Şimdi Ara

MANİSA 1. PİYADE EĞİTİM TUGAYI (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
2
Favori
321.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • allah sabır versin arkadaşlar ben 91-2yim acemi birliğim dogu kışlada yaptım çok sıcaktı 2.bölük en iyisi söylim ahmet uzman burçin fatih asteğmen volkan astsubay ramazan ketton ve ali çavuş olcak başlarınızda eğitim alanına giderken canınız çıkıcak çok uzak çünkü allah sabır versin bitirin şu askerligide gelin artık arkadaşlar beklioz sizi :D tekirdağ-çerkezköyden selamlar beyler allah sabır versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: splash20

    allah sabır versin arkadaşlar ben 91-2yim acemi birliğim dogu kışlada yaptım çok sıcaktı 2.bölük en iyisi söylim ahmet uzman burçin fatih asteğmen volkan astsubay ramazan ketton ve ali çavuş olcak başlarınızda eğitim alanına giderken canınız çıkıcak çok uzak çünkü allah sabır versin bitirin şu askerligide gelin artık arkadaşlar beklioz sizi :D tekirdağ-çerkezköyden selamlar beyler allah sabır versin


    dağıtımlar genelde nereye oluyor hocam
  • dogu kislada yaptim acemiligimi benimki nerdeyse en son aciklandigi icin herkesin dustugu yeri dinledik şöyle diyebilirim %70 ankara, kıbrıs %10 istanbul %10 güneydoğu %10 diger yerler. ben en son kisimdaydim izmire dustuk :)
  • Bişey merak ediyorum.Şimdi yanımda götüreceklerimin içinde 3 tane asma kilit var.Sizce hangisi daha iyi olur, kilitsiz şifreli olan mı yoksa anahtarlı olan mı ?
  • arkadaşlar bende manisa yolcusuum kütahyadan katılıyorum 7 si saat16:00 gibi teslim olacagım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress_

    Bişey merak ediyorum.Şimdi yanımda götüreceklerimin içinde 3 tane asma kilit var.Sizce hangisi daha iyi olur, kilitsiz şifreli olan mı yoksa anahtarlı olan mı ?


  • Bugün teslim oluyorum herkese hayırlı tezkereler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ero SenniN

    Bugün teslim oluyorum herkese hayırlı tezkereler.


    cumartesi oradayız bizde görüşmek üzere
  • selam arkadaşlar ben de 1.piyade egt. komutanlıgına gidecegim 1991/3 B grubu olarak başka yok mu b grubu gidecek. Bide genellikle nereye dagıtım yapıyor acemi birliği kaç ay sürüyor bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim...
  • dostum bende 3/b gıdıyorum yazılanlara görede 28 gun yapılıyormus
  • b gidersen 28 gün yapiyosun dogru büyük ihtimalde dogu kıslaya gidersin
  • HEPİNİZE MERHABA BEN 335 KD P.ÇVS İBRAHİM EROL SİZE MANİSA VE KIBRIS HAKKINDA AYDINLIK VERECEM.


    -12,08,2010 TARİHİNDE MANİSA'YA ADIM ATTIK.ASKERLİK HEYECANI ARKADAŞLIK HEVESİ BİSMİLLAH HİÇ TANIMADIĞIM 5 KİŞİYLE TANISTIK NETİCEDE AYNI YERDE ASKERLİK YAPACAĞIM İNSANLAR.DEDİLER HEMEN TESLİM OLMAYALIM AMA AKLINIZ VARSA BANA UYMAYIN ÇÜNKÜ İLERİDE ANLATACAM NEDENİNİ.NEYSE 5'E KADAR GEZDİK TOZDUK EĞLENDİK.VE KIŞLANIN YOLUNU TUTTUK.

