Şimdi Ara

Matlab görüntü işleme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba..yeni bir matlab kullanıcısıyım..matlab te bir resmi istenilen boyutta ve çözünürlükte farklı formatlara nasıl dönüştürebilirim? yardım ederseniz sevinirim..



  • Merhabalar;

    MATLAB'ta görüntüler matrislere dönüştürülür. İlk olarak import ettiğin resim X,Y ve Z uzaylarında 0-255 arası değer alır. Burda farklı format derken isteği doğru koymak lazım.

    Format derken; GIF, JPEG, PNG vs gibi mi yoksa Grayscale, Hue veya boyutlardan mı bahsediyoruz. MATLAB herşeyi matris olarak aldığı için bunların hepsi farklı formatlardır ve farklı filtreler uygulanır. Eğer daha detaylı açıklama yaparsan direk kodu vermek yerine bilgimiz ölçüsünde yardımcı olmaya çalışırız....

    Saygılarımla...
  • kardeşim jpg formatındaki resmi çözünürlüğünü değiştirerek bmp formatına dönüştürmek istiyorum. bu konuda detaylı yardımcı olabilirsen sevinirim.saygılar
  • Verdiğim linki incelersen güzel bir tartışma yaşanmış bu konu üstüne. Anlamadığın nokta olursa tekrar yardımcı olmaya çalışırım...

    http://www.mathkb.com/Uwe/Forum.aspx/matlab/16188/How-to-use-Matlab-to-convert-BMP-to-JPEG

    Saygılarımla...
  • Hocam çok teşekkür ederim..fomatı değiştirdim ama çözünürlüğü değiştirmeyi beceremedim:(bu konuda da yardımcı olabilir misin?..saygılar..
  • Çözünürlük olarak en boy oranını kastettiğini tahmin ederek yorum yaparsam senin kullanabileceğin fonksiyonlardan bir tanesi "reshape" komutudur.. MATLAB Help kısmından çok detaylı açıklama bulabilirsiniz.

    Basitçe açıklamak istersek;

    1*15'lik matrisini 5*3'lük matrise çevirmek için kullanırız.

    Aradığınız fonksiyon bundan farklı bir fonksiyon ise biraz daha açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım. MATLAB yüklü olmadığı için detaylı açıklayamıyorum kusura bakmayın. Sadece akılda kalan bilgileri paylaşabiliyorum. Yinede elimden geleni yapmaya çalışırım..

    Saygılarımla...
  • Hocam çok teşekkürler..çok yardımcı oldunuz bu konuda..sayende bu kısmı da hallettim..saygılar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.