Şimdi Ara

markalı bilgisayar alanlar veya almak isteyenler.DİKKAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az önce bir komşum bilgisayarını bana getirdi. sorunu varmış ve bakmamı istedi. sistem açılmıyordu. faturasını istedim ve getirdi. bu şekilde hem bilgisayrın parçalaırnı açmadan öğrenmiş olacağım vede sistemde oluşacağını düşüneceği parça dğeişikliği olyını yok etmiş olcağım. sistem ESCORT bilgisayar denilen o mantar firmadan alınmış. kasanın üzerinde lisans etiketleri referans numaraları falan. yani şişirilmiş bir sistem. neyse. bilgisayarın kablolarını bağladım ve test ettim açılmıyor. ilk olarak cpu fanı dikkatimi çekti. bir tane klipsi açılmıştı. bunu yerine oturttum. daha sonra ramini çıkardım taktım ve sistem açıldı. fakat bişiy dikkatimi çekti. ramde 256Mb 266Mhz yazıyordu. Faturaya baktım 256 Mb. 400Mhz yazdığını gördüm. şaşırdım. daha sonra sistemin hatalarını düzelttim. hızlı çalışmasıın sağlayacak bir kaç püf noktaya el attım. hdd baktım 20 + 20 =40 gblik bir hdd. bios ta öyle görüyor. faturya baktım 80 Gb. yazıyor. komşuma sordum. alırken hiç parça öelliği belirttinizmi diye. hayır dedi. iyi bir bilgisayar istedik.bunu verdiler. dedi. onlarında bilgisayar konusunda hiç bir bilgisi yok. ekran kartı onboard. dandik bir anakart. cpu fanı bile o kadar ucuz bir fan ki anlatamam. bu kadr reklam yapıp müşterisini kazıklayan hangi insan türk insanı olabilir.

    bu bana bir zamanlar çalıştığım firmayı hatırlattı. piyasadan hasarlı kasaları alıp onarmya çalışan ve sonra bunları sıfır kullanılmamış diye satmaya çalışan, 2. elcilerden topladıkları ramleri frekansı farketmesizin üzerine seri etiketi yapıştırıp müşterisine sıfır 256 mb 400Mhz ram diye satmaya çalışan, ülkeye kaçak olarak sokulmuş anakartları alıp bunlar garantili diyen ve faturasını vermekten bile çekinen ve hatta müşterisine verdiği fiyattan 15 dolar fazla alan ve müşterisi bu konuyu anladığında parasının üstünü değilde yeni alacağı sistemden düşülmesini istediğinde S*KTİR çekerek işyerinden kovan bir firmaydı. bu anlattığım firma birde MECİDİYEKÖY de iş yapıyor. bu müşteride o firmadan yaklaşık olarak 8 tane desktop 1 det laptop bilgisayar almıştı....

    Siz siz olun sakın ha sakın reklmlara aldanıpta marka peşine düşmeyin. siz siz olun türk markası adı altında satılan hiç bir marka bilgisayarı almayın. 30$ verin sizin yerinize bir tanıdığınız toplasın. siz sadece gelen ürünü birebir faturasına göre kontrol edin.

    Saygılarımla.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 7 Aralık 2005, 10:40:50 >







  • böyle şeresizlik yapan varmı yaw..bence hemen tüketici sitelerine yazın ve telefon edin..
    ayrıca çalıştıgın oyerde bana böyle bi yamuk yapılacak ve s*tir çekilecek..kesin orda kan çıkardı..adam sabırlıymış gerçekten..
  • bu memlekette böyle rezillikler ne zaman son bulacak merak ediyorum doğrusu..anlattığın olayın benzeri arkadaşımın da başına gelmişti..babası bilgisayar almış arkadaşa tabi ne kendisi ne de babası birşey bilmiyor..sata hdd diye kullanılmış ide harddisk nvidia 5700 kutusunda 5200 ekran kartı neler neler..ya hiç meslek ahlakı da yok bu insanlarda...

