Şimdi Ara

Malezya, Türkiye’den savaş gemileri tedarik edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malezya, Türkiye’den savaş gemileri tedarik edecek
    Türkiye’nin savunma alanındaki işbirlikleri giderek daha derinleşmeye ve zenginleşmeye devam ediyor. Malezya ile geliştirilen ikili ilişkiler de kısa süre önce meyvelerini verdi. Kuala Lumpur yönetimi tarafından yapılan açıklamada Malezya’nın Türkiye’den 3'ü kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplamda 8 savaş gemisi satın alacağı duyuruldu.



    Türkiye, Malezya’ya savaş gemisi satacak



    Malezya’nın LMS Batch-2 korvet tedarik programında ihalenin kazananının Türkiye oldu. İhaleye Türkiye’den STM, ASFAT ve DEARSAN şirketleri katılmıştı ancak hangi şirketin ihaleyi kazandığı açıklanmadı. Bununla birlikte ihalenin final aşamasında Türkiye’nin rakipleri arasında Güney Koreli Hyundai ve Hollandalı Damen bulunuyordu.



    Malezya Savunma Bakanı Muhammed Hasan, korvet ihalesinde gemilerin Türkiye'den 'devletten devlete' (G2G) yöntemiyle alınacağını söyledi. Hasan, korvetlerin yapımı konusunda kaç Türk şirketinin seçildiğine ilişkin bilgi vermedi. Defence Security Asia tarafından yapılan habere göre Malezya Kraliyet Donanması, bu yıl 3 adet LMS Batch 2 gemisi tedariki planlamakta.



    Ayrıca Bkz.Yerli ve milli insansız deniz araçları kullanıma sunulacak



    Toplamda 8 gemiyi kapsayan dev ihalede görev alacak şirketlerin ise STM ve ASFAT olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Halihazırda STM, Ukrayna’nın MİLGEM korveti tedariki projesinde; ASFAT ise PN MİLGEM projesinde gemi inşa kabiliyetlerini sergiledi. DEARSAN ise C92 korvet tasarımı ile katılım sağlıyor. Bunlarla birlikte Malezya ile yapılan anlaşmanın şimdilik finansal detayları da belirsiz durumda ancak, Türkiye’nin rakiplerinden daha rekabetçi bir fiyat verdiği biliniyor.




    Kaynak:https://www.defenceturk.net/turkiyeden-malezyaya-gemi-ihracati







  • Bölücüler gözleri yaşlı :(

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    daha coook yaslanacak sonunda da bitecekler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erniko34 E kullanıcısına yanıt
    Hz. Musa'nın öküze tapan kavmi gibi 40 yıl çölde gezdirip soylarınının kuruması lazım kalplerine içirilmiş batıl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede17 -- 26 Kasım 2023; 22:47:56 >
  • Ya nereden nereye. 100 yıl olmuş 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke denizcilikte bir icraat şimdiye kadar yapmamış. Neyse geç ve güç oldu ama artık hakkımızı arayabilecek kadar bir donanmamız olsun. Akdenizi karadenizi yeniden Türk denizi yapma ümidiyle....

  • Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaporta yapmaya devam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu olay sene başından beri var ben hollanda sigma dizaynı alır diyordum ama ya çok pahalı diye istemediler ya da ambargo koyar bunlar bize TC ile aramız iyi bak Pakistan için de yaptı falan dediler?


    çin'den batch 1 aldılar zaten biraz ama onlara top takıyorsun en fazla. batch 2 olanlara torpido füze lançer ne bulursan takıyorsun özelleştirerek. ukrayna da istedi mesela ve bence dearsan'dan kesin ve 8 tane olunca belki bir ikisini de farklı şirketten isteyecekler. sadece dearsan olursa da şaşırmam çünkü yabancı kaynaklarda çok ismi geçmiş ve tanıtılmış. çin'in yaptığı dandik tasarımla bizimkileri karşılaştırın hakikaten hollandanınki kadar güzel bizimkilerin tasarımı. 29 ekimde boğazdan 100 parçalık donanmayla geçmek zaten dünya'da olaydır belki siz takip etmediniz ama bunu yapabilecek 3 5 ülke bile yoktur. donanmamız personel olarak bu şekle gelmiştir ve yeni gemi ve denizaltılarla artık parmakla gösterilecektir.





  • Guzel haber daha sayisi artmali singapur endonezya bunlarlada isbirligi yapmali satmaliyiz o bolgelere yayilmaliyiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.