Şimdi Ara

matematik bir kabiliyet meselesi mi?, işin sırrı nedir sayısalcılar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 gündür temel kavramlara çalışıyorum, hala takıldıgım problemler var.

    gerizekalı oldugumu düşünüyorum.




  • yetenek
  • hem yetenek hem de çalışma meselesidir.
    çok hızlı işlem yapabilirim kabiliyetimdir ama parabollere çalışmam gerekiyor.
    örneği verdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Private

    yetenek


    maalesef katılıyorum, bir yandan da katılmamak istiyorum. kabullenemiyorum, hırs yapıyorum anlamak için. sonra sıkılıyorum, hevesim kaçıyor. sonra bir daha bir daha.
  • Bence yetenek işidir.Çabuk kavrayabilme , dinleyebilme , dinlediğini uygulayabilme...Bunlar bence yetenek işidir.

    Ayrı olarak dikkati çabuk dağılan bir adam (dersi anlamak istese bile) , 10 kişi tüm gün boyunca anlatsa bile anlamayabilir.

    Bugün saat 19 gibi oturup biraz Mat 1 çözeyim dedim , o bile olmadı.O kadar saçma ve bana bir şeyler katmayacak sorular var ki 10-15 soru çözüp kalktım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel Me

    Bence yetenek işidir.Çabuk kavrayabilme , dinleyebilme , dinlediğini uygulayabilme...Bunlar bence yetenek işidir.

    Ayrı olarak dikkati çabuk dağılan bir adam (dersi anlamak istese bile) , 10 kişi tüm gün boyunca anlatsa bile anlamayabilir.

    Bugün saat 19 gibi oturup biraz Mat 1 çözeyim dedim , o bile olmadı.O kadar saçma ve bana bir şeyler katmayacak sorular var ki 10-15 soru çözüp kalktım...



    off ya ama çok üzülüyorum, hırs yapıyorum anlamadıgım için ama dedigin gibi kişiye hiçbir faydası olmadıgına ben de inanıyorum. sırf bu yüzden bu sene tekrar ygs ve lys ye girip sözel bölüm kazanmak istiyorum.




  • Pratik zeka ve çalışmayla alakalı tamamiyle.Yalnız Türkiye'deki okullarda öğretilen matematik değil.3-4 tane soru türü ezberletip şunu şöyle yapın bunu böyle yapın diyerek sorular çözdürülmez.
  • Üniversiteye kadar okullarda öğretilen matematiği ortalama zekaya hatta biraz daha altında bir zekaya bile sahipsen, biraz çalışarak halledebilirsin. Milyonlarca kişi aynı şeyi görüyor tabiki çok zor bişey koymazlar herkese aynı sınavı yapıyorlar matematik yetenek işidir diyen liseli ergenleri takma kafana, hafif çalış yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack

    Pratik zeka ve çalışmayla alakalı tamamiyle.Yalnız Türkiye'deki okullarda öğretilen matematik değil.3-4 tane soru türü ezberletip şunu şöyle yapın bunu böyle yapın diyerek sorular çözdürülmez.


    aynen öyle, internetteki derslerin de çoğu böyle, okullarda işlenen dersler de böyle. farklı türde bir soru çıkınca mal gibi kalıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leetcake

    Üniversiteye kadar okullarda öğretilen matematiği ortalama zekaya hatta biraz daha altında bir zekaya bile sahipsen, biraz çalışarak halledebilirsin. Milyonlarca kişi aynı şeyi görüyor tabiki çok zor bişey koymazlar herkese aynı sınavı yapıyorlar matematik yetenek işidir diyen liseli ergenleri takma kafana, hafif çalış yeter