    bu sorunların tek çözümü toplum olarak bilgilenmekten geçiyor maalesef... bu gözü dönmüş tüccarların (tüccar demek bile istemiyo ama insan) eline düşmekten başka kurtuluş yok...bu forumların bu konuda da önemli bir misyonu olduğunu düşünüyorum..vatandaşlarının teknoloji konusunda geri kalmadığı geri kalırken bide üstüne kazık yemediği bir ülke olmak dileğiyle..

    herkese saygılar..
  • bizim işyerindede biri aldı şu meşhur şikayet abidesi olan yerden ,aopen kasa secmiş içinden bi avuc dolusu vida cıkıyordu yok tabi,dvd yazıcı var bi cd yi cok görmüşler dvd oynatmak için bi program yok,lcd de acar acmaz 1 piksel hata var -philips - orda bakmadınız mı dedim hayıt dediler tabi-ümitsizce aradı ve 3 piksele kadar garanti dışı (kullanırken pek belli olmasada acılışta ve koyu renklerde sırıtıyor)...bunları toplasan bişicik tutmaz ama bu ayrıtılar müşteriye verilen değeri gösteriyor ..koca bir hiç...
  • arkadaşlar sizden ricam bu konuyu üst taraflarda tutun. bilmeyen insanlar bu konuyu okuyup bilgilensinler. bu tür firmaların tuzağına düşmesinler. tvlerde avaz avaz TÜRKİYE'nin prestiji diye bağıran firmalara kanmasınlar.
  • bu konuda bilgili olmayan biri zaten donanımla ilgili forumda hele teknik yardımda hiç olmaz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogü

    bu konuda bilgili olmayan biri zaten donanımla ilgili forumda hele teknik yardımda hiç olmaz..




    akşamdan kalmasın galiba dostum. konu forumla veya teknik yardımla alakalı dğeil. nasıl bağdaştırdın....
    ama düşündüğüm gibi bir durumsa biz burada herkesi bilen veya bilmeyen herkesi uyarmaya çalışıyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 7 Aralık 2005, 1:44:20 >
  • quote:

    bu konuda bilgili olmayan biri zaten donanımla ilgili forumda hele teknik yardımda hiç olmaz..


    bence yanılıyorsun dostum.. formlarda her konuda bilgili olan insanlar olacağı gibi çok basit bilinen konularda bilgi sahibi olmayan arkadaşlarda olabilir..burada da bilmedikleri şeyleri öğrendiklerini düşünüyorum..bende bilmediğim birçok konuyu burada öğrenmişimdir..yada bildiğim birşeyi paylaşmışımdır..bu konuda da bilgi sahibi olmayan markalı bilgisayarsa kesin güvenilir diye düşünen çok sayıda arkadaş olabilir... konunun açıldığı yer doğru değil dersen ona lafım olmaz..ama konu bana gayet önemli geldi..bilmeyenler vardır diye düşünüyorum.

    saygılar..
  • nasılmı bagdaştırdım..bilgisiyaradan az çok anlayan birileri genelde buraya takılır..daha dogrusu konu dışı hariç buraya takılır..senin söylediğin gibi eline herhangi bir bilgisayarı sıkıştırılan bilgisiz biri bu foruma takılmaz ve bu yazıyı okumaz..
    akşamdan felanda kalmadım gayet iyiyim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cscageonly

    quote:

    bu konuda bilgili olmayan biri zaten donanımla ilgili forumda hele teknik yardımda hiç olmaz..


    bence yanılıyorsun dostum.. formlarda her konuda bilgili olan insanlar olacağı gibi çok basit bilinen konularda bilgi sahibi olmayan arkadaşlarda olabilir..burada da bilmedikleri şeyleri öğrendiklerini düşünüyorum..bende bilmediğim birçok konuyu burada öğrenmişimdir..yada bildiğim birşeyi paylaşmışımdır..bu konuda da bilgi sahibi olmayan markalı bilgisayarsa kesin güvenilir diye düşünen çok sayıda arkadaş olabilir... konunun açıldığı yer doğru değil dersen ona lafım olmaz..ama konu bana gayet önemli geldi..bilmeyenler vardır diye düşünüyorum.

