Şimdi Ara

Makro cekim için Makina/lens tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Facebook ve instagram uzerinden elimdeki minerallerin/taşların fotograflarini cekerek yayinloyorum. Hem hobi hemde ticari amacıyla diyebilirim. Simdiye kadar telefon kamerasi ile(galaxy s20 ultra) idare ediyordum fakat kullandığım telefonun makro çekim özelliği maalesef yok.

    Çekimini yaptığım taşlarda çok değişik renkli ve desenli oluyor. Yeri geliyor tasin üzerindeki çok ufak bir detayı fotoğrafını çekmem gerekiyor fakat fotoğraf buna kaliteli şekilde müsaade etmiyor maalesef. Çekimleri gün ışığında özellikler güneş ışığı altında çekiyorum( sebebi, güneş ışığının tasin detaylarını daha güzel ortaya çıkarması.) Ulaşmak istediğim sonuç ise bu bahsettiğim sosyal medya platformlarında yayinlayabilecegim, tasin detaylarını ve renklerini güzel yansitabilecek bir kalitede cekim yapabilmek.

    Daha önce makro kamera kullanmadım açıkçası, başlangıç seviyesinde 650d kısa süreliğine kullanışlıdır var.

    Benim bahsettiğim sorununa çözüm olarak, makro çekim yapabilen iphone 13 pro max ve galaxy s21 ultra gibi telefonlar var ki bunlar yaklaşık 16-23 bin TL civarı. Bu telefonları alıp yoluma devam etmek mi yoksa makro çekim için bir kamera ve lens almak mı.

    Bu konuda fikir ve tecrübeleri olan arkadaşlardan hem urun hemde sorun çözümü noktasında desteklerini beklerim.


    Şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu arada belirtmeyi unuttum, çekim yaptığım taşların boyları 5-12 cm aralığında enleri ise yine 2-10 cm araliginda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırmaya Olympus'tan başlamanızı tavsiye edebilrim. Dar açılar ve makroda çeşitlilik, kalite ve fiyat Olympus-Zuiko'da bence iyi.


    Micro 4/3 formatı da bu açılarda avantaj oluyor... şöyle ki hardware de küçüldüğü için iyi performanslı obkjektiler makul fiyatlı olabiliyor. Adaptörlerle kullanılabilecek bazı manuel "normal" objektifler de makro gibi davranabiliyor. Bu imkan da değerlendirilebilir çünkü zaten makroda otofokus pek de iyi çalışan bir şey değil.

  • Tavsiye için teşekkür ederim fakat, camera ile mi daha iyi sonuç alabilirim sence?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650D'yi kaçırmışım. Son derece yeterli. Sizin bir makro objektife ihtiyacınız var. Canon'da 100mm makro objektif var. O telefonların fiyatına Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM alınır ki en iyi makro objektiflerden biri.


    Ama o kadar çıkmaya gerek de yok. Neticede hareketsiz kompzisyon, bir mini tripodla sabitlerseniz, IS'e (image stabilisation) gerek yok. IS olmayan versiyonu çok daha ucuz.


    250 liralık manuel, Pentacon objektifi tüple uzaklaştırarak Fuji X'e adapte etmiştim. Adaptör de o zamanlar bir 250 lira tutsun. Harika örnek olarak göstermiyorum tabii, ama çok ucuza da makro çekilebilir. Çünkü makroda zaten otofokus pek çalışmıyor, büyük ihtimalle en donanımlı objektilerde bile manuel odaklamayı tercih edeceksiniz.


    Makro için ojketife monte edelen led aydınlatmalar var... Bence telefonlara harcama yapmak yerine 650D'ye yatırım yapmak sonuçları geliştirmeye çok daha açık. Telefonlara takılan objektifler de var ama onların da iyi olanları fiyatlı. Aydınlatma, ışık, flaş vs... derken 650D ile yarışamazalar bence.


    Makro cekim için Makina/lens tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 12 Şubat 2022; 19:22:0 >




  • Değerli fotoğrafseverler, sizleri “Nikon aynasızları” Facebook grubuna davet ediyorum:

    https://www.facebook.com/groups/1320602798408988/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 16 Şubat 2022; 9:49:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, fakat diğer taraftan acaba bu şekilde pratik mi? Demek istediğim 650d cameradan ben bir şekilde telefona aktarmam lazım, çünkü sosyal medyada paylaşmam gerekiyor, artı bu paylaşımlarda platformlar görüntü ve videoların kalitesini düşürüyor sanirim, bu durumda kaliteli bir makro camera ile yaptığım çekimden verim alabilecekmiyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.