Şimdi Ara

Manuel araç aldık süremiyorum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
20.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

    Bazıları el freniyle kalk falan demiş. Bu el freniyle kalkma olayını araba kullanmayı tam anlamıyla bilmeyen birisi bence yapamaz.Normal kalkışta yapacağı iki hareket var ve bunu tam anlamıyla yapamayan birine, siz üçüncü bir hareketi öneriyorsunuz.Bu kalkış sorunu zaten debriyaj-gaz koordinasyonu eksikliğinden oluşan bir sorunken, daha fazla konsantrasyon gerektiren üçüncü bir işi araya katmak mantıksız.

    Yapacağın tek şey var, herhangi bir yokuşa gidip arabayı durduracaksın ve ayağın frendeyken debriyajı hafif hafif salacaksın baktın araba hafiften titremeye başladı o an debriyajı orada sabit tut ve freni bırak tabi aynı anda hızlı hareketle ayağını gaza götür hafif gaza bas arabanın olduğu yerde çakılı kaldığını, geri kaymadığını göreceksin.İlerlemek için gaza yüklenirken debriyajı da yavaşça çek bu kadar.Yokuşun dikliğine ve arabanın ivmelenme süresine göre debriyajı çekme hızını ayarlaman gerek.Bu da pratikle kazanılacak bir şeydir.Tek yolu bol bol arabayı trafikte sürmen boş tarlada sür diyenlere bakma oralarda öğrenemezsin.
    İlk seferinde karışık geliyor el freniyle kalkmak ama 1-2 kere yapınca hemen öğreniliyor. Geri kaçma riskini ve acele etme işini ortadan kaldırdığından çok daha rahat bence öğrenme aşamasındaki birisi için. Aslında debriyajı yememek için yokuşlarda hep el freni kullanmak lazım ama insan üşeniyor tabii.

    Boş arsada sürme olayına kesinlikle katılıyorum. Boş alanda anca direksiyon nedir hangisi gaz hangisi fren onları öğrenirsin. Sürüş tecrübesine hiç katkısı yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iquique

    manuel araç kullanamayan bir zahmet ehliyetini iade etsin. trafikte haddinden fazla acemi sürücü mevcut. ehliyet iptalleri şart.
    Bomboş yorum. 4 senedir aktif araba kullanıyorum. 20 bin km'yi geçtim tek çiziğim bile yok ama manuel bilmiyorum, çünkü en son ehliyette kullandım, ailemizin arabaları otomatikti. Kazaların %99 u direksiyondan kaynaklanır, şanzımanın araba kullanmayı bilmekle bir alakası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 12 Temmuz 2019; 8:27:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babana söyle ki ben bu arabayı vitesini kullanamıyorum.

    Sana bir tane moskovic alsın. Vitesli araba kullanmak ne demekmis öğrenirsin

    Manuel araç aldık süremiyorum


    Günümüz manuel arabalari bile otomatik gibi... Çift kavramali volan, hidrolik debriyaj, gaz pedali sensörü, yokuş kalkış desteği bilmem ne...

    Safkan mekanik bir araba kullan da gör manuel vitesi...


    Yukarida biri de 5 sene de 20.000km yaptim aktif araba kullanıyorum yazmış...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Temmuz 2019; 22:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Büyüyünce geçer deliğanlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaza basmadan debriyajla araç kaldırmayı öğrenirsen işin çok kolaylaşır. Her aracın kavrama noktası farklıdır öncelikle bunu çöz illa ki stop ettireceksin olur öyle şeyler. Bu arada İlk aracımı bilerek manuel almıştım, sonraki yıllarda manuele devam ettim sonrasında cla ile başlayıp rcz-civic hb otomatik olarak devam etti. Bana kalırsa ikiside çok keyifli ha ama istanbulda yaşıyor olsam kesinlikle otomatikten şaşmam zira o trafikte hamallıktan başka bir işe dönüşmüyor olay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIRBOSS

    Babana söyle ki ben bu arabayı vitesini kullanamıyorum.

    Sana bir tane moskovic alsın. Vitesli araba kullanmak ne demekmis öğrenirsin



    Günümüz manuel arabalari bile otomatik gibi... Çift kavramali volan, hidrolik debriyaj, gaz pedali sensörü, yokuş kalkış desteği bilmem ne...

    Safkan mekanik bir araba kullan da gör manuel vitesi...


    Yukarida biri de 5 sene de 20.000km yaptim aktif araba kullanıyorum yazmış...
    4* ne kadar komik di mi yıllık 4-5 bin km. Herkes sizin gibi çok gezemiyor ya da ev-iş mesafesi 20 km olmuyor. 0 km aldığımız arabayı 3 kişi 4 sene kullandık 45 bin km ancak oldu, bu bizle alakalı değil yaşadığımız yerle alakalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam beni dinle...
    çok önemli
    söylediklerimi harfiyyen uygularsan bir daha aslaa!!! stop ettirmeyeceksin.!!1

    yapman gereken tek şey şu:

    debriyajdan ayağını kaldırırken gaza basıyorsun ya hani, işte o debriyajdan ayagını kaldırırken gaza "çok basmak" yanlış, "az basmak" da yanlıştır. ikisinin arasını tutturmak da zordur. bunun için hali hazırda panzehirim mevcut. yapman gereken kısa kısa , yarım yarım.... araba kalkana kadar gaza bas çek yapman...
    bu arada da debriyajı yavaş yavaş kaldıracaksın... bu sayede stop etme sorununu çözmüş olacaksın bir süre sonra ayagın alışır zaten kısa kısa gaz vermek yerine normal kaldırmaya başlarsın.
    bu sorun muhtemelen senin aracın kavrama noktasının çok yukarıda olmasından kaynaklı.

