Şimdi Ara

Marmara Üniversitesi | Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
14.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam selamlar bilgin varsa cevaplar mısın? özyegin hukuk'tayım su an. türkce bir bölüm. marmara üni ybs (almanca) gecmek istiyorum. basvurudan sonra yabanci dil sinavi olacak almanca seklinde, buyuk ihtimalle sinavi gecemem. o zaman hazirlik mi okuyacagim (ki benim istedigim bu) yoksa beni direkt red mi edecekler? gecis yapabilir miyim bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi

  • Almanca okumanın ingilizce okumaktan ne farkı var? Hangisi daha avantajlı ? Almanca'da hazırlıkta bırakan çok oluyor mu? Almanca bilgim neredeyse 0 yazarsam çok zorlanır mıyım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, merkezi puan ile yatay geçiş yapacaksanız o sene yerleşen öğrenciler gibi değerlendireceğinizden dolayı hazırlık okuma hakkına sahip olabilirsiniz. Ortalama ile yatay geçiş yapma gibi diğer türde yatay geçişlerde ise yeni kayıt oluşturulmadığı için hazırlık okuma hakkına sahip olamazsınız ve de dil seviye belirleme sınavını başarıyla veremezseniz yatay geçişiniz tamamlanamaz.

  • Programların içeriği büyük ölçüde aynı olduğundan dolayı farklılık tamamen eğitim dilinden kaynaklı oluyor. Hangisi daha avantajlı konusu ise size bağlı olacaktır diye düşünüyorum. Almanca hazırlık okumadığım için ne kadar kişinin bıraktığı hakkında bir fikrim yok. Fakat okul hazırlık eğitimini başarısız tamamlaman durumunda bir sene tekrar etme hakkı tanıyor. Almanca öğrenme konusunda zorlanman doğal olacaktır fakat birçok öğrenci senin seviyende girip başarıyla tamamlayabiliyorsa senin tamamlayamaman için bir engel olmayacaktır.

  • libertenm L kullanıcısına yanıt

    merhabalar, çok teşekkür ederim... sanırım başvuru yapacagım, ilginiz icin tesekkürler

  • up

  • merhaba marmarada okumanın iş bulma açısından bir artısı var mı ve bölümden memnun musunuz

  • Hocam iyi günler, okulun ismi dolayısıyla pek net olamıyorum. Elde ettiğim sıralama dolayısıyla da odtü uluslararası ilişkiler veya odtü siyaset dışında elle tutulur bir bölüm görmüyorum(hukuk veya psikoloji istemiyorum). Birkaç sorum olacak bu bağlamda;


    1)Bölümün iş olanakları ne seviyede? Okulun yarattığı staj imkanları veya sizin kendi oluşturduğunuz staj imkanı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.


    2) Bölümden mezun olduktan sonra yurt dışına çıkma gibi avantaları var mı tanıdığınız veya öğrendiğiniz mezun var mı yurt dışına giden?


    3)Yurt dışı veya yurt içi yüksek lisans yapma konusunda bilginiz var mı? Hocaların referansları yurt dışında elle tutulur seviyede mi?


    4) Erasmus veya exchange programları üniversitede ne durumda? Belli bir kontenjan var mı? Ön koşullar nedir?

  • Marmara Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri (İşletme Enformatiği) alanında tanınan bir bölüm olduğu için iş bulma açısında bilinirlik artısı var. Çalıştığım firma özelinde bir yorum yapmam gerekirse, ağırlıklı olarak Marmara Üniversitesinden alım yapan bir firmayız ve de iş ilanları konusunda direkt ilan açmak yerine akademisyen referans ile alım yaptığımız durumlar sıklıkla oluyor. Şahsen benim şu an çalıştığım firmaya girme sürecimde danışman hocamın referansı önemli etkiye sahip oldu diyebilirim. Ben bölümden, kendime uygun olduğundan ve de istediğim imkanları sağladığından dolayı mutluyum.

  • "Okulun ismi" dediğimiz şey aslında mezunların piyasada yaptıkları başarılı işler üzerine bölüm üzerinde oluşan olumlu bir ön yargıdır. Bu noktada bölümü prestijli yapan nokta mezunların iyi bir yerlere gelebilmiş olmasıdır. Özellikle kendi bölümüm bazında konuşacak olursam rahat bir şekilde "okulun ismi" olduğunu söyleyebilirim.


