Şimdi Ara

Malta Dil Okulları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Forum Donanım Haber Ailesi, yazın Dil Eğitimi için Maltaya gitmeyi düşünüyorum fakat bu konuda açıkçası heyecanlıyım İngilizce seviyem pek fazla iyi değil, daha önce giden kişiler vardır diye düşünüyorum, bana tecrübelerinizi anlatabilir misiniz insanlar hakkında, okul hakkında bilgi verebilir misiniz ?



  • Sorularini pm atarsan yardimci olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bigben320 B kullanıcısına yanıt
    Buraya yazsan da bizde faydalansak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyiler08

    Buraya yazsan da bizde faydalansak.

    Bravo iyiler08 güzel cevap. :)

    Malta'da 2013 yılında 3 ay eğitim aldım. Yeşil pasaportum sayesinde vize almadan gittiğim için önce 1 aylık kayıt yaptırdım daha sonra başka okula geçerek 2 ay daha eğitim aldım. Ben liseye başladıktan sonra 10 yıl boyunca ingilizce öğrenmek için yapmadığım şey, izlemediğim yol kalmadı. İngilizce özel dersler, Üni.de iken ingilizce kursları, internetden kelime ezberleme programları (paralı olanlardan), face de sahte profil açıp amerika'lıları ekleyip onlarla muhabbet etmeye çalışmam ve daha fazlası. 10 yıl süren bu çabaların sonunda iş görüşmesinde mülakat yapan kişinin let's continue in english sözünden sonra tek diyebildiğim şey, i like reading book tu. Bu kadar. Böyle 3-4 güzelim işi kaçırınca çalıştığım işten ayrılıp Malta'ya gitmeye karar verdim. Önden ingiltere düşünüyordum ama maliyetden dolayı haliyle Malta'ya yöneldik. En büyük etkende benden önce giden yakın arkadaşımın orda en çok kötülenen okulda eğitim görüp memnun ve başarılı ayrılmasıydı.

    Dil eğitiminde bence ülke ve okulların etkisi max %40 geri kalan %60 lık kısım senin işi koparıcağın yerdir. Malta'da ingilizce öğrenmek için gayet güzel bir ortam var. Birincisi oraya tek bir amaç için gidiyorsun, burda öğrenemediğin o mereti orda öğrenmek. Kafada tek hedef olduğu için rahat bir eğitim görmek insanın başarısını gerçekten etkiliyor.
    İkincisi de beraber vakit geçirdiğin arkadaşların. O arkadaş grubunu ne kadar multicultural yaparsan o kadar ilerleme kaydedersin.

    Dil eğitimi dünyanın her yerinde aynı sistemde işler. İş sizin o sistemin üzerine inşa edeceğiniz gramer çalışması ve konuşma pratiğinde bitiyor. Tabiki burada en azından pre-intermediate seviyesine gelmekte çok fayda var. O seviyeye gelmekte aklına yurtdışında dil eğitimi görmek isteyen biri için hiçde zor değildir. Zaten gitmeye karar vermeniz, okul seçimi, vize başvurusu, onaylanması, uçak bileti en az 1 ayınızı alıcaktır. Gitmeden bu 1 ay içerisinde günde oturup 1-2 saat bir gramer kitabından ingilizce çalışmanız sizin oradaki adaptasyon süresine çok yardımcı olacaktır. Oraya gittiğinizde de gündelik ingilizce için gerekli olan gramer eksiğini günde 2 saat çalışmayla 1-1,5 ay da çok rahat kapatırsınız. Geri kalan zamanlarda da ne kadar çok yabancı arkadaşlarla vakit geçirirseniz o kadar ilerleme kaydedersiniz.

    Dil öğrenmek için tek şart konuşmak, konuşmak, konuşmak gerisi yalandır. Farklı yerlerde yazan o negatif yorumlarında bir çoğuna katılmıyorum.
    Örneğim Malta'da maltaca konuşuluyor ingilizce duyamazsın. Bunu diyen arkadaşların hangi bölgelerde takıldığını çok merak ediyorum. Evet ülkenin ana dili ingilizce'nin yanında Malta'ca halkta haliyle o dili konuşacaktır fakat sizin en çok vakit geçireceğiniz insanlar dil okulundaki diğer ülkelerden gelen yabancı arkadaşlar olacaktır ya da olmalıdır. Önemli olan sokaktan geçerken ne dili duyduğunuz değil, günlük yaşantınızın sizin için hangi dilde olduğudur. Açıkcası benim Malta'da ingilizce'den sonra en çok duyduğum dil Rusça'dır. Turist yoğunluğundan dolayı. Maltaca belki 3.-4. sıradadır.

    Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar. Farklı soruları olan varsa cevap yazsın @iyiler08 arkadaşımızın dediği gibi herkes faydalansın.




  • eraser89 E kullanıcısına yanıt
    Gerçekten yardımın için çok teşekkürler, açıkçası ben 1 ay kalmayı düşünüyorum. Tam olarak ne yapıyorsunuz gün içerisinde anlatabilir misin, ne zaman boş vakitleriniz oluyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat Çakmak

    Gerçekten yardımın için çok teşekkürler, açıkçası ben 1 ay kalmayı düşünüyorum. Tam olarak ne yapıyorsunuz gün içerisinde anlatabilir misin, ne zaman boş vakitleriniz oluyor ?

    Sabah grubu derslerine katılırsan saat 12:30 da okulda derslerin biter. Yoğun program dersleri aldıysan 3'e kadar 2 saat daha dersin olur. Bu derslerden sonra serbestsin haliyle. Genelde okullarda leisure (boş vakit aktiviteleri) ekipleri olur. Onlar her hafta program hazırlarlar. Haftanın her günü düzenledikleri ücretli veya ücretsiz aktiviteler olur, onlara katılabilirsin. Bu aktiviteler sayesinde sosyalleşir yeni arkadaşlar edinirsin. Yada aktiviteler ve geziler pahalı gelirse 2-3 arkadaşınla aynı gezileri otobüs kullanarak da yapabilirsiniz. Geçireceğin zamanın kalitesi ve ingilizcene katkısı tamamen senin ne kadar sosyal biri olduğuna bağlı. Ama ben burda zaten sosyal değilim orda nasıl iletişim kuracağım diye korkmaya gerek yok. Bende Türkiye'de her ortama akabilen biri değildim, fakat oraya gidince işin ciddiyetini anlıyorsun ve ister istemez kendini güzel ortamlarda buluyorsun. Hele ki güler yüzlü, pozitif biri isen kendi kafana göre arkadaş çevresi bulmaman çok zor.

    Yalnız 1 ay kalma süresi üzerinde düşünmelisin. Eğer ki orta seviyenin altında bir ingilizceyle gidiyorsan 1 ay sonunda anca ingilizceni orta seviyeye getirir ve arkadaş çevreni toparlayabilirsin. Ben Intermediate seviyesinde gittiğim için benim ingilizcemi akıcı hale getirmek ve ortama uyum süreci 2 haftayı bulmuştu. Daha sonra kalan 2 haftada tatminkar olmayabilir. Tam işin tadına varmışken geri dönmek gibi olur. Ayrıca genel olarak Malta dil okullarında 8 hafta ve üzeri kayıtlar uzun dönem kayıt diye geçer ve fiyatları daha makul olur. Bende 1 aylık kayıt yaptırıp gittiğimden gidince öğrenmiştim onu. 1 ay daha uzatmak istediysem de uzun dönem fiyatı gibi indirim yapmadıkları için başka okula çok daha uygun fiyata 8 haftalık kaydoldum. 7 haftaya kadar hep haftalık fiyatlar üzerinden hesaplanır ama 8-12-16 hafta gibi kayıtlarda genelde konaklama fiyatını da katarak, daha uygun paket fiyatı önerirler. Örneğin haftalık eğitim fiyatı 150 Euro diyelim. 4 haftalık kayıt fiyatı 600 Euro yapar. Ama 8 haftalık fiyat 1200 Euro değil, 800-900 Euro civarlarında olur eğitim için.




  • Malta'da İngilizce öğrenilmez. Yazın bir ay Malta'da tatil yaparsın ülkeye geri dönersin. İngilizce seviyesi iyi olmayan biri zaten en az 6 ay yurt dışında (Amerika ya da İngiltere) eğitim almalı onun haricinde yazın gidilen bir iki ay hiçbir işe yaramaz. Paranı ziyan etme.
  • eraser89 E kullanıcısına yanıt
    2 ay kalmak nasıl olur sizce uygun mudur ? Sanki çok zorlanacakmışımı gibime geliyor nerede kalıyorsunuz bu arada ve kaç kişi kalıyorsunuz ? Herkes erkek mi oluyor yoksa kız da oluyor mu bunu yanlış anlama gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Kahvaltı vb şeyler nasıl oluyor yemekler vb, ek olarak orada kişisel bakım olarak zaman ayırabiliyorsun diye tahmin ediyorum banyodur vs.
  • Malta'da ingilizce öğrenilir. Ben gittim öğrendim ve öğrenen çok da arkadaşım var.

