Şimdi Ara

MARANTZ SR7005 izlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
8.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oooo!!!
    7005 sahibi forumda iki oldu
    zevkler dört köşe valla..
  • Valla süper yazı olmuş
  • Geçen ay extreem Audio da Kef ler indirimdeydi bir bakın isterseniz. %40 falandı..
  • selamlar 6004 kullanıyorum bende ses çok etmiz fakat stereo kullanımda bariz bass eksikliği hissediyorum film için bose acouistimass müzik için monitor audio rx2 kullnıyorum stereo anfiye extr para mı veriyim ( eşimi zor razı etmem extra elektronik alt için ) yoksa 6004 ümü lden çıkartıp 7005 mi alıyım bilemedim ne yapıcağımı yoksa 6004 kliate konusunda özllik konusunda çok ödüllü bir cihaz 7005 kullanıcıları ne tavsiye edersiniz
  • Bence 6004 de çok iyi bir amfi. Bas eksikliği sizin rx2 lerinizden dolayıdır diye düşünüyorum. rx2 yerine rx6 veya 8 e geçerseniz tatmin olacağınızı düşünüyorum.
  • Audioholics review'u için link vermişim ama bir de dergiden verelim...

     MARANTZ SR7005 izlenimlerim


     MARANTZ SR7005 izlenimlerim


     MARANTZ SR7005 izlenimlerim


     MARANTZ SR7005 izlenimlerim




  • SR6005 bu modelden daha düşük sanıyorum, o model hakkında bilgisi olan var mı acaba?
    Sanırım en büyük fark THX Cert. olmaması.
  • Untainted watts değerleri ilginç olmuş
    onkyo 607 ile karşılaştırmaları

    THX değerine erişememiş olmasıda dikkat çekici.
  • salonum komple beyaz rx2 leri öncelikle bu ses kalitesinde beyaz olmalarından dolayı aldım 6 lardan alıcaktım aslında hata yaptım acele davrandım beyaz diye ama gerçekten ses çok ayrıntılı. ne yapıcağımı bilmiyorum eşim çok kızıyor bu sefer deiştirirsem beni keser :D
  • Marantz 6004 ile Bose 5.1 takımı kullanıyorsunuz değil mi?

    Cambridge takım ile de RX2 ... Bu kombinasyon çok iyi gibi görünüyor. Ben rx serisine bayılıyorum . Hem kulağa hem göze

    RX2 bass olarak yetersiz mi geliyor?
  • sanırım tam erleştiremedim karşılarında oturup dinlerken kesinlikle sıkıntı yok ama mutfağa geçtiniz çalsın derseniz mutfakta bass hissiyatı azalıyor. Ayrıntı olarak hi-end gibi çaldığını söyleyen kişiler var bende o kulak yok ama tavsiye ederim fiyatına göre gerçekten çok güzel. Eşimden korkmasam bu referansla 6 yada 8 serisine direk girerim. Bu arada cambridge audio auzr 640 a ile gerçketen tepkili ve direk kaynak dinlemesi için çok uyumlu çalışıyor. Ama sorun marantz deil benim bookshelflerden büyük beklentilerimmiiş bunuda öğrenmiş oldum.
  • Güzel bir review yazmışsınız teşekkürler.
    Benim de elim kulağımda, aldım alıcam (1 ay beklemem gerekecek tabi gelmesi için ama) azıcık bir push'a ihtiyacım var açıkcası marantz 7005 hakkında.
    Ben de sinema ağırlıklı dinlemek için almayı düşünüyorum, audio için yadigar bir marantz 2270 ve Celestionlar var onları kullanıyorum ve yeterli oluyor.

    Marantz da tek takıldığım konu thx setifikası olmaması açıkcası (ne kadar önemli acaba) onun dışında iki marka/model (Onkyo 808) arasında pek fark yok gibi, yanılıyor muyum?
    Benim gönlüm nedense marantz dan yana, Onkyolardan daha uzun ömürlü ve "klasik" geliyor bana marka olarak.
    Hali hazırda onkyo TXSR600E kullandığım için de daha üst bir markaya geçmek istiyorum.

    Bu konudaki cevabınız "thx pek önemli değil, ben bir eksikliğini görmedim" ve, veya "808/7005 arasında ben zaten 7005i seçtim, daha ne söyleyebilirim, ikisinin de özellikleri iyi ama marantz daha bi iyi" gibi bir şey olursa çok rahatlayacağım.
    Aslında bütün bu "endişem"in sebebi, whathifi isimli sitede 808 5 yıldız/BestBuy olmuşken 7005in 4yıldızda kalması (bir eski 7004modeli bile 5 yıldız almış mesela).

    İkinci konu ise hoparlör seçimi hakkında:
    Şu anda önde ve arkada Definitive BP6B, Powerfield Sub ve CLR 2002 Center kullanmaktayım, receiver'i değiştirmişken onları da değiştirsem mi diye düşünüyorum.
    Sizinde benzer bir sisteminiz olduğundan, en azından marka ve kısmen model olarak, bu konudaki fikrinizi almak istedim.

