Şimdi Ara

Marea- Kalorifer fanım delirdi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, forum okuru olarak çok eskiyim, Marea kullanıcısı olarak çok daha eskiyim. yakında arabımı komple sökecek hale gelecem galiba :)

    Sorunum şu arkadaşlar, 5 ay önce kalorifer fanım hiç çalışmaz oldu. Oto elektrikçiye gösterdim (bi çırak ilgilendi :( ) söküp pervane benzeri mekanizmayı hafif oynattı, denedi oldu. taktıktan sonra abi bu şimdi oldu ama bi daha aynı arızayı yapabilir o zaman değişmesi gerkecek dedi. iki hafta önce dediği oldu, yine çalışmadı. ben nasıl yaptığını gördüm ya söktüm hareket ettirdim. çalıştı ama iki gün sonra tahmin edeceksiniz ki yine aynı arızayı yaptı. bu defa söktüm takılmasın diye de wd 40 sıktım. bu defa 1hafta çalıştı ve dün fan açıkken ilerliyordum, düğmesinden fanı kapattım kapanmadı dahası arabayı stop ettim gene kapanmadı, son çare fişini söktüm. oto elekrikçiye götürdüm, sigorta kutusu nemli olduğundandır dedi. zamanın olunca getir bi sökelim dedi. az önce sigortasını söküp fişini taktım öylece duruyor. şimdi acaba bi yerde bi terslik mi oldu. WD40'ın etkisi mi. kabloları birbirine temas mı etmiş.

    Şunu da ekleyim, fan son hızında çalışıyo, hatta söküp baktıımda içinden cızzı cızzt diye elektrik çıkıyodu (alev demiyim o kadar değil çünkü)







  • Herhangi bir tesiat yanmış gibi koku aldınız mı görmüşsünüzdür pervanenein orda klima rezistörü var onun entegreleri zarar görürse hiç durmadan çalışır fan umarım bir sıkıntı yoktur.Parça pahalı ve bulması zor biliyorsunuz Sorun devam ederse tekrar yazın yeni fikirler verebilirim,
  • Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. ben bi koku almadım, benimki 2000 model SX. fanı sökerken klima rezistörü gibi bi parça görmedim, sadece kablolar var, hem de çok fazla. benim fanım kontak kapalıyken hiç çalışmazdı, ne oldu anlamadım. şu an fişi takmam yetiyor, hemen çalışmaya başlıyor.

    benim şüphelendiğim şu kalorifer peteği dedikleri olay. acaba o su sızdırıp bozmuş olabilir mi. kontrol etmek istedim ama tam yerini bilmiyorum. normalde kontak kapalıyken çalışmayan bi parça nasıl olur da kendiliğinden çalışmaya başlar.
  • ben teşekkür ederim formlar biribirimize faydalı olmak için, fanın hemen solunda fandan ayrı fanın takıldığı kutunun içinde iki tane kalın kablo 3 ince kablo bağlı bir parça var fanın hızını ayarlıyor,ve bu parçaya aküden direk cereyan geliyor zarar görürse kontaktan ve fan hız düğmesinden aldığı komutları etkisiz kılıp,aküden direk gelen cereyanla son hız çalışıyor,senin sıkıntın büyük olasılıkla burdan tekrar bak istersen bir,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeliSAYIN

    ben teşekkür ederim formlar biribirimize faydalı olmak için, fanın hemen solunda fandan ayrı fanın takıldığı kutunun içinde iki tane kalın kablo 3 ince kablo bağlı bir parça var fanın hızını ayarlıyor,ve bu parçaya aküden direk cereyan geliyor zarar görürse kontaktan ve fan hız düğmesinden aldığı komutları etkisiz kılıp,aküden direk gelen cereyanla son hız çalışıyor,senin sıkıntın büyük olasılıkla burdan tekrar bak istersen bir,

    Bugün söylediğiniz parçayı söktüm. artık elektrikçiye götürcem, yani arabayı komple alacam. yalnız eklemek istediğm bişey daha var. bugün dikkat ettim de şu an dış ısı göstergesiyle arka sis lambası düğmesi çalışmıyor. halbuki aynı sırada hatta aralarında yer alan arka cam rezistansı düğmesi çalışıyor. ben bu ısıtma soğutma kumandsından da şüphelenyorum. onda hata olabilr mi.kumandayı kendim sökebilirmiyim acaba. sanırım önce alttaki çakmağın olduğu yeri sökmem gerekecek.