    Ayrıca bahsettiğiniz diğer bölümler, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden epey farklı bölümler. Bu konuda tercih yaparken daha çok zevk alacağınız bölümü tercih etmenizi öneririm. Bu tercihler arasında eğer zevk aldığınız bölümde okuyor olursanız, "okul ismi" konusunda dert edeceğiniz bir nokta kalmayacaktır diye düşünüyorum.


    Sorularınıza gelirsek;


    Bölümün iş olanakları, özellikle IT Danışmanlığı diyebileceğimiz kurumsal yazılımlar üzerinde danışmanlık alanında inanılmaz bir seviyede diyebilirim. Şahsen ben bu alanda daha ikinci sınıfı bitirmeden iş bulmuş bir haldeydim. Birçok firmada ise benim gibi daha eğitim hayatındayken bu alana atılıp çalışmaya başlayan kişiler var. Bu alan dışında da iş imkanları, bilişim sektörünün aslında gelişen bir sektör olmasından dolayı yüksek diyebilirim. Tabii ben danışmanlık alanında daha bilgili olduğumdan dolayı o konu üzerinde detay verebilirim şu anlık.


    Staj konusunda ise okulun bizlere staj bulma gibi bir görevi olmuyor. Zaten birçok okulda da bu tarz bir olay olmuyor. Referans olma konusunda çeşitli imkanlar doğuyor fakat genel olarak staj bulma süreci öğrenciye kalmış durumda. Tanıdığım kişilerden güzel yerlerde, güzel pozisyonlarda staja girenler de olmakta staj bulamayanlar da. Öğrenciye önemli derece bağlı olduğunu düşünüyorum bu konunun. Sonuçta iş veren sizi sizden dolayı alacak, eğitiminiz sadece sizin bir parçanız.


    Yurtdışına çıkan birçok tanıdığım var açıkçası. Hatta orada bir firma kurma seviyesine gelen arkadaşlar da var. Bu açıdan güzel imkanlar tanıyor diyebilirim. Tabii bu konuda da öğrencilerin başarısı çok önemli olacaktır. En basitinden bitirme projesi üstüne uluslararası kriterlere göre değerli bir makale yazmış bir iş arkadaşım, aktif olarak Almanyada yüksek lisans eğitimine devam etmekte ve de remote olarak bizimle çalışmakta. Onun dışında bizim firmadan çıkıp yurtdışına yerleşen mezunlarımız da var.


    Açıkçası yüksek lisans yapma konuşunda pek ilgili olmadığımdan dolayı bu konu üstüne pek düşmedim. Fakat yüksek lisans yapan bağlantılarım var. Bu noktada akademisyenlerin referansları ile mi başardılar, yoksa tamamen kendi çalışmaları mı, yorum yapamayacağım.


    Erasmus programlarında program bazında kontenjanlar bulunmakta. Ortalaması iyi olup gitmek isteyen arkadaşlar genellikle hibeli olarak erasmus programlarına gidebilmekteler. Ön koşul olarak aslında hak kazanmak adına belirli bir başarıya sahip olmak ve de dil becerisini okul sınavları ile kanıtlamak gerekli.





  • libertenm L kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızdan dolayı çok teşekkür ederim önümü daha net görmemi sağladınız. Yardımınızdan dolayı tekrardan teşekkür ederim.

  • İyi günler Marmara ybs Almanca düşünüyorum sıralamam 20 k civarı Almanca bölümün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar , Sıralamam 12k . ilk başa Marmara Ybs(İng) ve ikinciye Marmara ybs(Alm) yazmayı düşünüyorum.

    -İngilizce ve Almanca okuyanların staj bulma olasılıkları aynı mı?


    -Yazılım ve dile dair sıfır bilgim olsa dahi yine de okuyabilir miyim?Ama bilgisayara aşinayım ve uğraşmayı severim.Sizin üniye başlamadan önceki durumunuz nasıldı.Sıfır miydınız?


    -En çok korktuğum nokta yurt.Okulun kendi yurdu varmış galiba.Ama sadece bir tane erkek yurdu varmış ve 600kişilik.Yurt fakülteye yakın mı?Etrafı güvenli mi yani bisiklet kitlesem çalınma ihtimali var mı?

