Şimdi Ara

MANİSA 1. PİYADE EĞİTİM TUGAYI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
365
Cevap
2
Favori
320.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dağıtımı merak eden arkadaşlar için tekrar yazıyorum manisa ve kıbrısa gitme şnınız var manisada kalanlar eğitim çavuşu olacak kıbrısı bilmiyorum
    bu da ilk gün belli oluyor şu anda bile bellidir gittiğiniz gün size söylüyorlar.

    heres ilk gün batı kışlaya teslim olacak..
  • 321. donemden alintidir...



    Önce...

    321. dönemde askerliğini yemiş bitirmiş bir arkadaşınız olarak hepinize şimdiden hayırlı teskereler...

    Sonra...

    Manisa 1. Eğitim Piyade Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yapacak arkadaşlar...

    Hemen kısa notlar halinde merak edebileceklerinizi dilim döndüğünce anlatayım....

    - Manisa 1. Eğitim Piyade Tugay Komutanlığı benzeri Amasya gibi Türkiye'nin dört bir yanına usta asker yetiştirip gönderse de asıl dağıtımını Kıbrıs'a yapan bir Tugay'dır. İki alaydan oluşur. Kısaca (yaygın ağızıyla) Doğu ve Batı Kışla olarak ikiye ayrılır. Kısa dönemler acemiliklerini Batı Kışla'da yaparlar.

    - 321. Dönem olarak 3 bölükden (yani yaklaşık 1200 kişi) yalnızca 106'sı Manisa'da kalmış, diğerleri Kıbrıs'ın sınır hattı ve merkezi bölgelerine usta askerliğini yapmak için dağıtılmıştı...

    - Adım attığımız gün Kıbrıs'ta hangi tümende (veya Manisa'da hangi alayda) görev yapacağımız açıklanmışdı. Sonra da üç güzel aşıyı damarlarımıza çekip kamufulaşlarımızı almak için tıs tıs gidişimizi dün gibi hatırlıyorum.

    - Batı Kışla tesis ve imkanlar olarak güzel... Yemekleri dışarıdan geldiği için on numara... (Sakın burun kıvırmayın Kıbrıs'ta asker elinden çıkan karavanadan yedikten sonra mumla arayacaksınız)

    İnternet kafesi mevcut... (Ancak acemilik döneminizde de sonrasında da sıra yüzünden kullanmak imkansız...)

    Yatakhaneleri iyi, kantin ve kafeteryaları ise süper. (Tabi askeri şartlarda...)

    İçeride para geçmiyor. Kayıt sırasında hayat sigortasının yanında verilecek olan çipli OYAK kartınıza istediğiniz miktarı yüklüyor ve sıcak içecek otomatları dışında (hayati öneme sahip bu otomatlar için mutlaka bozuk para edinin) para kullanmıyorsunuz.

    -Tavsiyem içeride herşey ucuz olduğundan kartınıza abartmadan 50 YTL - 100 YTL arası bir para yükleyin, biraz bozuk para alın onun dışındaki para üzerinizde sağlam bir yerde bulunsun.

    - Tugay, Sipil Dağı'nın yüksek eteklerine kurulduğundan özellikle kışları buuzzz gibidir. Ona göre önleminizi alın.

    - Sizlere askeri eşofman verileceğinden yanınızda abuk subuk renklerde eşofman, pijama vb. götürmeyin. Yük olur, giyemezsiniz... Ayaklarınız büyükse (46 ve üzeri gibi) postalınızı kendiniz alın (Zira pekçok arkadaşım uygun numara alay depoda olmadığı için uzun süre geldikleri ayakkabıları ile eğitime çıktılar. Rezil bir durum)

    - 28 günlük acemi eğitiminin (Yanaşık düzen, silah kullanma, atışı ve bakımı, spor vs) ardından - ki özellikle son haftası tören yürüyüşünü defalarca tekrar etmekten ibarettir- güzel bir törenle askerlik yeminizi edecek, onbaşı rütbelerinizi takacak, dağıtım için izne ayrılacaksınız. Evli değilseniz veya önemli bir durumunuz yoksa 1 haftalık dağıtım iznini sakın kullanmayın. Zira 1 haftalık izin askerliğinizden sayılmıyor. Onun yerine 2 günlük yol izninizle (ki bu izin askerliğinizden sayılıyor) sevdiklerinizi görün ve usta birliğinize gidin. (Tabi az önce yazdıklarım Manisa'da kalacaklar için değil. Manisa'da kalan şanslı azınlık direk izin kullanmadan oradaki bölüklere dağıtımını bekleyebilir...

    - Bu süreç içinde yaşınız ve eğitiminiz gereği çok bunalacak ve bir an önce kapağı dışarıya atmak isteyeceksiniz ancak Manisa'da özellikle Kıbrıs'tan daha iyi bir şekilde askerlik yapılacağını unutmayın. (Kısaca Kıbrıs'a gidecek olanlar torpil bulabiliyorlarsa bulsun ve burada kalmaya çalışsın)

    - Gelelim Kıbrıs Fatih'lerine...

