Şimdi Ara

Makinemin lcd ekranı çalışmıyor yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • makinem HP Photosmart M417 . Lcd ekranı acılıyor fakat çizgi çizgi şeritler halinde. hiç bi şey anlaşılmıyor. dolayısı ile ne menuye giremiyorum. bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse mennun olucam.



  • görmeden ya da neyin ne olduğunu anlamadan kesin birşey söylemek zor.. dolayısı ile teknik serws halleder senin işini.. nasıl objeltif açılıyor mu makinayı açtığında.. sadece ekranda mı bozukluk war?
  • Daha önce çekilen fotoğraflar izlenebiliyormu LCD' den??
  • evet makinem fotoğraf ckimi yapabiliyor. onlaı usb den bilg. atabiliyorum. herşey normal calışıyor fakat lcd şeritler halinde görüntü hiç bi şey anlaşılmıyor. dolayısıyla cektiğim resimleride izlenmiyor anlaşılmıyor. tesekkur ederim ilginize....
  • makina darbe aldıktan sonra mı bu hale geldi?
    *lcd de kırılma mevcut olabilir. bunu dikkatlice incele, sorununun kaynağı büyük ihtimalle budur. çizikler lcd nin belirli bi bölümünden başlıyorsa kırılmanın başlangıç noktası orasıdır. ekranın başından sonunaysa sebep farklı olabilir.
    *bağlıntı flexi kablosunda-temas noktalarında gevşeme olur. makinanı düşürdüysen ve şans eseri lcd kırılmadıysa bu büyük bi ihtimaldir ve düzeltmesi basit bi işlem.
    *lcd üzerindeki mikroişlemcide bozukluk olabilir (çoook küçük bi ihtimaldir bu)
    *ekrana görüntü yollayan bölümde yanan bi parça olabilir (yine küçük bi ihtimal ama belli olmaz)...

    bunlar içinde senin düzeltebileceğin tek şey, flexi de gevşeme varsa onu yerine oturtmak olur. tabi bunun için makinanı açman lazım, elektronik konusunda hiç tecrüben yoksa öyle çok kolay bi iş olduğu söylenemez.. lens bölümüne zarar verirsin büyük ihtimalle. teknik servise götürmeni tavsiye ederim. gerçi hp nin servisleri baya tuzluymuş ama başka şansın yok sanırım, dışardaki makina tamircilerini deneyebilirsin...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.