  • tam emin değilim ama zaten dış sıcaklık göstergeside sanırım o parçadan komut alıyor yani hep beraber bütün olarak çalışıyor,arka sis lambasını bilmiyorum evet önce çakmaklığı sökeceksin sökmesende olur ama sökersen daha rahat çalışırsın,bu konuda sökme konusunda daha önce paylaşımları olanlar var biraz geriye dönük bak ben şu an meşgulüm ama öğleden sonra müsait olursan bulur paylaşırım.
  • Hocam ben hala uğraşyorum :) o dediğiniz parçayı söktüm. içine WD40 sıktım (ben herşeye WD40 sıkıyorum, yarın öbür gün yanmayan sobaya da sıkarım ben :D ) pek bişi olmadı. yarın bizim televizyoncuya götürüp çalışıp çalışmadığını soracam. bir de torpido gözünü komple söktüm. ordan röleleri gördüm. acaba sorun o rölelerde mi. o konsolu hiç sökemedim ama ya. sadece alttaki iki vida bir de fan ayar düğmesini çıkarabildim onun altındaki vidayı söktüm. üst taraftan sökebileceğim bişi göremedim. acaba önce teybi mi sökmek gerekiyor. (teybin sökülmesi acayip zor iş çok iyi biliyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diablostone

    Hocam ben hala uğraşyorum :) o dediğiniz parçayı söktüm. içine WD40 sıktım (ben herşeye WD40 sıkıyorum, yarın öbür gün yanmayan sobaya da sıkarım ben :D ) pek bişi olmadı. yarın bizim televizyoncuya götürüp çalışıp çalışmadığını soracam. bir de torpido gözünü komple söktüm. ordan röleleri gördüm. acaba sorun o rölelerde mi. o konsolu hiç sökemedim ama ya. sadece alttaki iki vida bir de fan ayar düğmesini çıkarabildim onun altındaki vidayı söktüm. üst taraftan sökebileceğim bişi göremedim. acaba önce teybi mi sökmek gerekiyor. (teybin sökülmesi acayip zor iş çok iyi biliyorum :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_9756304/mpage_500/tm.htm ön panelin sökülmesi evet ilk teyp sökülecek.Bu arada ne durumdasın arızayı bulabildiniz mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeliSAYIN

    quote:

    Orijinalden alıntı: diablostone

    Hocam ben hala uğraşyorum :) o dediğiniz parçayı söktüm. içine WD40 sıktım (ben herşeye WD40 sıkıyorum, yarın öbür gün yanmayan sobaya da sıkarım ben :D ) pek bişi olmadı. yarın bizim televizyoncuya götürüp çalışıp çalışmadığını soracam. bir de torpido gözünü komple söktüm. ordan röleleri gördüm. acaba sorun o rölelerde mi. o konsolu hiç sökemedim ama ya. sadece alttaki iki vida bir de fan ayar düğmesini çıkarabildim onun altındaki vidayı söktüm. üst taraftan sökebileceğim bişi göremedim. acaba önce teybi mi sökmek gerekiyor. (teybin sökülmesi acayip zor iş çok iyi biliyorum :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_9756304/mpage_500/tm.htm ön panelin sökülmesi evet ilk teyp sökülecek.Bu arada ne durumdasın arızayı bulabildiniz mi?

    parçanın ırfz 48 transistöründe arıza tespit etti bizim usta. bugun değiştirdik transistörleri. yarın takıp deniyecem. olmazsa kabloların oaradaki röleleri söküp kontrol edecem. olmazsa son olarak paneli sökmeye uğraşcam. sizden başka yazan olmadı çok teşekkür ediyorum ilginize :D. gerçi siz bayağı uğraşmışsınız çok iyi biliyorsunuz o aksamları.




