Şimdi Ara

MAUS-HAYATTA KALANIN ÖYKÜSÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  MAUS-HAYATTA KALANIN ÖYKÜSÜ


    1948 Stockholm doğumlu ünlü çizer Art Spiegelman, Polonya gettolarından sağ kurtulabilen bir babanın oğlu. Halen New York'ta yaşayan Spiegelman Maus'da, babasının 'Ölüm Kampları'nda, 1939-1945 yılları arasında bir Yahudi olarak yaşadığı kabus dolu günleri, 'kedi'nin (Nazi) 'fare'yi-maus (Yahudi) kovalamasına benzettiği güçlü çizgileriyle bizlere aktarıyor. 'Maus' aynı zamanda başka bir kovalamacanın; babasının anılarını adeta bir kerpetenle sökercesine dinleyen ve kendi belleğini beslemeye yani hatırlama buyruğuna uymaya çalışan oğlun da hikayesi..

    "Sessiz bir zafer, sürükleyici ve sade - tam olarak anlatmak imkansız, çizgi roman dışında herhangi bir ortamda yakalanması imkansız."
    -Washington Post-

    "Basit çizgilerle anlatılan büyük destan."
    -New York Times-

    "Etkisinde uzun süre kalınacak bir sanat eseri."
    -Boston Globe-




    Basım Tarihi:Aralık 1980

    Almak isterseniz:http://www.idefix.com/kitap/maus-hayatta-kalanin-oykusu-art-spiegelman/tanim.asp?sid=U8YWJ44BZK6KIH69DIH1

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Eser Hakkında Kişisel Yorumum:Herkesin okuması gereken bir eser.Süper kahraman hikayelerinden bıktıysanız hemen bakın.Yahudi soykırımını anlatan en iyi eser olduğunu düşünüyorum.Schindler'in listesi filmini beğenenlerin beğeneceği türden bir eser.Yer yer tüylerinizin diken diken olduğu oluyor.Çok akıcı bir anlatıma sahip.Savaştaki insanların savaştan çıktıklarından sonraki psikolojileri çok güzel anlatılmış.Kitapta insanlar ırklarına göre hayvanlar tarafından temsil ediliyor.Art Spiegelman kitap hakkında tam 13 yıl çalışmış.Kitap iki bölümden oluşuyor.



    Okuyanlardan,okumayı düşünenlerden de yorum bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaneLimoni -- 1 Ağustos 2015; 11:51:42 >







  • Ben yaklaşık bir ay önce okumuştum, yorumlarımı da günlüğüme yazmıştım, onu aynen buraya yazıyorum. Spoiler içermez, rahatça okuyabilirsiniz.

    "...Maus- Hayatta Kalanın Öyküsü isimli, Nazi Almanyası tarafından Yahudilere yapılan soykırımı anlatan bir çizgi roman okudum. Beklemediğim bir şekilde hemen daldık olaya, işin bu kısmını sevmemiştim ancak hikaye ilerledikçe sarmaya ve hüzünlendirmeye başlıyor, ara ara da lanet okutturuyor. Olayları yazarın babasının yaşlı halinden dinliyoruz, bu sebeple hem savaşın; soykırımın iğrençliğini tadarken hem de o yaşanılan şeylerin bıraktığı kalıcı hasarlara tanık oluyoruz. Yazar, herhangi bir mesaj verme kaygısında değil, bu nedenle de yaşanılan şeyleri daha süslü ve daha tasvir edilmiş bir şekilde anlatmıyor, bu da kitaba gerçekçilik kazandırmış, kitabın bir artısı da bu.. İnsanlar neden böyle anlamıyorum, neden birbirlerine acı çektirmekten zevk alıyorlar?..."




  • yukarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.