    Çok ilginç bir askerlik sizleri bekliyor....

    Nerden başlayıp nasıl anlatsam bilemiyorum....

    Hayati unsurlardan girelim....

    - Sevdiklerinizden, eşinizden kilometrelerce uzakta bir adada olacaksınız. Şansız çoğunluk gece nöbetten nöbete akıp Rum sınırını yani düşmanı gözetlerken, çarşı izinlerinizde elini kolunu sallayıp Türk tarafında dolaşan Rum'larla birlikte aynı restoranı paylaşıp, kazak alacaksınız. Şanslı azınlık ise tatil yapıp nöbet bile tutmadan gelecek.

    - ve EVET çoğu bölgede su yok. Bazı askeri alanlarda özellikle sınır karakollarında ise çok... Yemekler ise... Söylemeyeyim kapuskanın tadı süpriz olsun...

    - Mesleğiniz veya eğitiminiz gereği Kıbrıs'ta büyük tümenlerin merkezinde askerlik yaparsanız sorun yok. Süper... Mesleğinizi yapar günleri yersiniz. Tertipçilikmiş sıracılıkmış sallamazsınız. Ancak alay, tabur, bölük merkezlerine düşerseniz 4 ay geçmez şimdiden söyleyeyim. Onun dışında az mevcutlu karakollar iyidir. Karakola kapağı atıp yaşça sizden küçük ama deneyim olarak büyük olan uzun dönem silah arkadaşlarınıza kendinizi sevdirdiniz mi tamamdır. Abileri, hocaları gibi olup on numara askerlik yaparsınız.

    - Uzun dönemlere sakın üstünlük taslamayın. Ancak kendinizi de ezdirmeyin. Unutmayın siz onların tertibi değilsiniz. 4 ay sonra gideceksiniz. Onların çoğu 11 ay daha oradalar. Ona göre ağırbaşlı, serinkanlı davranın.

    - 325 olarak tam KKK denetimi zamanı Kıbrıs'ta olacaksınız. Duyduklarım denetimlerin feci geçtiği... Yardır... Yardır... Yardır...

    - Kıbrıs'tır sıcaktır, denizdir, kumdur, güneştir demeyin Mayıs ayında parka ile dona dona gecenin bir yarısı gözetleme kulesine gittim haberiniz olsun. KKTC'nin yüzde 90'nı çöldür. Kışları da ölümcül soğuktur. Uzun dönem çoçuklardan üç parka üst üste giyip kışın nöbet tutma maceralarını çok dinledim.

    - Unutmayın gittiğinizde 87/4 tertipler veda ediyor, 88/1 tertipler üst devre oluyor. Kısaca 88 doğumlu asker arkadaşlarınız olacak.

    Asker ağızıyla...

    88/1 üst devre
    88/2'ler kep altı
    88/3'ler döot altı
    88/4 alt devre olarak adlandırılacak.

    Bir 325 olarak asker arasında (rütbeliler değil direk silah arkadaşlarınız) sizin nasıl görüleceğiniz ise davranışlarınız belirleyecek....

    Başta da biraz çıtlattım ya...

    Kıbrıs'ta nasıl bir askerlik yapacağınız aslında anlatılmaz. Zira hiç bir bölüğü hatta takımı diğeri gibi değil. Herşey tamamen şans. Denetim sırasında pentlantonda ayağınızda kırılabilir, bilgisayar karşısında sıkıntıdan uyuklaya da bilirsiniz. Nöbet manyağı olup günde 10 saat nöbete gidebilir, karargahın sıcak kaloriferinde camdan dışarıyı da izleyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1makarna1 -- 11 Aralık 2008; 6:30:46 >




  • tertipler şimdiden hayırlı teskereler.Bende birazdan yola çıkıyorum.Öyle yada böyle bir şekilde bu zaman geçip gidecek. umarım geriye dönüp baktığımızda güzel anılarla hatırlarız bu zamanı.sağ salim gidip gelsin herkes. Hayırlı teskereler.
  • Ben ayın 14'ünde saat 2 gibi İzmir Havalimanına ineceğim. Sanırım ancak 5 gibi de Manisa'da teslim olacağım. Sizce bu çok geç bir saat mi?
    ozgurayir arkaşıma verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Oldukça açıklayıcı ve aydınlatıcı olmuş. ( Bir nebze de iç rahatlatıcı )
    Benim bir de özel bir durumum vardı burada affınıza sığınarak sormak istiyorum. Benim ayağımda iki yıl önce geçirdiğim trafik kazasından ötürü platin var. Heyete girdim sadece komonda olamaz diye yazdılar. Ama ben şu halimle ayağıma pek yüklenebileceğimi zannetmiyorum. Yani belki yüklenebilirim ama zorlanıp sıkıntı çıkartır diye korkuyorum. Yoksa ben eski atletizmciyim öyle soğukta koşmak felan bana koymaz. Bu konuda derdimi anlatabileceğim birileri olur mu? Kaale alıp dinlerler mi? Ne tür bir yol izleyebilirim?
    Teşekkürler.
  • hayırlı geceler beyler bende istanbulda pazar sabah 8 atlasjet ucağıyla izmire ordanda manisaya gecicem şayet pazar sabahı gecicek arkadaş varsa konusalım beraber gidelim istanbuldan
  • istanbuldan giden yokmu beyler toplaşalım biyerde
  • Merhaba arkadaşlar,
    muhtemelen pazar sabahını öğleye bağlayan saatlerde batıkışlasında buluşacağız.