  • Mrb.ne diyorsun o parçayla bende uğraştım bayağı bir evet şimdi hatırladım tespit doğru o IRFZ isimli parçadandır sizin sorun yenilediyseniz hallolmuştur motor hızını o parça yönetiyor o parçadan iki tane vardı ikisinide yenileseydiniz sökmüşken benim araç error clı arıza msj.veriyordu farklı yorumlar vardı kimi yazmış senin söktüğün parçadan kimisi yazmış klima kapak motorundan bende senin söktüğün parçanın entegrelerini komple yeniledim düzelirmi diye olmadı son kararım klima kapak motorundan veriyor error cli hatasını az kaldı onuda çözmek üzereyim bizim burda çok elektronik parça bulunmuyor yolum düşerse parçacıdan bir iki malzeme alıyorum biraz uğraşıyorum yoksa şimdiye sorunu çözmüştüm ve birçok kişinin derdine çare olacaktım heralde çünkü çoğu kişi bu dertten yakınıyor. biraz meraklıyım elektroniğe ordan geliyor biraz tecrübe umarım sorunununz ortadan kalkar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeliSAYIN

    Mrb.ne diyorsun o parçayla bende uğraştım bayağı bir evet şimdi hatırladım tespit doğru o IRFZ isimli parçadandır sizin sorun yenilediyseniz hallolmuştur motor hızını o parça yönetiyor o parçadan iki tane vardı ikisinide yenileseydiniz sökmüşken benim araç error clı arıza msj.veriyordu farklı yorumlar vardı kimi yazmış senin söktüğün parçadan kimisi yazmış klima kapak motorundan bende senin söktüğün parçanın entegrelerini komple yeniledim düzelirmi diye olmadı son kararım klima kapak motorundan veriyor error cli hatasını az kaldı onuda çözmek üzereyim bizim burda çok elektronik parça bulunmuyor yolum düşerse parçacıdan bir iki malzeme alıyorum biraz uğraşıyorum yoksa şimdiye sorunu çözmüştüm ve birçok kişinin derdine çare olacaktım heralde çünkü çoğu kişi bu dertten yakınıyor. biraz meraklıyım elektroniğe ordan geliyor biraz tecrübe umarım sorunununz ortadan kalkar

    Slm. o parçayı tamir ettirdim ama sorun çözülmedi :( . bugun teybi söktüm ama karanlık olduğu için konsolu sökemedim artık yarın bakacam. benmki 2000 SX "error c" yazmıyor ekranda. yada şöyle söyleyim bende hiçbir hatayı o ekranda yazmıyo, biraz daha düşük model galiba benmki. yarın konsola da şöyle bakıp en geç haftaya tamirciye gidecem. pes ediyorum yani :) . konsolu falan sökmeyi başarmak istiyorum açıkçası ne var ne yok anlamak için. çünkü geçen ay dörtlülerim sapıtmıştı, tamirciye götürdüm çıkma bi flaşör taktı 20 lira aldı o an çalıştı ertesi sabah gene aynı problem hava soğukken çalışmıyodu güneşliyken çalışyodu. parada değilim ama adama belki temassızlık var dedim yok dedi yarın getir ayrıntılı bişekilde sigorta kutusunu sökecez falan da filan da. tam olarak bi WD40 sıkalım düzelir dedim yok dedi. sonra o sökerken öğrendim ya nerde olduğunu flaşörün, eve gelince kendim söktüm sıktım sonra da sorun yapmadı. daha bi sürü örnek yaşadım o yüzden önce yapabiliyosam kendim yaparım arkadaş :)

    sonuç olarak benim asıl sıkıntım tahminimce normalde direk aküye bağlı olmayan bi cihazın nasıl oluyo da kendi düğmesinden ve marştan bağımsız olarak çalışmaya başlıyor olması. allahtan sigortasını sökünce duruyo da :) sana da kolay gelsin.




  • bazı marea'lar gerçekten sapıtmış :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfvo

    bazı marea'lar gerçekten sapıtmış :)

    sapıtmaz mı hocam, toz toprak çamur, yolda bisikletle bile çukurlar yüzünden yavaş gidiyorum adamlar bide kasis yapmışlar nası mantıkları varsa. e araba da 11 yaşında olunca öyle :) şaka biyana bu arabalarda özellik arttıkça konfor artıyor ama belası da artıyor. bizim bi arkadaş ben sıfırdan yanayım diyor ama şimdiye kadar (garanti bittikten sonra) arabaya koyduğu parayla benim arabayı alırdı :) yani bu marea'ya has bi olay değil bence. aracı peugeot 55bine aldı şimdi 25bin anca eder. ben o kadar zengin değilim maalesef :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfvo

