebten kapandı gibi ileti , o iletide sorunu çöz felan var ona tıklıyınca eksik dosya veya bozuk dosyalarını yüklüyor.
    oyunda atıyor veya film felan izlerken atıyorsa işlemcin yada ekran kartın ısınıyorr olabilir.Isı degerlerini ölçermisin.
  • Teşekkür ederim hocam yani sorun bence de ramlerde ama biz test ettik sorun bulamadık diyince ben de emin olmak istedim. Sonuçta memtest86 hata gösterdi ramlerde bu gün kargoya vermişler cuma günü elimde olur ramler buraya mavi ekran hatalarınıda tam olarak atarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 17 Aralık 2014; 16:23:36 >
  • Temiz bir işletim sistemi kurdum sorun kalmadı arkadaşlar ram ler şu an sağlam gözüküyor nasıl oldu anlamadım ama teşekkür ederim yardımlarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.