Şimdi Ara

Maksimum 100 TL Laptop Soğutucu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yaz sıcaklarında bilgisayarım oyun sırasında 95 - 100 dereceleri görüyor ve bu yüzden de thermal throttling dediğimiz olay oluyor. Evde termal macunum var ama eve gitmem lazım onun için. İçinin de temiz olduğunu düşünüyorum bilgisayarı 2 ay önce satın aldım. Buralar henüz 30 35 derece arası ve bilgisayar böyle yapıyorsa 40 derecelerde ayvayı yiyecektir diye düşünüyorum. Neyse fazla lafı uzatmayayım


    Laptop HP 15-BC202NT. Arkası şu şekilde;

    Maksimum 100 TL Laptop Soğutucu Önerisi

    100 TL ye kadar en uygun ne alabilirim. Teşekkürler

    Laptop 15,6" bu arada

    Not : Ses çıkarması önemli değil zangır zangır titretebilir ortalığı yeter ki soğutsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 17 Haziran 2017; 20:35:9 >







  • Ben de aynı durumdayım.Hp'nin benzer modeli var 960m'li olanından.Kasanın altı aynı.Addison 5 fanlı modeli almayı düşünüyorum ama bi türlü karar veremedim.Benim pc'de sadece numlock kısmı ısınıyor sende de öyle mi? Kalan yerler buz ama yeni aldıgım için orasının ısınması bile ciğerimi parçalıyor.

    Bu altta bu kadar delik olması bizim için avantaj.Notebook soğutucuları bizim için uygun ama fp bir ürün bulamadım adam akıllı.Bi adama benzeyen addison'un 5 fanlı modeli var çok kararsızım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fleches z Noires

    Ben de aynı durumdayım.Hp'nin benzer modeli var 960m'li olanından.Kasanın altı aynı.Addison 5 fanlı modeli almayı düşünüyorum ama bi türlü karar veremedim.Benim pc'de sadece numlock kısmı ısınıyor sende de öyle mi? Kalan yerler buz ama yeni aldıgım için orasının ısınması bile ciğerimi parçalıyor.

    Bu altta bu kadar delik olması bizim için avantaj.Notebook soğutucuları bizim için uygun ama fp bir ürün bulamadım adam akıllı.Bi adama benzeyen addison'un 5 fanlı modeli var çok kararsızım

    Evet numlock kısmı ısınıyor çünkü işlemci ve gpu sırayla o tarafta konumlandırılmış. Aslında oyuncuları düşündüklerini gösterir bu WASD kısmı soğuk oluyor her zaman.

    Ben aslında sorunu hallettim. İzmir'de havalar 41 derece ve maksimum 85 derecelere geliyor, thermal throttling yapmıyor. 90 - 95 arasında yavaş yavaş performans düşüşü oluyordu bu da kendisini belli ediyordu. Neyse çözüm yöntemime geleyim

    Evde termal macunum vardı fakat eve gitmem gerekiyordu İzmir'de yoktu macun. Ben de mecburen MSI Afterburner indirip GPU nun saat hızlarını kıstım. Hızları kısınca GPU eskisi kadar ısınmamaya başladı, aynı zamanda riva tuner programı ile de tüm oyunlardaki fps yi 60 ile limitledim. Bir de üzerinde windows güç yönetimleri kısmından CPU nun maksimum %80 de çalışmasına ayarladım böylece ısınmanın önüne geçtim.

    Eve gittiğimde fan bölümünün çift olmasın yüzünden toz topladığını ve kısmen yolu tıkadığını gördüm. Temizledim ve termal macununu yeniledim. Açıkçası HP nin sürdüğü termal macun, macun değil çamur. Şu anda tam performansta yine 60 fps kilitli sıkıntı yaşamıyorum.

    Ben bir tane fan bulmuştum. İnternette Zalman NS-2000 modelini önerenler vardı. İsterseniz bakın ama üstte söylediklerimi deneyin para harcamadan önce. Belki çözüm olabilir. Macun ile işi çözebilirsiniz eğer ilgiliyseniz.

    http://www.hepsiburada.com/zalman-zm-ns2000-17-200mm-fanli-yukseklik-ayarli-notebook-sogutucu-stand-pm-bs50163

    Linkte soğutucu var. Tekrar yazın, merak ettim durumunuzu




  • Hocam ne yaptınız soğutmayı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Hocam ne yaptınız soğutmayı ?
    Masaüstü sistem topladım
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Şaşırmadım. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.