    bazı marea'lar gerçekten sapıtmış :)

    sasana katılıyorum önce kendin yapmaya çalışacaksın bi arızayı bende çok şey yaşadım önce kendim yapmaya çalışıyorum,senin bu durum devam ederken klimanın düğmesindeki ışıkta hafiften yanıyormu yani klima da kendi başına çalışı yormu diğer mevzu öncede yazmıştım aslında fan motoru kontakdan veya düğmeden aldığı komutla harekete geçiyor bunu da o söktüğün parça ayarlıyor ama esas cereyanını direk aküden alıyor yani ana cereyan aküden. aküden gelen cereyan kablosu bu parçaya giriyor işlem görüp fan motoruna aktarılıyor parça görevini yitirince aküden aldığı direk cereyanı aynen fan motoruna veriyor bu da tam gaz çalışıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeliSAYIN

    quote:

    Orijinalden alıntı: wolfvo

    bazı marea'lar gerçekten sapıtmış :)

    sasana katılıyorum önce kendin yapmaya çalışacaksın bi arızayı bende çok şey yaşadım önce kendim yapmaya çalışıyorum,senin bu durum devam ederken klimanın düğmesindeki ışıkta hafiften yanıyormu yani klima da kendi başına çalışı yormu diğer mevzu öncede yazmıştım aslında fan motoru kontakdan veya düğmeden aldığı komutla harekete geçiyor bunu da o söktüğün parça ayarlıyor ama esas cereyanını direk aküden alıyor yani ana cereyan aküden. aküden gelen cereyan kablosu bu parçaya giriyor işlem görüp fan motoruna aktarılıyor parça görevini yitirince aküden aldığı direk cereyanı aynen fan motoruna veriyor bu da tam gaz çalışıyor

    evet klimanın ve yanındaki arabaiçi havanın dönmesini sağlayan lamba hafiften yanıyolardı ama o parçanın transistörlerini değiştidikten sonra yanmamaya başladı. o parça satılyomu acaba onu bi denemek gerek, kabloları takip ettim sizin dediğiniz çok mantıklı. ama hala sonuç yok :(




  • parçadan kastınız klima rezistörü ise söktüğünüz parça onu bulması biraz zor ve pahalı bir ara arkadaşın birisi satacaktı bakayım bir başka bir mareacı varsa söktür bir dene istersen ama senin arıza gitmesi lazındı ışıklar falanda söndü ise IRFZ parçasının ikisinide yeniledin mi numarası tuttumu acaba malum tamirciler parça uysun yeter numarasına pek bakmıyor ben değiştirdiğim parçaya bir bakayım IRFZ kaçmış,içindeki malzemeler çok bişey değil en fazla 10 lira tutar hepsini yanilesen aslında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeliSAYIN

    parçadan kastınız klima rezistörü ise söktüğünüz parça onu bulması biraz zor ve pahalı bir ara arkadaşın birisi satacaktı bakayım bir başka bir mareacı varsa söktür bir dene istersen ama senin arıza gitmesi lazındı ışıklar falanda söndü ise IRFZ parçasının ikisinide yeniledin mi numarası tuttumu acaba malum tamirciler parça uysun yeter numarasına pek bakmıyor ben değiştirdiğim parçaya bir bakayım IRFZ kaçmış,içindeki malzemeler çok bişey değil en fazla 10 lira tutar hepsini yanilesen aslında

    Bugün sonunda elektirikçiye gittim. Usta görür görmez hiç kurcalamadan klima rezistörünün değişmesi gerektiğini söyledi, çıkma bulamadım, antakyada, orjinali için de 180 Tl istediler, o da kargoyla getirtilecek. nasıl bu kadar emin konuştu anlamadım. işin ilginç kısmı transistörler değiştikten sonra dış ısı göstergesi çalışmaya başladı, ama sadece iki transistör değişti acaba onun dışında ne değişebilir parçada. Usta ayrıca önceden yine aynı bunun gibi bi parçayla çok uğraştıklarını ama olmadığını söyledi. şimdi ben kardeşimi Ankara Ostim'e göndercem ama pazartesi muyene var, bu işi nası halledcem bilmiyorum, yani kesin arıza bu parçadan mı, alacağımız çıkma parça çalışyomu :(




  • ha aklıma gelmişken bu parçanın başka bi adı var mı acaba. bide sigortası varmıdır. belki sorun sigortadadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diablostone

    ha aklıma gelmişken bu parçanın başka bi adı var mı acaba. bide sigortası varmıdır. belki sorun sigortadadır.

