Şimdi Ara

Mavi Ekran Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba...

    Geçen yaz vatan bilgisayardan bir makina topladım.. eve getirdim montajını yapıp sistemi kurdum ve mavi ekran hatası aldım.. daha sonra tekrar format atıp denedim aynı hatayı aldım bir kaç kere, ve vatan ' a götürdüm makinayı ram değişti soğutuculu bir ram verip sorun halledildi denildi.. eve getirdim tekrar pc yi açtığımda aynı sorunla karşılaştım ve daha sonra uzun bir süre yapmadı bu problemi... şimdi yine başladı mavi ekran sorunu formatladım ama yine aynı devam ediyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim...



  • Mavi ekran hataları bazen ekranda belirir ve de hemen kapanır, dur şu hatayı not edeyim derken, kapanarak hata kodunu göremememize yol açar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için; aşağıdakileri uygularsanız mavi ekran hatasını görebilirsiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp ;
    Özellikler > Sistem Özellikleri > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma bölümünden "Otomatik olarak yeniden başla" kutusunu boşaltın. Tamama basın bu kadar.
     Mavi Ekran Sorunsalı
    Eğer bilgisayarınızın açılında bu oluyorsa: PC'nizi açın, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e bazı makinalarda F5'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Mavi ekranda verilen hata kodunu görebilmek için Sistem hatalarında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak gibi bir seçenek olacak bu seçeneği seçebilirsiniz.
     Mavi Ekran Sorunsalı
    Nedenine gelince; bazen Sürücüler (Driver) üzerinden kaynaklanır, yazılım yada program kaldırma çare olmayabilir. Mavi ekranda verilen; hata kodu ve bilgiler, yardım edebilmemiz için daha faydalı olacaktır. Bir daha ki seferde mavi ekran hatasını kaydedecek zaman bulacaksınız. Bu hata kodunu bizimle paylaşırsanız, makul cevaplar alabilirsiniz.




  • Uzun zamandır problemi araştırıyordum ama cidden canıma tak ettiği için bu gece biraz kapsamlı bi araştırma yaptım.. AMD işlemciler ramlerdeki 16000 mHZ nin üstünü desteklemiyormuş.. bios tan ram in frekansını 13333 mHZ olarak değiştirdim şu an ram test yapıyorum bi problem çıkmadı sanırsam kendini toparladı pc.. umarım mavi ekran problemini tekrar almam.. herhangi bir değişiklik bi problem olursa buradan paylaşacağım ilgin için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.