    -SAAT 5'E 10 YADA 15 VAR.RAHAT GİRERİZ DİYE DÜŞÜNDÜK AMA UZUN BİR KUYRUK.SIRAYA GİRDİK NEYSEKİ SIRA GELMEK BİLMİYOR.İLK SIRA ÇANTA ARAMA SIRASI ZATEN KISA DONEMSENİZ ÜZERİNİZE ALACAĞINIZ TEK SEY TRAŞ TAKIMI ANCAK HERHANGİ ŞEKİLDE KOLONYA VE TRAS KOLONYASINI KABUL ETMİYORLAR.BENİM SAYAMADIĞIM ÇOKLUKTA TRAŞ KOLONYASI VE PARFÜMÜ BİTİNCEYE KADAR ASKERİN GÖZÜ ONUNDE YERE SIKIYORLAR VE KUTUSUNU ATIYORLAR.

    -DİĞER SIRADA SİGORTA SIRASI 20 TL Mİ NE VERDİK.ANKET YAPTILAR SONRA AŞI SIRASI :D YANLIZ DISARIDAYKEN OGLE YEMEĞİNİ 2 GİBİ YEDİĞİMİZDEN KARNIMA GURULTU GİRDİ.AŞI KAPISINDAN GİRMEDEN DİREK BÖLÜĞÜN 1.TB 4.BL USTA BİRLİĞİN KIBRIS DEDİLER.ÇÜNKÜ MANİSA KISA DONEMLERİNİ KIBRISA GONDERİYORMUŞ.

    -DOKTOR O KADAR BIKMIŞKİ AŞI VURMAKTAN ARADA KÜSTÜM DİYİP GİDİYOR SONRA BEKLE BABAM BEKLE.SONUNDA 3. BEKLEYİŞTEN SONRA NİHAYET 3 AŞIYI YEDİK.VE BİZİ YONLENDİRDİLER EVRAK İMZASI İÇİN YANİ HEM ASI OLDUĞUNUZA DAİR HEMDE HANGİ BÖLÜKTE OLACAĞINIZA DAİR.DEDİM KURTULDUM OH BE YATACAZ DEDİM.YOK OYLE DEĞİLMİŞ.

    -BİZİ ÇANTA SIRASINA SOKTULAR BU ARADA AÇLIK İYİCE BASTI.DEDİLER YEMEK VERECEZ GELİN YEMEKHANELERE BİR GİTTİM. ANA BABA BACI GÜNÜ :D DEDİĞİMİZ BU OLSA GEREK.UYANIKLIK EDİMDE ÇANTA SIRASINDAN ERKENDEN CANTA ALİM DEDİM.YANİ YEMEK YEMEDİM ÇANTAYA GİTTİM.BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER DE ORADAYDI.YİNE 2 YADA 3. KEZ SIRADAN SONRA NİHAYET ALDIM CANTAYI.

    -DEDİLER TABELALAR VAR HERKEZİN BOLUĞUNU GOSTEREN HERKEZ CANTASINI ORAYA KOYSUN İÇERİYE GİRSİN ASKERİ MALZEME LERİN DAĞITILDIĞI YER NEYSEKİ O RAHAT GEÇTİ.BU ARADA SAAT 11.00 ALDIK VE BEKLİYORUZ BEN YERDE YATIYORUM :D ÇAVUSA DEDİK BİZİ GOTURUN TAMAM GELİN DEDİ OH RAHATLADIK DEDİK MALZEMELERİ YÜKLEDİK YANLIZ COK AĞIR VE COK OLDUĞUNDAN ZORLANDIK BEN BOTU İPLERİNDEN AĞZIMLA TUTARAK GOTURMEK ZORUNDA KALDIM :)

    -UZUN YÜRÜMENİN ARTINDAN BİR KOĞUŞ ONUNE GELDİK.DEDİK OH YATACAZ DEMEYE KALMADI SİZE VERDİKLERİNİ GİYİN VE SIRAYA GİRİN :D YANİ SİZE EN BASINDA DEDİMYA BENİM GİBİ 5DE TESLİM OLMAYIN BUNU KASDETMİŞTİM.İMZAMI ATTIĞIMDA SAAT 2:30 (SABAHA KARŞI) RAMAZAN AYINDA OLDUĞUMUZDAN MUTFAĞA GÖZ ATTIM VE MASADA ÜZÜM GÖRDÜM KİM NE DERSE DESİN YETER ARTIK DEMEYE KALMADI 1 SALKIMINI ALDIM VE YEDİM BASTIRDI BİRAZ.SONRA YATTIK.

