Şimdi Ara

Marshall Monitor Black Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Marshall Major kulaklık almayı düşünürken internette Marshall'ın en son piyasaya sunduğu Monitor Black kulak üstü kulaklığını gördüm.Açıkçası kulaklıklar hakkında fazla bir bilgim yok.Genelde rock müzik dinlemeyi severim.
    Aşağıda Marshall'ın hem kendi sitesindeki hem de DR deki ürün ile ilgili linkini paylaştım.
    Sizden ricam Monitor black'e hiç gerek yok mu yoksa alınabilir bir ürün müdür sizce?
    Yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden... :)

    http://www.marshallheadphones.com/headphones/monitor/monitor-black

    http://www.dr.com.tr/elektronik/marshall-monitor-control-talk-oe-siyah-zd4090800-kulakustu-kulaklik//ev-elektronigi/kulaklik-mikrofon/urunno=0000000446380







  • Hocam şimdi şöyle söyliyim ben marshall minor kullandım sattım ve tekrar aldım nedeni rock müzik için beklentileri karşılıyor gerçekten ve bu kulaklık 250$ tr de 400 tl beats studio 300$ tr de 720 tl bende o akıma kapılıp aldım beats i ama artık eskisi kadar çok kullanmıyorum sana tavsiyem monitor almandır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettim şimdi tasarımı da hoşmuş umarım Marshall Major gibi malzeme kalitesi berbat olan, kulağı aşırı yakan bir kulaklık değildir.
  • bu kulakligi daha once kullanan yada denemis olan var mi? konu up
  • bi up da benden
  • Yaklaşık iki gündür Marshall Monitor kulaklık kullanıyorum.
    Kulaklık konusunda uzman ya da çok tecrübeli değilim fakat daha önce kullandığım ve kullanmakta olduğum kulaklıklar ile karşılaştırma yapabilirim.
    Şimdiye kadar kullandığım (hepsini hala kullanıyorum) kulaklıklar :

    1. Bose MIE2
    2. Koss PortaPro
    3. Koss ksc75
    4. UE 600vi

    Marshall Monitor :

    Tasarım ve kalite :
    Açıkçası ben tasarımına bakıp aldım o nedenle bu konuda objektif olamayabilirim :)
    Bir retro-modern görüntüye sahip. Elinize aldığınızda kalite ve sağlamlık hissi veriyor.
    Kablonun ayrılabilmesi, kablonun her iki tarafa da takılabilmesi, kablonun bir bölümünün coil olması kullanımda inanılmaz kolaylık sağlıyor. Ayrıca sıradan bir kulaklık kablosuna göre hayli kalın olması da profesyonel kullanım düşünüldüğünü gösteriyor.

    Konfor :
    Çok ağır ya da çok hafif değil. Yaklaşık 1 saat hiç sıkıntısız kullanabiliyorsunuz sonra ağırlığı giderek artmaya başlıyor.
    Kulaklık pedlerinin büyüklüğü benim kulağım için tam sınırda bu nedenle mutlaka DENENEREK alınmalı. Kulak kepçeniz benimkinden biraz büyükse sıkıntı yaşatabilir ki benim kepçeler büyük değil:)
    Kulağa yaptığı baskı gayet iyi, size çok sıkı gelirse de esnetme şansınız var.

    Ses kalitesi :
    Ses kalitesine geçmeden FTF hakkında bilgi vermek istiyorum. FTF sistemi dediği, kulaklık pedleri ile sürücüler arasındaki deliği kapatmak için tasarlanmış çıkarılabilir keçe. Keçeleri söküp takmak çok kolay çünkü kulaklık pedleri mıknatıs ile tutturuluyor. Keçeler takılı iken tizler filtre ediliyor ve daha sıcak daha tok ses alınıyor. Keçeler çıkarıldığında ise tizler biraz daha meydana çıkıyor ve sahne biraz daha genişliyor. 10 dakikalık dinleme sonrası keçeleri çıkararak kullanmayı tercih ettim.
    Pek bass kafa olmamama rağmen kulaklığın bassları çok hoşuma gitti. Bana bassları sevdiren kulaklık diyebilirim. Kullandığım diğer kulaklıkların hepsinden çok daha iyi bass verdiğini söyleyebilirim. Basslar gayet tok ve yerinde fakat diğer sesleri kesinlikle örtmüyor. Sesi ne kadar açarsanız açın basslar bozulmuyor. Daha önce bu kadar mükemmel bass ayarına sahip bir kulaklık denememiştim.
    Tizler başarılı ama bass kadar mükemmel değil. Keçeleri çıkardığınıza daha iyileşiyor ama mükemmel olmuyor, yine de yeterli.
    Midler tizlere nazaran daha iyi fakat mükemmel değil. Zaten midler de mükemmel olsaydı bu kulaklık çok kısa sürede efsane olurdu.
    Kulaklığı sürmek pek zor değil. iPhone 5 gayet yeterli oluyor, iPad 4 ise fazla bile gelebiliyor.

