Şimdi Ara

Mantolama ve Isı Yalıtım Malzemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dış Cephe Kaplama Sistemleri

    Yalıtım konusunda en fazla tercih edilen ve uygulanan sistemler genel olarak dış cephe kaplama sistemleri olmaktadır. Bu sistemler oldukça başarılı bir şekilde ısı ve ses ile su konusunda yalıtım sağlayabilmektedir. İnşası sırasında yüksek yalıtım malzemeleri kullanılmayan binalarda sonradan da bu kaplama sistemleri kullanılabilmekte ve büyük oranda başarı sağlayabilmektedir. Bu sebeplere ısı ve dolayısı ile enerji tasarrufu sağlanması konusunda bu dış cephe kaplama işlemleri yapılmaktadır. Bu konuda birçok farklı uygulama ve teknik bulunabilmektedir. Bunlar kullanılan malzemelere göre değişebilmektedir. Genel olarak kullanılan malzemeler birden fazla katman şeklinde uygulanmaktadır. Bu da ses ve ısı yanında su ile nem konusunda da bir yalıtım sağlamasını mümkün hale getirmektedir.

    Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

    Dış cephelerin kaplanması konusunda mantolama işlemleri en fazla tercih edilen işlemlerdir. Bu konuda dış cephe mantolama nasıl yapılırsorusuna birden fazla yöntemin olması nedeni ile tek bir cevap verilmemektedir. Ancak genel olarak düzeltilmiş sıvanın üzerine köpük malzemeler ile kaplama yapıldıktan sonra tekrar özel bir sıvanın yapılması şeklinde uygulandığı sözlenebilmektedir. Yapılacak olan mantolama işleminde genel olarak kullanılan malzemeler ve işçilik performansın belirleyici unsurudur. Sorunsuz bir şekilde istenen performansın alınabilmesi konusunda özellikle kaliteli malzemeler kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde yalıtımın tam randımanlı olması sağlanabilmektedir. Ayrıca uygulamanın konusunda uzman kişilerce yapılması da oldukça önemlidir.

    Isı Yalıtım Malzemeleri

    İçerisinde yaşanılan yapılar genel olarak en çok dikkat edilen özellikleri ısı konusundaki yalıtım performanslarıdır. Özellikle günümüzde iç alanın ısıtılması ve serinletilmesinin maliyetleri nedeni ile ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak yalıtım yapılması tercih edilmektedir. Bu konuda yapılacak yalıtıma göre oldukça farklı yalıtım malzemeleri bulunmaktadır. Isı yalıtım malzemelerinin genel çalışma prensipleri ısıdan etkilenmeyecek özelliklerde malzemeler olmalıdır. Fazla soğuk veya fazla sıcak havalarda bu havanın malzemeye nüfus etmesinin mümkün olmaması ve bu malzemenin yapıya uygulanması ile yapılarda ısı yalıtımı sağlanabilmektedir. Bu durum iç alandaki sıcaklık değerinin korunmasını sağlamaktadır. Böylece yalıtım performansı yükseltilmiş olmaktadır. Kullanım alanına ve amacına farklı ısı konusunda ısı yalıtım malzemeleri bulunabilmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetuygur -- 18 Ekim 2017; 11:2:57 >







  • Günümüzde ısı yalıtımının önemi çok büyük. Gerçekten yararlı bilgiler paylaşmışsınız, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi builderer -- 11 Nisan 2017; 12:1:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.