    saygılar..




    konuyu buraya açmamım nedeni şu. burası teknik yardım kısmı. bir çok insan bu kısma mesaj atıyor. bilgisayar konusunda bilgisi olsun olmasın. ve bu konu donanımsal bir konu. eğer bu konuyu gereksizlere açsaydım gereksiz bir konu olurdu. konu dışına açsaydım konuyu mutlak başka bir yere sapıtırlardı. ama teknik yardım kısmındaki kişiler çok daha aklı başında insanlar.... konun burada açılma sebebi budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 7 Aralık 2005, 1:57:04 >




  • buraya açman ne kadar dogru?? post arttırımı için abuk subuk mesajlar gelecek..herhangi bir yardım konusu olmadan..smileyciler +1 ciler buraya gelecek..
  • dostum ben zaten bu konuda yardım beklemiyorum. zate nyardım beklenecek bir konu yok ortada. foruma yeni katılmışsın ve böyle eleştiri yapıyorsun. benim dediğim konuyu yukarıda tutun belli bir süre. bu süre zarfında insanlar konuyu okusunlar ve bilsinler. bu arada sence bu konuyu nereye açsaydım daha doğru olurdu. network içine mi? masal şiir kısmına mı? polemiğe hiç gerek yok. bunu yargılaması sanada kalmadı. sitede adminler var. onlar diyorsaki bu konun yeri burası dğeil zaten konuyu gereken yere taşırlar. ama konu donanımsal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 7 Aralık 2005, 2:25:25 >
  • Hadi bizler iyi kötü biliyoruz anlıyoruz.Ama bilgisi olmayanlar için ne yapılabilir.
    Açıkçası ben artık çevremdeki bilgisayarcılardan alışveriş yapmıyorum.Çünkü güvenmiyorum hemen hepsinde aynı müşteri kazıklama olayları oluyor.
    BUUN arkadaşın dediği gibi ya faturadakiyle verdikleri parçalar tutmuyor ya tamire diye götürüyorsun dünyanın parasını alıyorlar.İşlemciler için biostan ayar yapıp yüksek göstertiyorlar vb.bir sürü kazıklama metodu.Kimbilir kaç ikinci el parçayı sıfır diye kullandık zamanında.
  • aslında bu tip konulara sık sık değinmek lazım. ben her ortamda benzer muhabbetler yapıyorum ama çoğu kişi kazıklandıktan sonra meselenin öneminin farkına varıyo. aslında burası teknik yardım sayfası ama bundan daha iyi bi teknik yardımda olmaz sanırım
  • birincisi buun oyle post artsin diye topic acan biri degil bunu biliyorum

    ikincisi butun bilgisayarcilar bunu yapiyor ben bile cevremde herkese bilgisayarcilara alisveris yapacaksan asla guvenme diyorum. sende bilgisayarcisin diyorlar banada guvenme diyorum (alip sattigim birsey yok benim)

    kaldiki bilmiyoruz ayagina bilgisayarciya gidip bizi kaziklamaya calismalarini gordugum zaman ne bidaha alisveris yapiyorum nede arkadaslarima tavsiye ediyorum, oraya asla gitmeyin diyorum.

    mouse dan kazandigin 1 dolar kar onu bile kakalamaya calisanlar var. bilmiyorki kazandigin 1 dolar ama kaybettigin kacbin dolar.
  • Insanlarda marka merakı olduğu sürece bu tür seyler hep olacaktır.Adam bilgisayar almaya karar veriyor iyi bişey olsun diyor amaaaa....yok vestelmiş,arcelikmiş,caspermiş falan filan isme güvenip alıyor bilgisayarı nerdeyse iki katı para ödüyor ama aldığı maldan bi haber maalesef....Adama bak o bilgisayarları alma onlar şişirme sadece marka satıyor onlar kendin istediğin parçaları al hatta yarıdmcı olayım diyorum ama nerde beyimizz illa arcelik vestel olsun onlar iyidir diyo ve sonuc ortadaaa...