    -ARKADAŞLIKLAR SÜPER GEÇTİ KISA DONEM NETİCEDE HERKEZ MANİSA ACEMİYKEN LANET OKURSUN ANCAK DEĞERİNİ KIBRISA GİTTİĞİNDE ANLARSIN.YEMEKLER DIŞARIDAN GELDİĞİNDEN 10 DEĞİL 100 NUMARA BANYOSU TEMİZ YATACAĞIN YERLER TEMİZ.EN YORULACAĞIN KONU YÜRÜYÜŞ CUNKU HERYERE UYGUN ADIMDA GİDİYORSUN DİŞİNİ SIKARSAN BİŞE OLMAZ.BOZUK PARA İLE KAHVE TÜRLERİ OTOMATLAR VAR KULLANABİLİRSİN HERYERDE MEVCUT.KANTİNLER İYİ.ÇEŞME SUYU TEMİZ.OKSİJEN BOL.SİNCAP GORURSUN.ATIŞDI BAKIMDI GÜZEL BİR ASKERLİK GEÇER DAYAĞIN D'Sİ BİLE YOK İŞTE SİZE MANİSA GELELİM KIBRISA

    -AYNI SEYLERİ KIBRIS İÇİN DİYEMEYECEĞİM MALESEF ARKADAŞLAR.KIBRIS TAM BİR ASKERİ TAMPON BOLGE GİBİ ORADA BU KADAR RAHAT OLMUCAKSINIZ.HER SABAH 3KM KOŞU OLDUĞUNDAN ÖZELLİKLE YAZIN ASKERLİK YAPANLAR DUŞ GÜNLERİNİ KAÇIRMAYIN.GÜNLÜK BANYO İÇİN DİĞER BÖLÜKLER ARASINDA KAYNAYIN APİŞ ARASINIZI TEMİZ TUTUN VE PİŞİK KREMİ BULUNDURUN.BEN ŞANSIMA NÖBET TUTMADIM TUTANA KADAR ÇVŞ OLDUK.ÇAVUŞLARADA NÖBET TUTTURMUYORLAR ANCAK GECELERİ 2 SAAT ONB OLUYORSUN.YANİ NOBETÇİ GETİR GÖTÜR VAY BENLİK DEMEYİN COK SIKICI 8 TANE CAHİLLE UĞRAŞIYORSUN ARASINDAN 4 TANESİ İYİ CIKIYOR GERİSİNİN UYKU VE PSİKOLOJİK SORUNLARI VARSA SORUN YASAYABİLİYORSUNUZ.ONUN DISINDA AĞIR GÖREVLER VERİLİR.GENELLİKLE 81MM HAVAN KISA DONEMİ AKLI BASINDA BULDUKLARINDAN HEMEN HESAP KİTAP İŞİNE SOKUYORLAR.BEN HAVAN İGYDİM.YANİ ANLIYACAĞINIZ BOL SPORLU GÜNLER SİZİ BEKLİYOR BİZ SABAH KOŞUSUNU BİTİRİNCE ŞAFAK YEDİK DİYORDUK.ALIŞTIK DA DESENİZ BİR YERDE TIKANIYOR İNSAN HELEDE TEÇİZATLIDA GÖRMEK İSTERDİM SİZİ.8 PARKURLU SPOR VAR PENLANTOW VAR.2'Sİ AĞIR 4-5 DENETLEME GORDUM.AMA ARADA 2 BAYRAM 1 YILBASI GORDUĞUM İÇİN İYİ TATİLLİ GÜNLERİM OLDU.BUNLARI GÖZÜNÜZ KORKUN DİYE ANLATMIYORUM KENDİNİZİ HAZIR TUTUN DİYE YAZIYORUM YANİ BUNLARI YAPAN ÖLMÜYOR BENİM GİBİ YADA ÖLEN YOK ANCAK TEHLİKELİ HAREKETLER YAPARSANIZ.ODA ALLAHIN TAKDİRİ.KOMUTANLARINIZI DİNLEYİN VE KENDİNİZİ SEVDİRİN.




