Şimdi Ara

Manasız bellek kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda torrent ile indirme yaparken bellek kullanımı hızlı bir şekilde (30-40dk) yükselerek %99-100 lere dayanıyor ve bilgisayarım aşırı kasılıp tamamen tıkanıyor. Bütün programları (torrent ve anti-virüsler dahil) kapatsamda bu düzelmiyor, aynı şekilde %100 lerde kalıyor. Tek çaresi pc' yi yeniden başlatmak. Acaba ramler mi arızalı? Ramlere test yaptım arıza göstermedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Manasız bellek kullanımıManasız bellek kullanımı







  • Bilgisayarınızın varsa marka ve modelini yoksa tek tek donanımınızın bütün özelliklerini bir yazın.

    İkinci olarak bilgisayarınız ile internet üzerinde aşırı farklı sitelere girmiyorsanız ve bilgisayarınıza devamlı başkalarından aldığınız usb bellekleri takıp çıkarmıyorsanız eğer, bilgisayarınızda windows defender dışında kurulu olan antivirüs, antimalware, tarayıcı web koruması tarzında ne kadar koruyucu yazılım var ise hepsini silip kaldırın. Tek başına bile bir antivirüs yazılımı yeteri kadar bilgisayarınızı yoruyor. Windows defender normal bir kullanıcı için hayli hayli yeter. Gereksiz yere her girdiğiniz internet sayfasını, bilgisayarda açtığınız her programı, dolaştığınız her klasörü anlık taradıkları için özellikle bellekleri az, işlemcisi düşük, hdd'ye kurulmuş windowslu bilgisayarlarda büyük kasmaya neden oluyorlar.

    Bellek miktarı az olduğu için tamamına yakını kullanılmaya başlandığında bilgisayarınız yavaşlamaya başlar. Hdd'lerde artık windows 10 yüklü bilgisayarlarda okuma yazma hızları düşük olduğu için, arka planda açık olan bir çok program için yetersiz kalıyor. Windows 10 maşallah kapatsanız da arka planda çalışan irili ufaklı bir çok programı barındırıyor ve çoğu kez bunları da kapatamıyorsanız. Okuma yazma hızı sınıra geldiği zaman bilgisayarda yavaşlama meydana geliyor.

    Ek olarak internette gezinmek için Chrome kullanmayın. Özellikle eski bilgisayar için konuşuyorum. Çok fazla bellek kullandıkları için kasmaya neden oluyorlar. Mozila, opera veya daha hafif bir tarayıcı kullanabilirsiniz.

    Windows'a ait mağazadan otomatik yüklenmiş programları kontrol edip işinize yaramayan uygulamaları kaldırın. Bilgisayar her açıldığında arka planda onlarda açılırlar hızlı kullanım için. O yüzden kaldırmanız belleğinizi rahatlatacaktır biraz daha.

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.