    Şimdiden teşekkür ederimmm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,


    Staj bulma olasılıkları konusunda yorum yapabilecek bilgim yok ya. Biraz değişkenlik gösteren bir konu. Şu an çalıştığım firmada direkt olarak benim gibi daha mezun olmadan işe girenler var, hem Almanca hem de İngilizce programdan ve de aralarında pek fark göz etmeksizin bakılıyor diyebilirim. Ayrıca müfredatta değişiklikler olmuş, Almanca programa da zorunlu staj eklenmiş diye gördüm.


    Bölümden birçok tanıdığım insan aslında sıfır yazılım bilgisi ile başladılar, aralarından yazılımı sevip daha teknik bir alan düşünen de yazılımı pek sevmeyip daha sosyal bir alan düşünenler de var açıkçası. Dersleri geçme konusunda ise pek takıldıklarını görmedim. Ben şahsen önceden bilgili bir şekilde gelmiştim, faydasını da gördüm.


    Fakültenin bulunduğu kampüste erkek yurdu yok. Bahsettiğin yurt farklı bir kampüste. Oradan Marmaray ile rahat bir ulaşım sağlanabiliyor. Fakat az bir kontenjan olduğunu göz önünde bulundurmakta fayda var.


    Kampüs içerisindeki yurtlar güvenli olacaktır. Kampüs içerisinde herhangi bir hırsızlık durumunda eğitim hayatının bitişine kadar yükselebilen cezalar olacağından dolayı o tarz durumlar olmayacaktır.





  • Merhaba ben bu sene ea'da 20k yaptım ve ilk tercihlerime marmara ing ve almanca ybs yazmayı düşünüyorum fakat yazılım hakkında da pek bir bilgim yok. Daha sosyal biri olduğum için işletmeye daha yatkın olduğumu düşünsem de geleceğimi de düşünerek ekonomi veya ybs yazmakta kararsızım. KadirHas'a ekonomiden girip ybs ile çap yapmak mı yoksa marmara almanca ybs mi yazsam bilemiyorum. Marmara daha isimli olmasına rağmen sıralamalarda burslusu daha yüksek. Bu bölümde sektör açısından okulun köklü ve devlet olması işveren gözünde daha mı iyi sizce? Yoksa özel bir okulda ingilizce okuyup iki diploma almak mı?

  • Aslında çok kişisel bir soru ya. Benim tercihim çok net bellidir aslında çünkü bir nevi şu an yaptığım şeydir. Ben alanında son derece bilindik bir üniversitede daha mezun olmadan iş hayatına atılıp tecrübeli bir şekilde mezun olmayı tercih ederim. Şahsen ÇAP ile ders yükümü neredeyse ikiye katlayıp tamamen teorik bilgiler ile mezun olmak daha az cezbedici, hatta bunu yaparken de daha masraf yapacaksam ve de sosyalliğe daha az zamanım kalacaksa direkt olarak değersiz olurdu benim gözümde.

  • Merhaba konu hakkında bilginiz olmayabilir ama bir fikriniz varsa diye sormak istedim.Şu an kafamda Marmara YBS Almanca ve bu sene açılacak olan İstanbul Üniversitesi YBS İngilizce bölümü var,Hangisini üste yazmalıyım emin olamadım İstanbul Üniversitesini düşünüyordum ama ne dersler hakkında ne akademik kadro hakkında hiçbir bilgi paylaşılmamış.Dün öğrenci işlerine gittim ama onlara da bir bilgi verilmemiş.Sanki İÜ ismini taşıyacak olmasına rağmen bu bölüm öylesine açılan niteliksiz bir bölüm olacak gibi gelmeye başladı.

  • Prestij mevzusu okulun ismi ile değil, bölüm bazında mezunların yaptığı iş ile belli olur. Mezun vermemiş bir programın piyasada bir bilinirliği olmaz. Tabii bu demek değil ki İstanbul Üniversitesi kalitesiz bir eğitim verecek. Okulun bilinirliği nedeniyle işverenler en azından iyi bir eğitim vermişlerdir diyebilir fakat bence bu bölümde köklü bir üniversitenin mezununa denk olabilecek bir düşünce değildir. Ben şahsen İstanbul Üniversitende açılan programın detaylarını bilmiyorum, onu da belirtmek gerekir.

  • öğrenci19 Ö kullanıcısına yanıt

    Merhabalar , ben de hukuk öğrencisiyim ve bu bölüme Myp ile geçmek istiyorum .En son durumda bu bölüme geçtiniz mi ? Geçtiyseniz deneyimlerinizden bahseder misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpt486 G kullanıcısına yanıt

    vayyy, kader ortağım...

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.