    ne yazık ki üniversitedeyim.
  • @c0ss
    Hangi bölüm?
  • kendini matematik konusunda yeteneksiz görünce neden geri zekalı gibi hissedersin ki. 7 farklı zeka türü var. bunlardan biri mantıksal-matematiksel zeka. bu sende çok iyi olmayabilir ama diğerlerinden bazıları hepimizden yüksek olabilir. Mesela ben asla ezber yapamam ve tarih, edebiyat gibi dersleri hiç sevmem.
  • Hyapponzashi@ elektrik enerjisi üretim, iletim, dağıtım.
    BanaOlasılıkDeme@ ya haklısın aslında, fakat yediremiyorum böyle olmasını, üstüne gidiyorum anladıgımı zannediyorum, sonra farklı bir soru ile karşılaşıyorum mal gibi soruya bakıyorum, sonra pes ediyorum.
  • Yetenek bir yere kadar. Çalışacaksın. Arkadaşlarına çözdüreceksin. Ama önce iyice konuya hakim ol. (teorik açıdan) pratiği testte yapacaksın. Çözemediğin soruları boş bırak. Eğer boş sayısı fazlaysa ekolhocaya bak. Sonra tekrar çöz. Çözemediğin soruları çözdür. Çözüm yolundan mantığı kavramaya çalış. Gerisi gelir.
  • yetenek sadece daha çabuk kavramanı sağlar. çok çalışan bütün soru tiplerini bilen adamın matematiği kötü olması imkansız
  • Bence ilköğretimde hocanın sana sevdirmesiyle alakalı yetenekte var ama çalışmayla kapatilabilir ama ben yetenekli oldugumu düşünüyorum (fen lisesi)
  • arkadaşlar yorumlar iççin çok teşekkür ediyorum, bu gaz ile 00:00 de tekrar çalışmaya başlayacagım sabah 5'e kadar. şimdi kafa dagıtıyorum. varsa başka önerileriniz alabilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0ss -- 2 Ocak 2011; 22:30:44 >
  • Çok çalışmak iyi sonuçlar vermez her zaman.30dk da bir ara veririm şahsen.Yoksa dikkatim dağılıyor.Kişiden kişiye değişir tabi ama günün en dinç saatlerinde kendine göre ayarlayarak çalışmalısın.Böylece daha iyi kavrarsın işi.Ayrıca yetenek değil doğru çalışma bence.Matematikte ezber yapmaya çalışırsan hiçbir şey yapamazsın.Mutlaka yaptığın şeyin mantığını anla.
  • Abi çalışmak tabii ki ya. Gerizekalı olduğunu düşünecek kadar bir beklenti içine girdiysen geleceğe yönelik planlar yapabilen ve kendisinde birşeyler olduğunu zannedecek kadar zeki birisin demektir. Ben sms atacağım zaman sadece T9 kullanırdım ve normal yazı tipi ile en basit bir kelimeyi bile yazmakta zorluk çekerdim. Ne oldu ? Telefon bir yerden sonra T9'u kabul etmemeye başladı(olmaz demeyin oluyor.) ve ben mecburen o zorlandığım metod ile iletişim kurmaya başladım. Dediğim gibi en basit kelimeyi yazamayan ben şuan böyle tıkır tıkır yazabiliyorum. Matematikte bu aslında, ne kadar çok pratik o kadar çok az tıkanma demektir. Yani kimse gelip burda bana abi test kitabını açıyorum hadi birinci soru neyse ikinciside neyse ama üçte,dörte vsvs. tıkanıyorum, yapamıyorum demesin çünkü bunlar bir kaç ay öncesine kadar ağzımdan düşmeyen kelimelerdi. Birazcık inanç, azim, hırs falan muhabbeti yapmayacağım çünkü çok klişe oluyor. Olayın temeli o ufak ama anlamları büyük kelimeler olsada sana en açık bir şekilde şunu söyleyebilirim. Kıçını yapıştıracaksın sandalyene, kafandan atacaksın karıyı kızı, oyunu bilimum caydırıcı etmeni ve başlayacaksın çözmeye. Sıkılacak mısın ? E tabi sıkılacaksın ama göt ıslanmadanda balık tutulmuyor be kardeşim.




  • Örnekle açıklayayım. Matematiğe karşı yeteneğim var. Daha 100 soru toplam çözmemişimdir. İlk sınav 75 ikincisi 85. Sınavlar kolay değildi. Sınıfta asosyal bir kız -genelde kız olurlar zaten - fazla zeki olduğu söylenemez. Yeteneği de yok. Sıkı bir çalışmayla 90, 95 aldı. Matematik de diğer dersler de ÖSS de (Yenisi olarak YGS/LYS yazmak itici geliyor) çalışmayla olur. Çok zekiysen de olur gerçi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.