    bir de bir süre sonra sol ayağındaki kaslar güclenecek. debriyaja daha rahat hükmetmeye başlayacaksın.
    dediğimi kimselerin olmadığı boş bir alanda sürekli tekrar et. bir de bana göre bir manuel arabayı sürmeyi öğrenmenin en güzel yolu onu geniş alanda iki duba ya da taş koyarak o iki taşın arasına park etmeye çalışmaktır.
    park etmeyi öğrendiğin gün aslında araba sürmeyi öğrenmiş olursun çünkü arabayı ince ince milim milim hareket ettirmeyi istediğin zaman durmayı kalkmayı öğreniyorsun.

    ez cümle arabanla geniş boş bir arazide başbaşa kal. birbirinizi dinleyin.. avatar filmindeki gibi onunla bütünleş.
    takıldığın yerde bana sorabilirsin dostum.




  • ResenİcraEdenAvukat R kullanıcısına yanıt
    Aktif

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstüne alınma bizim bir arkadaş var 30 yaşında manuel araba kullanmayı öğrettim adama 1.4 D4D auris aldıydı 0 km ulan dizel arabayı stop ettirmek maharet ister adam her yerde stop ettiriyordu motoru vites değiştirmeyi unutuyor felan allah seni inandırsın ben bu kadar zor öğreniceni hiç sanmazdım 6 7 ayda zor öğrettim istisnasız her gece 1 2 saat kurs verdim resmen şuan hala sürüyom zannediyor ama :D bam güm yani viteslere arabaya alıştı ama aynalara bakmayı öğrenemedi hiç sağına soluna bakmadan şerit değiştiriyor hep arkadan önden gelen araçları kullananların dikkatinden dolayı kurtuluyoruz 100 kere aynaya bak şurdan şerit değiştirirken diyorum bakalım ona ne zaman alışıcak zaten arabayla 5 6 defa kazada yaptı bana vurdular diyor :D kesin aynaya bakmadan milleti sıkıştırdı sağa sola kaza yaptı ben öyle tahmin ediyorum
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    gaza basmadan debriyajla araç kaldırma benzinli araçlarda pek kolay bişey değil çok aşırı yavaş kalkar ve manuel kullanmamıs bir adam bunu yapması biraz zor ayriyetten baskı balatanın azına sıcar bu işlem ömrünü kısaltır gaz vermeniz daha iyi :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIRBOSS

    Aktif
    Her gün kullanıyorum işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Saatli bombaymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Manuel süremeyen araba kullanıyorum demesin
    Hidrolik ve elektrikli direksiyon kullanan ortada hiç ben araba kullanıyorum diye dolaşmasın
  • Boş arazide falan sürme. Ehliyet kurslarinda bile trafikten baslanir bos arazide ogretilmez. Gece gec saatlerde al arabayi tek basina evinin yakinlarinda sür. Ayagini pedallere alıştır. Daha sonra biraz daha uzaklara sür bildigin caddeler olsun ama. Zamanla ögreneceksin özel ders icin para vermene degmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Serviste aracın rölantisini bir miktar yükselttirin*. Bu sizin yokuşta kalkma sorununuzu büyük oranda çözecektir. Debriyajı kavrama noktasına gelene kadar kaldırın, debriyaj kavrama noktasındaysa freni bırakınca araç geri kaymaz. Debriyaj kavrama noktasına geldiğinde devir saati düşer gibi olur ordan anlayabilirsiniz. Freni bırakıp gaza yavaşça basın arabaiki üç metre kadar yürüyünce debriyajı bırakın.

    *Sürücü kursları falan böyle yapar, acemi olan aday olur olmadık yerlerde stop ettirmesin diye.
    Hocam dizel araçlarda yarım debriyaj ile daha rahat mı yokuşta durabiliyoruz torku fazla diye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey kavrama noktasını kavramada yatıyor.
    Senin beynin ve ayağın o kavrama noktasını ezberlemeli.
    Düz ve boş bir yolda debriyaj bas, 1'e tak, gaz vermeden stop edene kadar yavaşça çek ayağını.
    5-6 defa arabayı stop et bilinçli şekilde.
    Kavrama noktasını beynine kazıdın, tebrikler.
    Yayalara ve diğer araçlara dikkat ederek güle güle kullan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clioda nasıl bilmiyorum ama 2009 lpgli sembolüm vardı, dünya üzerindeki en boktan debriyaja sahip arabadır. Bunu da mondeo kullanınca anlamıştım.

    Arabanı iyi tanıman için vaktin olacak, kimse anasının karnından şöför olarak çıkmadı. Kalabalıktan da, kornalardan da çekinme. Stop etse ne olacak? Toplum bunlara tolerans göstermek zorundadır. Bir sürü hayvan ve maganda araba kullanıyor. Sinyalin ne olduğunu bilmeyenler, eşek gibi egzoz sesleri, makasçılar,driftçiler...
    -Biraz üstele, saçma gelebilir çünkü pek vites atmayacaksın ama uzun yola çıktığınızda arabayı mutlaka sen kullan. Uzun yolda aracına alışman için ve kendine güven duyman için fırsattır.
    -Zaman ilerlemesine rağmen hala senin için bir stres oluşturuyorsa otomatiğe geçmeni tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 13 Temmuz 2019; 1:3:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel candır. Otomatikle işim olmaz. Çocukların kullandığı akülü araba gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ResenİcraEdenAvukat R kullanıcısına yanıt
    Allah başka dert vermesin. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.