    Düşündüğüm sistem:
    Ön: Monitor Audio RX8
    Arka: Monitor Audio RX6
    Center: RX Center
    Sub: RXW-12

    Sizce Definitivleri bu sistem ile değiştirmeye değer mi, yani tabiki daha yeni ve iyi bir sistem ama verilecek miktar düşünüldüğünde insan acaba hoparlörlere dokunmasam mı da diyor.

    İlginiz ve cevabınız için şimdiden teşekkürler..




  • İlk olarak WhatHifi testini okumadım. Nereden puan kırdılar acaba?
    Bu arada Onkyo ile kıyaslandığından 7005 en azından NR1008 modeliyle eşleştirilmeli.
    THX sertifikasının olmaması bence hiçbir anlam içermiyor.Gerçek bir THX sistem için gerçekten THX sertifikalı bir Hoparlör takımı gerekiyor. Böyle bir hoparlör takımını da bu seviyedeki amfilerin sürmesi pek mümkün olmayacaktır.

    Monitör Audio takım ile 7005 daha iyi netice verecektir. Ancak arkalar için RX6 gerekli mi? ben pek emin değilim. RX2 'de olabilir diye düşünüyorum.
  • Bildiğim kadarıyla Cambridge amfinin Pre-Out çıkışları mevcut.
    bass performansını arttırmak için Stereo sisteminize Subwoofer ekleyebilirsiniz. Öyle çok büyük bir şey olmasına gerek yok ama iyi bir marka olursa bayağı bir katkı verir sese....

    Mesela Radius 370HD olabilir....


     MARANTZ SR7005 izlenimlerim
  • HI-DEF-MAN hızlı cevabınız için teşekkür ederim.
    Whathifi benim de takip ettiğim bir site değil, daha doğrusu sistemi yenilemeye karar verince bu tarz siteleri arştırmaya başladım ve Marantz 7005 ile 808 reviewsunu ancak o sitede bulduğum için okudum.
    7005 için mid tonelarda centerda sorun olduğundan bahsediyorlar, ben teknik olarak bu konulardan pek anlamadığım için çok anlam veremedim tabi ama, insan illa en kötü kısmı aklında tutuyor.
    Belki de kullandıkları center çok iyi değildi bilemiyorum tabiki.

    Arkalara RX6yı ayak sevmediğim için tower olması dolayısıyla tercih ettim, bir de arkaları koyacağım yer sistemi kuracağım odanın ortasına denk geldiği için arkalar da çok boşluk kalmasını istemedim..

    THX sertifikalı Jamonun D600 serisi var (http://www.jamo.com/eu-en/products/d-600-description/) fırsatınız olur da bakarsanız sevinirim, ama sanırım bu marka ve model bahsettiğiniz kalibreye (gerçek THX seviyesi ve 7005 muadillerinin sürememesi anlamında) girmiyor.
    Dolayısıyla genel anlamda Monitor Audio daha iyi bir setup olacaktır sanıyorum.




  • Hidefman,
    7005 inle mutlu mesut günler geçiren ülkedeki nadir insanlardan
    olmanın keyfini sürüyorsundur umarım..
    bie başka ne detaylar verebilirsin merak da ediyorum.

    alisayit
    808 ile 7005 bir kere fiyat olarak çok farklı statüde. hidefmanin de dediği gibi 1008 ile belki 3008 ile kıyaslanmalı kanımca.
    ayrıca rx6 lar arkalara fazla yahuu
    rx8 ler süperler kanımca. param yetmedi rs8 leri edinmiştim ben de. onlarla da mutluyum
    hem salonda çok şık duruyorlar hem de çok iyi basları ve temiz tiz ve midleri var, naçizane kulağımla ve duygularımla hissettiklerim tabii..
    burakthy
    bildiğim kadarı ile rx6 larında beyazları var. ülkeye getirdiler mi onu bilmiyorum tabii..
    azur 640 ın olduğunu şimdi gördüm. çok seviyorum ben bu amfileri.
    bu aralar 650 veya 840 da gözüm var.




  • THX olarak bir de bu ürün çıktı karşıma kalite olarak sanırım daha iyi bir sistem, keza fiyatı da öyle, ama bir kere almışken tam almalı...
    Klipsch THX Ultra2.
    Tek derdi biraz eski bir sistem olması sanırım, 2004ten filan ödülleri var galiba...
  • Süper bir set ama bu hoparlörler acayip büyük ve beslemek çok sorun olur. SR7005 bile zayıf kalacaktır.
  • strero dinlerken suba karşıyım cambridge anfim ile rx2 ler artık beni doyuruyor adam gibi her şeyi söküp taktım ama strero için kesinlikle avrden bir şey beklemeyin
  • slm lar arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var ben de marantz sr 7005 aldım tv sony 60 lx 900 3 boyutlu bose acusstimas 15 6.1 kullanıyorum. extrem audio dan gelen arkadaş evdeki bi sürü şeyi bağladı. ps 3 ü atlanta hd box sony nex 5 makine sony notebook u hepsini hdmi ile bağladı bir tek sony 5.1 kablosuz kulaklığım var onu unuttuk onu nasıl bağlarım ben acemiyim kusura bakmayın. optic kabloyla bağlamak istiyorum neyi nereye bağlıcaz marantzın menüsünden de ayarı var galiba tarif ederseniz şimdiden tşk ler????




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.