    Süre konusunda seviyeni bilmediğim için bişey diyemicem. Bu hem seviyene bağlı, hem de giderkenki hedefine bağlı. Dil'in sonu yoktur, 1 yıl eğitim alıp istediği seviyeye gelemeyen kişilerde var.

    Konaklama da 2 seçenek var. Aile yanı yada apart dairelerde konaklama.

    Aile yanı konaklama genelde kahvaltı ve akşam yemeği içerir. Orada yaşayan geniş evi olan bir aile sana 1 odalarını verir orda kalırsın. Ailesine göre eve dışardan arkadaş sık sık getiremezsin, rahatsız olurlar haliyle. Apart konaklamada; sadece dil okulu öğrencilerinin kaldığı 2-3 ya da 4 odalı evler düşün. Odalarda 1-2 veya 3 kişilik olabilir. Senin kalacağın yer ödediğin paraya bağlı, tek kişilik odalar daha pahalı. Ortak mutfak kullanımı. Daire de tek banyo var ise sadece erkekler veya kızları verirler genelde. Ama alt veya üst katında diğer cins arkadaşların olabilir. Eğer çift banyolu ise odalarda aynı cins kalacak şekilde verirler, fakat yan odada diğer cins arkadaşların kalıyor olabilir. Benim ilk okulum çift banyolu ve karışıktı 2 oda da erkekler 1 oda da kızlar vardı. 2. okulda kaldığım yer tek banyolu olduğu için sade erkekler vardı fakat üst katımız kadın katıydı.

    Genel soruların varsa yaz gene buraya, cevaplayayım arkadaşlarda faydalansın. Gideceğin süre, ingilizce seviyen gibi sana özel konularda merak ettiklerin varsa pm atabilirsin.




  • Bize şunu anlatabilir misin ; Sabah kalktıktan sonra nasıl kahvaltı yapıyorsunuz, ardından nasıl okula hazırlanıyorsunuz okulun tam olarak nasıl bir ortamı var ve derse nasıl giriş yapıyorsunuz, nasıl anlaşıyorsunuz ? Şunu da merak ediyorum ; O arkadaşlar da İngilizce konuşmada zorlanıyorlar mı ve kişisel bakım onlar da nasıl her gün banyo yapma gibi bir seçeneğimiz var mı ? Okuldan çıktıktan sonra neler yapıyorsunuz, öğle yemeği ve akşam yemekleri nasıl oluyor ve gece ne gibi aktiviteler yapılıyor ?
  • Öğrenciler daha çok hangı ülkeden oluyor ? Asya çoğunluktur evet

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah kalktıktan sonra nasıl kahvaltı yapıyorsunuz,

    Türkiye'de nası yapıyosan aynısı. Ya evde yapar çıkarsın, yada pastaneden hamur işi.

    ardından nasıl okula hazırlanıyorsunuz

    Defterini kitabını alıp gidiyosun okula.

    okulun tam olarak nasıl bir ortamı var ve derse nasıl giriş yapıyorsunuz,

    Okulda sınıflar ve kafeterya var, tenefüslerde, derslerden önce ve sonra kafeterya hep doludur, gidip orda takılabilirsin.

    nasıl anlaşıyorsunuz ?

    İngilizce anlaşıyoruz.

    Şunu da merak ediyorum ; O arkadaşlar da İngilizce konuşmada zorlanıyorlar mı

    Sen ne kadar zorlanıyorsan onlarda o kadar zorlanıyor. Senin seviyendeki insanlarla aynı sınıfta oluyorsun.

    ve kişisel bakım onlar da nasıl her gün banyo yapma gibi bir seçeneğimiz var mı ?

    İstersen günde 10 kere yap.

    Okuldan çıktıktan sonra neler yapıyorsunuz,

    Senin sosyal ortamına bağlı. Arkadaşın yoksa gider eve yatar uyursun, varsa arkadaşın çıkarsın markete, yürümeye, alışveriş merkezine, atlar otobüse değişik yerleri gezmeye gidersin.

    öğle yemeği

    Okulda sandviç yerdim ben.

    ve akşam yemekleri nasıl oluyor

    Ben genelde evde yapıyordum ve hep birilerini de davet ederdim, ama organizasyon varsa arkadaşlarla dışarıda da beraber yiyebilir veya başkasının evine gidip orda yiyebilirsin.

    ve gece ne gibi aktiviteler yapılıyor ?

    youtube a paceville yaz. Genel gece aktivitesi odur. Farklı şeyler yapmak gene sana ve arkadaş çevrene bakar.


    Ülke dağılımında benim gözlemlediğim sırasıyla

    G.Kore, İtalyan, Türk, Rus, Alman, .......

    Okuluna göre de değişir. Okullara mail atarsanız cevap verirler bu konuda.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.