    Bilgisayarcılara gelince adamlar işi o kadar abartmış ki adamdan KINGSTON ram istiyorum ama adam kasaya sanki ben hiç acıp bakmayacakmışım gibi KINGRAM diye bişey takmış...Bu kadar alçalabiliyorlar işte...Götürüp diyorsun bu nedir böyler ben bunu istemedim..ya kusura bakmayın yanlışlık olmuş falan filan....Yerim kusurunu da seni de...Bir daha da işim olmazzz...

    Onun için dikkat etmek lazım...Bilgisayar konusunda bilgisi olmayıp bilgisyar almak isteyenler bence mutlaka bir bilene danışarak hareketli etmeli ki üzülmesin paraları boşa gitmesin




  • arkadaşlar tartışıyorsunuz ama boşuna.bizlerde bu avrupalaşma merakı ve rant kavgası olduğu sürece hiç bir yere varamayız.isterseniz biraz geriye gidelim.eskiden sadece TRT vardı.bu kurum reklamları denetleyerek.yayına alıyordu.şimdi nasıl? bütün kanallar.para gelsin diye,reklamı yapılan mal iyiymiş,kötüymüş.hiç umurlarında bile değil.sadece para önemli.kullandığımız elektronik eşyaların markası ne olursa olsun.malzemelerine bakıyormuyuz.hayır.niye çünkü marka.ve reklamı bol.eskiden bazı markalar,almanya gibi ülkelerden parça alıyorlardı.şimdi ise malzemenin tamamı,tayvan.ve çin den geliyor.malzeme ne kadar ucuz olursa,okadar para kazanırız diyorlar.tabii buda kaliteyi düşürüyor ve sonuçta sadece biz tüketiciler madur oluyoruz.bazı konularda bilinçsiz olduğumuz halde.bilinçliymişiz gibi davranıyoruz.ve yine kaybeden biz oluyoruz.birde böyle forumlarda bu tür markalara ait şikayetleri yaparken,çok dikkatli olmamız gerekiyor.eğer elimizde çok sağlam deliller yoksa mahkemeye verileceğimizide unutmayalım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogü

    nasılmı bagdaştırdım..bilgisiyaradan az çok anlayan birileri genelde buraya takılır..daha dogrusu konu dışı hariç buraya takılır..senin söylediğin gibi eline herhangi bir bilgisayarı sıkıştırılan bilgisiz biri bu foruma takılmaz ve bu yazıyı okumaz..
    akşamdan felanda kalmadım gayet iyiyim

    saçmalıyorsun konu dışı ve gereksizlerde post sayısı 300 ü geçmemiş onlarca bilgisayar delisi var.bu yüzden anlayan buraya takılır gibi laf etmek hata.

    Ayrıca ben bir bilgisayar firmasında çalışıyorum.toplama bilgisayarda satıyoruz marka sistemde.marka sistemde tercihimiz casper.nedenide gerçekten iyi fiyata kaliteli parçalardan oluşan sistem veriyorlar.(verdiğin paraya göre kalite değişir)Exper veya başka bir marka pc ye bakmadım ama kaliteleri gerçekten içini açmadan kendini belli ediyor.ayrıca fatura üzerindeki parçalar bilgisayarın içinde yoksa veya seri numaraları tutmuyorsa bu düpedüz sahteciliktir.şikayet edip hakkınızı arayın.Belki o parçalar arıza sebebiyle geldi , belki ikinci el parçalar.Bunu bilemezsiniz




  • valla bende ki de toplama bilg. aldığımız firma işyeri sahibinin akrabası ama anakartım arızalı markası bile yok. bi çok parçada sorunlu. hala garanti kapsamında ama değiştirmeye kalksam gene bozuk bi kart takacaklar. bu takılan 2. kart . ne yapcamı bilmiom hala duruo.
  • tek soyleyecegim markali bilgisayar alacaksaniz : Dell veya ibm derim, gercekten stabil calisiyor.

    ama bana sorarsaniz gidip toplama alin. bircok kisi hala toplama bilgisayari ikinci el parcalardan olusan bilgisayar saniyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.