Şimdi Ara

manyetik motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.
    üniversitede manyetik motor yapmam gerekiyor.
    bir mil uçlarına rulman koyarak sabitleyip ortasına silindir bir eleman koyup bunun etrafına 10 mm çaplı 1.5 mm kalınlıkta mıknatıslar yerleştireceğim daha sonra hareket vermesi için dört tane daha büyük mıknatısı etrafına yerleştirip yapmöayı düşünüyorum . mıknatısları hangi maddeden yapılmış silindire sabitleyeceğimi hangi açıyla koyacağımı bilemiyorum yardım edebilecek varsa çok memnun olurum



  • Ben düşündüğünüzü 1 yıl önce yaptım. hatta o mile sabitlenmiş bir de volan koydum. Mil çelik veya demir olursa üzerine koyacağınız mıknatısların gücünü arttırmada faydası oluyor. Ancak çelik rulman kullanacağınız için rulman bilyelerindeki mıknatıslanma milin dönüşünde azda olsa olumsuz etki yapıyor. Bu nedenle diamanyetik bir sert metalden ör. sert aliminyum veya bakır mil kullanabilirsiniz. Ya da rulmanı kaldırıp çelik mili diamanyetik bir yatağa rahat dönecek şekilde koyabilirsiniz.
    Sorun dışarıdan kullanacağınızı söylediğiniz 4 mıknatısın konumu. Bunlara manyetik alan değişimini sağlayacak bir hareket vermediğiniz müddetçe hangi açıyla sabitlerseniz sabitleyin an fazla 180 derece dönüş elde edebilirsiniz. Dışarıdan kullanacağınız mıknatıs sayısını 1 e düşürüp, manyetik alan değişimini sağlayacak hareketi verebilirseniz milde dönüşü sağlayabilirsiniz. Perendevden ilham alıp dönüş bekliyorsanız hayal kırıklığına uğramanız muhakkaktır.
    Amatör çalışmalarımın sonucunu size aktarmaya çalıştım. Daha farklı modeller üzerinde çalışmalarıma devam ediyorum. Mıknatıs hakkındaki düşüncelerimihttp://ilhantan.tr.gg/MIKNATIS-VE-MANYET%26%23304%3BZMA.htm adresinden öğrenebilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emasker -- 4 Mart 2013; 23:00:21 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.