Şimdi Ara

Matematik-Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar mühendisliğe sıralamam yetmedi ama bir ihtimal bu bölüme girebilirim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse ve yüksek lisans yada herhangi bir yol ile mühendis olabiliyorsak bilgi verebilirlerse iyi olur



  • Çankaya Üniversitesi Matematik Bilgisayar bölümünü çok yakından biliyorum.
    Türkiyede bu isimle ilk kurulan bölümdü. 2 yıl önce Matematik Bölümü ismine döndü. Halen dünyadaki en iyi Matematik Bölümleri arasında ilk 500 de yer almaktadır.(Bkz. URAP 2017)
    Bölüme tam burslu ya da %50 burslu olarak girebiliyorsunuz. Notlarınız iyi olursa Mühendislikte çift dal (çift diploma) yapabilmektesiniz. Bu bölümün mezunlarından çoğu akademisyen oluyor. Ama çift dal yapmasanız bile seçmeli derslerinizi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden alarak Bilgisayar yazılımcısı vb olarak da çalışabilmektesiniz.
    Bence pek çok Mühendislik programından daha kalitelidir.
    Kesinlikle tek geçerim. Bu bölüm mezunları arasından işsiz birine hiç rastlamadım.
    Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım.




  • GülinMert G kullanıcısına yanıt
    Çap yapmayı bende düşündüm ama hem mühendislik dersleri hemde kendi bölümümün dersleri ağır gelebilir gibi.Çap yapabilirsem dersler nasıl oluyor bilgi verebilirseniz çok iyi olur.Ben mühendislikten akademisyen olmayı düşünüyordum aslında. Beni birde matematik kısmı korkutuyor sonuçta bu lise matematiği değil daha akademik bir matematik nasıl bir zorluğu vardır.Eğer bu bölüme girebilirsem seçmeli derslerimi dediğiniz gibi yazılımcılık alanında seçmeyi planlıyorum.
  • Mühendislik bölümlerinden master doktora yapıp akademisyen olmak ve kadro bulabilmek çok zor. Ama Matematik dersleri aynı zamanda tüm Mühendislik programlarında derslerin neredeyse yarısını oluşturur. Bu nedenle Matematik okurken çift dal yapmak daha kolay olur ve matematik alanında akademisyen ihtiyacı fazladır.
    Matematik bölümünde okurken seçmeli derslerinizi mühendislik bölümlerinden alabiliyorsunuz. Ancak Makine mühendisliği gibi alanlarda Yüksek lisans yaparak yüksek makine mühendisi olunmaz. Matematik okuduktan sonra İşletme master ve doktorası ya da Endüstri mühendisliği master ve doktorası olabilir.
  • Merhaba bilgisayar muhendisligine puanim yetmediginden neü matematik-bilgisayar bolumunu tercih etmek istiyorum yazilim konusunda ilerleme kaydedebilirmiyim birde cift dal muhendislik yapabilme sansim var mi simdiden tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.