Şimdi Ara

Matkap tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar saçma sapan yorumlar yazmayın bana sadece öneri yapın bu konuda bilgim olmadığı için soruyorum size, saçma yazanları direk blokluyorum direk. Bu alet mobilya, sehpa, ve bilgisayar montajı gibi işlerde iş görür mü? Teşekkür ederim. Matkap tavsiyesi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightning70 -- 25 Temmuz 2023; 23:27:7 >







  • Eğer hazır paketli ürün alıp monte edecekseniz (kılavuz delikleri açılmış ikea vs.) ve çok fazla iş yapmayacalsanız 12 v ürün yeterli. Güzel Milwaukee veya Dewalt mıknatıslı adaptör ve uç alın (ph2 vs pz2 en çok kullanılacaklar) burada cimrilik yapmayın. Uç çok önemli. Diğer uçlar için vasat bir set almanız yeterli olur.
    İşin içine ahşap vidalama girince büyük 5-7 cm ve üstü vidalarla adetli olarak uğraşacaksanız 18v olanları tercih ediniz. Marka olarak Bosch Stanley, bütçe yeterli değilse Einhell Ryobi. (En üstleri Milwaukee Dewalt ama size fazla olacaktır)
    Bende kömürsüz 18v darbeli akülü vidalama olarak Stanley var.
    Burada asıl tercih sebebi akülü bir şey alıyorsanız aküyü ileride alabileceğiniz diğer tüm aletler için de kullanacağınız için markayı seçip hep ondan ilerlemeniz gerekecek.
    18v olanlardan alacaksanız aküsüz ve darbeli matkap özelliği olanı da seçiniz minimum 50newton gücünde olsun. Hem güçlü olur hem matkap işini çözer hem de uzun ömürlü olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 26 Temmuz 2023; 1:40:14 >




  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl peki daha fazla vermeye değer mi bunun için? darbeliye gerek yok benim icin dediğiniz gibi genelde montaj için kullanılacak delikleri hazır olacak çok param yok açıkçası Matkap tavsiyesi?
  • Belki koltuk ayağı falan monte ederim ilerde oda belli olmaz.
  • lightning70 L kullanıcısına yanıt

    Hazır ürün montajlamak için ilk paylaştığınız ürün yeter de artar. Güzel uç ve mıknatıslı tutucu alın vidaları kaçırmadan düşürmeden sıksın.

    Ben milwaukee ph2 pz2 ve tutucu 100-150tlye almıştım.

    Makita uç ve tutucu da güzel.

    Vidalama alternatif marka olarak bosch (yeşil ev tipi, mavi profesyonel seri oluyor) einhell stanley öneririm.

    Aynı fiyatlarda bulabilirsiniz. Ben B&D çok sevmiyorum.

    Pahalı bir alete gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 26 Temmuz 2023; 1:56:47 >
  • lightning70 L kullanıcısına yanıt

    O da büyük bir iş değil. Benim kastettiğim ağaç/kerestelere adetli koca koca vidalar sıkmak çatı tamiri gibi işler içindi. Onlara 12v yetmiyor 18v bile iyisi lazım hatta darbeli somun sıkma/vidalama 150 newtonluk aletler.

  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    O tip uzun vidalar olsa bile dediğim gibi Ikea veya herhangi bir markanin ürününü montelemek için kullanırım yada mobilya ayağı falan atıyorum montaj sayısı kadar vida yani yüzlerce vidayla uğraşmam mesleğim zaten değil, ev için hocam🙂 bu aleti araştırdım tahtayı ve ince çeliği falan rahat rahat delebiliyor tabi duvarı betonu veya ağacı falan düşünmüyorum tabiki de basit işler için yeter diyorum bunun pili dahili yani icindeymis 1150 normalde Koçtaş 1000 e veriyor indirim yapmışlar
    18v iki kat para vermem lazım.
  • Babamdan kalma matkap var evimde o muhtemelen bunlardan daha iyidir elektrikli o ama vidalama yapmıyor.
  • Tamam hocam doğru karar kolay gelsin
  • Hocam şarjlı alacaksan ve basit anlattığın işler de kullanacaksan şok markette ussu nun şarjlı markanı var darbesiz ama acayip iş görüyor
    Darbeli elektrikli alacaksan einhell tavsiye ederim f/p ürünü
  • rgsxmetin R kullanıcısına yanıt
    A101 den vidalama diye aldım ussu idi 1 ayda bozuldu hocam çin markası onlar alınmaz einhell darbelileri 2800 öyle işlerle isim yok babadan kalma darbeli matkap var zaten evimde kullanmasını bile tam bilmiyorum öyle düşün.
  • lightning70 L kullanıcısına yanıt
    E ticaret sitelerinde çin işi çelik dişlili şarjlı matkaplar var basit tektük vidalamalarda vidalama aletlerinden iyiler ve yeterliler. (48v 54v 60v fln diye satılanlar) Ussu vidalama bende mecbur kalıp almıştım, o çok zayıf ve kullanışsız bir alet.

    Dewalt stanley milwaukee ryobi fln sürekli düzenli kullanacaksanız alın yoksa tek tük için masraf. Zaten alayı çinde üretim. Pil konusu bir süre sonra problem, illaki bayatlıyor. Yenisini almaya kalkıyorsun bir dünya para. Mecbur pilcide içini değiştirtmek gerekiyor.

    Sürekli ve profesyonel gibi kullanacaksanız, sık tadilat tamirat yapıyorsanız, tezgahınız atölyeniz var ise milwaukeee fuel serisi başarılı.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Resimdekini alıp geçtim valla en azından elimde bulunsun zaten babamdan kalma Bosch elektrikli darbeli matkap var bende ama ufak tefek vidalamaları yapsada parçalar cihaz çünkü güçlü.
    Bu aldığım fazlası ile o işi görecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.