    Evet bu parça için bir kaç ifade kullanılıyor ama en iyi anlaşılacak kelime bu klima rezistörü,bu aletin sigortası sigorta kutusunun içinde en üst sağ tarafta( direksiyon taraf) 30 amperlik bir sigorta var ama sigorta atsa zaten hiç çalışmıyor,bu zımbırtının içinde LM bilmem kaç diye 16 bacaklı veya daha fazla bir entegre var o da önemli onuda değiştirt veya bir yerde lehimler tam temas etmiyo olabilir adamlar nasıl usta bilmiyorum tamiri niye olmasın ki hiç yapamadın içinde ne var ne yok değiştir ama sorun şu diğer parçalar çok küçük değiştirmesi zor fazla bir maliyeti de yok ya olmazsa diye uğraşmak istemiyorlar sizin memleket neresi ben Konya dayım,sen yapabilirsen çok net ama bu parçanın içini gösteren bir foto çekebilirmisin buraya koy nereden olabileceğini biraz daha yardımcı olmaya çalışırım hava sıcaklık göstergesinden diyecem ama sıcaklığı ölçüyor demi.Birde fan hız komut düğmesini sök içini iyice bir temizle bakalım bilader değişmetecek mi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeliSAYIN

    quote:

    Orijinalden alıntı: diablostone

    ha aklıma gelmişken bu parçanın başka bi adı var mı acaba. bide sigortası varmıdır. belki sorun sigortadadır.

    Evet bu parça için bir kaç ifade kullanılıyor ama en iyi anlaşılacak kelime bu klima rezistörü,bu aletin sigortası sigorta kutusunun içinde en üst sağ tarafta( direksiyon taraf) 30 amperlik bir sigorta var ama sigorta atsa zaten hiç çalışmıyor,bu zımbırtının içinde LM bilmem kaç diye 16 bacaklı veya daha fazla bir entegre var o da önemli onuda değiştirt veya bir yerde lehimler tam temas etmiyo olabilir adamlar nasıl usta bilmiyorum tamiri niye olmasın ki hiç yapamadın içinde ne var ne yok değiştir ama sorun şu diğer parçalar çok küçük değiştirmesi zor fazla bir maliyeti de yok ya olmazsa diye uğraşmak istemiyorlar sizin memleket neresi ben Konya dayım,sen yapabilirsen çok net ama bu parçanın içini gösteren bir foto çekebilirmisin buraya koy nereden olabileceğini biraz daha yardımcı olmaya çalışırım hava sıcaklık göstergesinden diyecem ama sıcaklığı ölçüyor demi.Birde fan hız komut düğmesini sök içini iyice bir temizle bakalım bilader değişmetecek mi

    ben de hataydayım, marea'yı hiç bilmiyolar yaa, parça bulunuyor ama çok değil. mesela şu rezistörü bulamadık. çıkması için ankarada 100-150 diyolar. bizim burdaki parçacıya parçayı deneyerek alabilirmiyiz dedm yok diyo. elektronik parça diyo araba kısa devre yaptırırsa bozulurmuş, belki sizinki de öyle bozulmuştur diyo, var mı imkanı? ben pek inanmadım, hem sıfır parça da garantisiz olacaksa artık yüz liraya çıkma alırım onlar bile garanti veriyo. yani ondan değilse geri gönderin diyo size klima beyni gönderelim ondan da olabilr diyor. hemen fanın üstündeymiş. ben görmedm dedm göremezsiniz diyor. velhasıl benm muayene pazartesi ve ben nası problem yaşamam diye düşünyorum. fanın sigortası sökük taksam hiçstop etmeden çalışcak, ön cam buğu gidericinin çalışmaması ağır kusurmuş, heralde elemana açıklama yapcam bunula ilgili, sigortanın takılı olmadığını söylicem. yada acaba sigortayı devreye sokup devreden çıkaran bi tuş mekanizması mı yapsam, basit bişi :)

    resimler burda bu arada



    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.