  • öncelikle dedelerime selamlar :) bu 1. piyade eğitim tugayı tam olarak nerde kalıyor ? batı ve dogu kısla ıcındemı yoksa merkezmı ? bi aydınlatın gozunuzu sevıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantastik57

    Manisa Doğu Kışla 89/ 4b / dk olarak dün acemiliğimi bitirdim. İlk izlenimlerimi aktarıyorum

    İlk etapta Manisa Merkez, Bir daha gelirsem öpsün Herkez . Bu sizi korkutmasın tabiki askerlik zor ama manisada bir çok yere oranla rahat askerlik yaparsınız. Şimdi yazıcağım ayrıntılar doğu kışla için geçerlidir.. Yemekleri fena değil hafta içleri sabah 5 hafta sonları sabah 6 da koğuşş kalk sesiyle uyanırsınız. İlk bir kaç gün sizi sıraya dizip yemeğe götürürler daha sonra kendiniz kafanıza göre gitmeye başlarsınız saat 6'da mıntıka yapar 6,30'dan sonra iştimaya geçer ve 1km uzaklıktaki eğitim alanına uygun adım ve marş söyleyerek gitmeye başlarsınız oradada sabah iştiması alınır ve sabah sporuna geçersiniz ve ilk eğitim konunuz yanaşık düzen eğitimine başlarsınız saat 11,30'da koğuşlar bölsesine uygun adım ve marş söyleyerek tekrar gelir ve öğle yemeği yersiniz. tabi yemeden önce sıra beklersiniz.. 1'e kadar boşsunuz.. saat 1'de iştima alanına toplanır ve eğitim alanına çıkarsınız orada öğle iştiması alınır saat 3 e kadar eğitim alırsınız 3'den sonra spor kıyafetlerinizi giyer koşu , uzun atlama , sınav , mekik vs.. saat 4,30 'a kadar spor yapar ve tekrardan koğuşlar bölgesine gitmek için toplanırsınız. saat 6'da tabur iştiması alınır ve yemeğe gidersiniz saat 7,20'e kadar boşsunuz 7,30 ; 8,30 arası komutanlık saatidir yani yemekhaneye girer televizyon seyredersiniz tabi atatürk'le, askerlikle ilgili şeyler.. saat 9'da yat iştiması alınır ve yatarsınız.. Kısacası acemilik boyunca yapıcağınız şey iştima ve eğitim olucak devamlı ayakta duracaksınız devamlı sıra bekliyeceksiniz ilk gittiğiniz gün olsun son çıkıcağınız gün olsun buna kendinizi iyi alıştırın.. ilk bir kaç gün hayata lanet edersiniz sonraki birkaç gün kendinize lanet edersiniz ama korkmayın bundan sonraki bir kaç gün artık herşeye alışmaya başlıyorsunuz.. burada kendinizi çok yanlız hissediceğiniz günler olucak aşırı duygusallaşacağınız, ağlamak istiyeceğiniz günler olucak ama acemilik bittiği zaman kendinizi çok ama çok iyi hissediceğinize eminim herşeyin değerini anlıyacaksınız.. eğer doğu kışla 4. bölüğe düşerseniz çok şanlısınız diğer 4 bölüğe oranla çok rahat manga komutanları genel olarak kısa dönem 10 başılar bir kaç o. çocugu dışında bütün üst devreler çok iyi insanlar dikkat etmeniz gereken iki kişi var birisi yakup demir diğeri revirci ayhan ay.. gerçi 90/1ler bzim sayemizde bunlardan kurtulucak çünkü 20 gün disco cezası aldırdık bu pclere..

