Şimdi Ara

Mars, Dünya'ya benzetilebilir mi? Bu araştırma aksini söylüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Marsın Dünyaya benzetilebilmesi asla olanaklı değildir. Hangi yönüyle benzetilecek? sadece atmosferinin benzetilmesi neden yeterli olsun? Güneşten aldığı ışık ve ışınlar, kütle çekim gücü, güneşin etrafında dönüş süresi, kendi ekseni etrafında dönüş süresi, element yapısı ve daha pek çok şey dünyadan farklı iken marsın dünyaya benzetilebilmesi nasıl olacak?kupkuru bir maceradan başka bir şey değil bu mars hikayesi. İnsanoğlu varoluş itibarıyla Dünyaya bağlı. Bunun başka yol ve yöntemi asla yok..

  • Ama Total Recall'da Arnold amca yapmıştı...??? :)))

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bilim adamları yolunu buldular aslında ama büyük devletlerin maddi olarak işine gelmiyor. Sanayileşmiş ülkelerin lidelerlerini bu çözüm yoluna ikna etmeleri lazım,
    o da çok zor. Trump gibi bir adamı ikna edebileceklerine pek inanmıyorum. İkincisi devletlerin çocuk yapma sınırı getirmesi lazım, fazla nüfus dünya kaynaklarının
    çabuk tükenmesini, daha fazla emisyon üretmemizi sağlıyor. Özellikle bu iki noktada maddi ve etik açılardan çıkmaza girildiği için engellenemiyor, yoksa çözüm hazır bir şekilde ortada.
  • Daha dünyamızdaki karbonmonoksit salınımı projelerimiz bile hayata geçemezken mars gibi ümitsiz vakaya mı çözüm bulacaklar ? Sanırım bunun maliyeti ve zamanı dünyanın düzeltilmesine harcanacak para ve zamanın yüzlerce katı yüksek olacaktır. Bu da zihinsel evrimi kapitalizmde takılı kalmış dünya liderlerinin asla alamayacağı bir karardır. Son zamanlarda nükleer anlaşmaların bir bir iptal edilmesi bunun en bariz örneğidir. Sanırım insanoğlu hayata burada başladığı gibi kıyameti de burada kopacak. En azından şuan öyle görünüyor.

  • Hocam afedersiniz ama ne?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.