    Ses yalıtımı :
    Ses yalıtımı ile ilgili tek kelime söyleyebilirim : MÜKEMMEL.
    Sesi ne dışarıya sızdırıyor ne de müziği etkileyecek kadar içeriye ses alıyor. Ses yalıtımı, kulak içi kulaklık olan UE 600vi kadar diyebilirim rahatlıkla.

    Karşılaştırma :
    Karşılaştırmayı sadece uzun süre kullandığım kulaklıklar üzerinden yapmayı tercih ediyorum çünkü mağazada iki dakikalık deneme sonrası edindiğiniz fikirler yanıltıcı olabiliyor.
    Basslar, yukarıda belirttiğim 4 kulaklıktan çok daha ileri ve iyi seviyede. Bassları ile ünlü olan portapro'dan bile iyi. Diğerleri zaten pek bass ağırlıklı kulaklık değil.
    iPhone 5 ile kullanıldığında UE 600vi dışında diğerlerinden çok daha yüksek ses verebiliyor.
    Sahnesi BOSE ve UE 600vi den iyi fakat zaten açık kulaklık olan koss'lar kadar geniş sahne sağlayamıyor ki bu da normal. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim. UE 600vi, kulak içi olmasına rağmen sahnesi gerçekten ama gerçekten iyi.

    Sonuç :
    Seksi görüntüye sahip, günlük kullanıma uygun, kullanımı kolay, sağlam ve yeterli bass'a sahip bir kulaklık istiyorsanız bu kulaklık tam size göre (kulak kepçenize göre denemeden almayın).
    Sizin için sadece ses kalitesi önemli ise aynı fiyata belki daha az fiyata daha iyi ses kalitesine sahip onlarca kulaklık bulabilirsiniz.
    Gümbür gümbür bass isteyen biriyseniz size yeterli gelmeyebilir.
    Bir monitor kulaklığa ihtiyacınız varsa size yine yeterli gelmeyebilir çünkü bence bu kulaklık monitor bir kulaklık değil.
    Kısacası, gözüm kapalı, herkese tavsiye edebileceğim bir kulak değil.
    UE 600vi'yi ise bass-head'ler dışında herkese gözüm kapalı tavsiye edebilirim.

    NOT : Marshall Monitor'un burn-in olması çok önemli. Kutudan çıktığı gibi dinlerseniz çok boğuk ve çok dar bir sahne ile karşılaşıyorsunuz. 2-3 saatlik kullanım sonrasında sahne yavaş yavaş genişliyor ve güzelleşiyor. Tahminimce 200 saate kadar burn-in yapmak gerekebilir.

    Umarım bu kısa yorumlarım sizlere yardımcı olur.




  • stokesmg kullanıcısına yanıt
    guzel inceleme icin tesekkurler. nereden satin aldiniz acaba? applestore turkiye sitesinde stoga girmesini beklemekteyim ben. daha cok rock, punk ve sert davullu muzikler dinliyorum sanirim bu kulakligi bu muzikler icin onerebilirsiniz. bunlar disinda mikrofon ozelliginden de bahsedebilir misiniz? cunku kulakligi iphone ile kullanacagim cagrilari da alma durumum olacak. su anda major FX kullaniyorum apple sertifikali mikrofonu cok isimi gormekte. ayrica remote ozellikleri de oyle. beni vakti zamaninda monitor almaktan ali koyan ozellik bu apple remote ve mikrofonu olmustu. ama ses kalitesi acisindan upgrade yapma ihtiyaci hissediyorum.
  • Merhaba,

    Ben çok alakasız bir yerden aldım kulaklığı (Beymen Blender) :)
    Bugün ise markafoni'de 399 bir fiyata gördüm.
    Belirttiğiniz müzik tarzlarına uygun bir kulaklık fakat Major FX kullanmadığım için sizin için upgrade olur mu bilemeyeceğim.
    Mikrofon konusunda ise hiç problem yaşamadım gayet temiz ve sorunsuz çalışıyor.
  • stokesmg kullanıcısına yanıt
    cevap icin gercekten tesekkur ederim
  • Rica ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.