    Doğu Kışla yada batı kışla nereye düşeceğiniz Batı kışlada belli olucak. Genel olarak doğu kışla batı kışlaya oranla çok daha rahat, 1 taburdan oluşuyor ortalama 1300 kişi, batı kışla yanılmıyorsam 3 taburdan oluşuyor.

    Extra yanınızda getirmenizi tavsiye ediceğim şeyler;

    1. Bozuk Para
    2. Boyunluk ve bere
    3. Termal İçlik


    Usta Birliğine düşme olasılığı en yüksek iller

    %25 İstanbul
    %25 Ankara
    %10 Kıbrıs
    %40 Genel

    Dediğim gibi bu ayrıntılar doğu kışla için geçerlidir ama genel olarak batı kışlada aynı sayılır...

    4. bölüğe düşen olursa sercan akmercan ve Kazım karaboğa'ya selamlarımı iletsiinn hayırlı teskereler herkeze...

    Piyade Acemi Er Harun Atalay ;)

    hani bana selam.

    ibrahim halil tahtasız




  • Çok açık ve net soruyorum ; aşağıdaki listedeki eksik ve fazlalar neler ? ( alıntı yaparak cevaplayınız lütfen )

    -Don,atlet,çorap ( 7-8'er adet )
    -Temizlik malzemeleri ( mach 3 ,traş köpüğü , tırnak makası , pudra , 1 kalıp sabun , 1 adet küçük el havlusu , arko krem vs..)
    -Bot için tabanlık
    -Asma kilit ( 3 adet )
    -Telefon kartı ve küçük bir ajandamsı birşey numaraların yazdığı
    -Boydan asmalı meşhur asker cüzdanı
    -Bere,eldiven yeşil bulamadım artık oraya gidince kısmet.
    -1 tane yan sanayi adidas eşofman takımı

    Ekleme veya çıkartmaları alabilir miyim lütfen arkadaşlar..Şimdiden herkese hayırlı tezkereler..




  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
    MANİSA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2012
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri İç Güv. Eğt. ve Tatb. Mrk. Gös. Tatb. ve Polg. Brl. K.lığı
    ISPARTA
    DİKKAT En geç 12 Aralık 2012 günü mesai bitimine kadar 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı (MANİSA) NA KATILINIZ.



    DAHA ÇOK ISPARTAYI MERAK EDİYORUM GÖSTERİ VE TATBİKAT BİRLİĞİ KOMUTANLIĞI NEDİR NE DEĞİLDİR NE YApilIR


    BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM


    ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN .....
  • bende geliyorum manisaya yarın yola çıkıyorum hava savunma

    herkese hayırlı teskereler
  • Selam millet bende yarın akşam saat 22:00 otobüs biniyorum cuma saat 10:00 da birlikte olmam gerekiyor. Hadi hayırlısı yanımda ne goturmem gerek ? bana verilen, broşür de kayıt-kabul esnasında (bot, çorap, havlu, terlik, diş macunu, diş fırçası, eldiven, pijama ve eşofman gibi ) istihkaklariniz devlet tarafından karşılanacaktır. Piyasadan satın almayiniz yazıyor. Yinede iç çamaşır götüreyim mi ? Günlük gereksinimlerinizi ( traş malzemesi, bot boyası, temizlik malzemesi, kalem vb. ) kışla kantininden piyasadan daha ucuz fiyata karşılayabilirsiniz.. Dışarıdan mı götüreyim yoksa kışla katininden mi alayım?
  • Kardeş bn manisa 1 piyade er eğitim tugay komutanliga düştüm. Bana kısaca orayi anlatir mısın? Mesela uzun dönem olan askerlerin eğitim süresi kac gün surer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 94/4e Istanbuldan gidiyorum Manisa merkez 1.ci piyade er egitim tugay komutanlığı. Istanbuldan giden var mı arkadaşlar. Kimisi iyi yerdir diyor kimisi kötü yer diyor. Napicaz bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oknctnky -- 31 Ekim 2014; 20:04:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.