    ben tamamen manisada kalacağız, dağıtım yapılmayacak zannetmiştim, öyle duymuştuk.
    özgür bey'in anlatıkları gözümüzü korkuttu. zorluk derecesi çok da önemli değil aslında.

    şimdiden hayırlı teskereler.

    balcik1903@hotmail.com
  • SLM TERTİPLER ÖNCELİKLE HAYIRLI TESKERELER DİLİYORUM....

    BEN DE İST DAN PAZAR GÜNÜ 12:45 UÇAĞI İLE (ONUR AİR) İZMİRE GELİYORUM ORDAN MANİSA .. İST DAN GİDEN ARKADŞLAR VARSA TOPLANALIM...
    captain.34_@hotmail.com
  • İzmir Havalimanından doğrudan Manisa'ya giden otobüs seferi var mıdır acaba?
    Yada İzmirden Manisa'ya nasıl gideriz, önceden bilet almak gerekiyor mudur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: benyunusum

    İzmir Havalimanından doğrudan Manisa'ya giden otobüs seferi var mıdır acaba?
    Yada İzmirden Manisa'ya nasıl gideriz, önceden bilet almak gerekiyor mudur?



    krd zaten 45 dk imiş izmir den manisa....sen hangi uçakla geliyorsun.. msjımı aldınmı az evvel ki...
  • arkadaslar sey sorcam orda kantınde bere,eldıveb falan satıyolarmı.bıde orda werılen esofmanla spormu yapıoz yoksa yatmak içinmi weriolar.
  • kardesım captaın bn saaat 8 ucagıyla gıdıyorum erken olsun ızmırdede gezerım dıye bıde adnan menderesden ızmır otogarı nerden baksan bı 40 dakkka suruyo yanı ondan ole yaptım eger telın falan varsa bıde msn e ekledım sneı konusalım bırlıkte gecerız yanı
  • bı cıft esortman al sen yanına fazla ıc camasırı falan yaalan oluyomus orda zaten verıyolarmısda kardes bole thermo ıc camasırları kısın baya ıı oluyomus eger bulusan onlardan al sıcak tutuyomus
  • merhaba arkadaşlar bende istanbuldan cumartesi akşamı 01:00 da hakiki koç ile manisaya gidiyorum pazar sabahı orada oluruz artık .herkese iyi yolculuklar hayırlı teskereler :)
    dermuat@hotmail.com
  • arkadaşlar bu manisa merkezde tugayın içinde hangi bankaların atmleri mevcut acaba bilen biri yazabilir mi?
  • arkadaşlar son aldığım habere göre doğu kışla dolmuş hepimiz batıda yapacakmışız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xengix -- 12 Aralık 2008; 22:14:03 >
  • devrelerim selamlar,,


    bir izmirli olarak sehir disindan izmir e ve , burdanda manisa ya gececek arkadaslara birkac bigli aktarayim...

    ucak ile gelecek devrelerim .. siz izmir in gaziemir ilcesine geleceksiniz,, ama havaalanından bornova istikametine gidip oradan manisa otobuslerine binmeniz gerekmekte.manisa otogari ile bati kışla dıye tabır edılen, teslim olacagımız yer, yurume mesafesı ıle 5-10 dakıkalık bır yol...


    bırlıgın ıcınde hangı atm var bılmıyorum,, ama tam karsısında akbank var. en azından ıcerdeyken dısarı cıkabılen usta askerlere akbank tan paranızı cektırebılırsınız.

    dun gıdecegımız yerı gormeye gıttım.. beyler tek kelıme ıle cok soguk... ona gore hazırlıklı gelın derım.. nede olsa bıze ne verılıp ne verılmeyecegını tam olarak bılmıyoruz.


    sımdıden hayırlı teskereler...
  • Merhaba tertipler,

    Bende izmirden katılıyorum birliğe. Pazar günü 3 gibi teslim olmayı düşünüyorum. Özgür kardeş çok iyi bilgilendirmiş ama bizimde yardımımız dokunursa ne mutlu. Pazar günü görüşmek üzere...

    kahraman_efem@hotmail.com

    0555 869 54 48
  • Birde bişey sorucam spor ayakkabı götürüyor muyuz?

    Teşekkürler... Hayırlı teskereler...
  • arkadşlar izmire uçakla gelen varsa haberleşelim ???
    istanbuldan 12:45 te bincem ben 13:45 te izmirde olacam.

    HERKESE HAYIRLI TESKERELER ŞİMDİDEN!!!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.