Şimdi Ara

MARMARA TIP( %100 ingilizce ) + istanbul

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MARMARA TERCIH ETMEK ISTEYEN OGRENCILERE KARAR VERIRKEN YARDIMCI OLSUN DIYE ACIYORUM . Fikri Olan arkadaşlar ekleyebilir . Sorusu olanlar sorabilir.

    Marmara ve medeniyet gibi okullarda iyi doktor yetiştiğini ama tus kazanmanın zor olduğunu söyleyen arkadaşa verdiğim cevap ,

    Hocam medeniyet i fln bilemem de. Kişisel hedefiniz ve vizyonunuzla alakalı değişir tabiki . Evet doğrudur . Tus kazanmak için diğer okullar mantıklı olabilir ama , şöyle bir şey söyliyim . TUS kazanmayı şimdiden önemseyecek kadar bu işe önem veriyorsanız , tusta sizin başarı oranınızı marmara sadece yüzde 4-5 düşürebilir. Fakat istanbulda okumak . ingilizce bir okulda okumak . Uzun vadede ufkunuzu açacaktır...

    Arkadaşlarımdan bazıları almanya da bazıları amerikada stajlar bir çoğu yurt dışında stajlar yapıyor ve okul bittikten sonra farklı okullara gitmek istiyorlar .ingilizcedeki hakimiyet size başka diller öğrenme ufkunu da verecek. Şimdiden arapçada fransızca da mükmmel sevileyeler gelen arkadaşlarım var. Bazı arkadaşlarım okul bitince almanyada uzmanlık yapmaya devam edeceğini , bazıları da Qatarda çalışacağını söylüyor . Önemli bir kaç hatırlatma daha yapayım.

    istanbuldaki tıp fakülteleri ankaradakilere göre daha kolaydır.

    Tus kazanmak zaten dersahane daha güzelyürüyen bir süreç . Öğrencinin elinde olan bir süreç marmara da son sınıfı bilemem ama bol bol zaman kalıyor. Öğrenci ister türkçe kaynak okur , ister ingilizce kaynak okur . Dersane zaten türkçe .

    Son olarak da , ingilizce tıp fakültesi kültürü zannediyorum en iyi marmarada oturmuş durumda. Fakülteden adımınızı attığınız anda ingilizce bilmeyen bir öğretim görevlisi ya da öğrenci ile karşılaşmıyorsunuz . Marmara üniversitesi tıp fakültesi kurulduğu günden beri yabancı dille eğitim vermiştir ve türkiyede sadece yabancı dille eğitim veren tek fakültedir. Hastanesi de kalitesiyle türkiyedeki sayılı kalitede hastaneden biridir . Anadolu yakasındaki tek devlet üniversite hastanesidir .Cirosu da türkiyenin en fazla olan hastanesidir. Cerrahpaşa ing de ki arkadaşım onların hastanede yemeğe para ödediğini söyledi , bizde ücretsiz mesela . Kök hücre labratuvarına girip staj yaptım. imkanlar var. Genetic stajı yaptım . 150 öğrenci var öğrenci değerli . Cerrahpaşa gibi okullarda çok fazla öğrenci oluyor .

    ** YILDIZLI HATIRLATMA ..
    Türkçe fakültelerde okuyan arkadaşlarımız asla bizim seviyemizde yabancı dil öğrenemeyecekler , yakınımıza bile yaklaşamayacaklardır . Ben bu postu yazmadan önce sabah ders çalışırken 4-5 yeni kelime öğrendim . ( Normalde bilmediğim kelime çok nadir denk gelir , bu 4-5 kelime derin anlamlı kelimeler ilk 10 000 de var mıdır, bilmiyorum ) Bu sürekli öğrenme kültürü sayesinde .. Yol alır gideriz. Okul bittikten sonra nerede çalışacağımı bilmiyorum , TUS için henüz çok kararlı değilim. Ama yabancı bir ülkede çalışabileceğimi biliyorum . Tıbbın kendisi zor , dil konusunu okulla birlikte edindiğimiz ufuk, mesele değildir.

    Bu arada imkanlar açısından istanbulda 50 tane üniversite olduğunu , marmarada ilk 3 sene devam zorunluluğu da olmadığını da hatırlatayım .







  • Hocam peki burs meselesi?Biliyorsunuz ki İstanbul pahalı bir şehir ve konaklama ne olacak var mı yurt varsa ücretleri neler?Ben özellikle de çap olduğu için Marmara tıp düşünüyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.