Şimdi Ara

Makine Tavsiyesi .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Fotoğraf konusunda pek bir bilgim yok, bu dünyaya güzel bir makineyle adım atmak istiyorum.

    Gövde, genel kullanıma uygun lens, hafıza kartı, çantası kısacası tüm aparatlarıyla birlikte max. 2 bin liraya bir makine almak istiyorum.

    Ben Nikon D90 ı uygun buldum. Pek araştıramadım lakin sizlere sorarak emin olmak istedim. Bu makine uygun mudur arkadaşlar ? Genellikle manzara çekimi için kullanmayı düşünüyorum. Görüşleriniz neler ? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler.



  • bende çok araştırdım en iyi makina sanırm Nikon D90
  • En iyi makina d90 değildir ancak 2000liraya alınabilecek en iyi makinalardandır d90...
    Gövdede af motoru vardır ilerde lens konusunda fazla sıkıntınız olmaz.Zaten başlangıç yapmak için 18-105 kit lens idealdir.Pek bir bilginiz yoksa etrafınızdan yardım da almazsanız hayal kırıklığına uğrarsınız..Fotoğrafçılık Kursuna gitmenizde fayda var.
  • d90nin teknolojisi eskimeye baslamistir artik her ne kadar guzel govde olsa bile. canon 600d modelini incelemenizi oneririm.
  • İlk Önce başlayacağınız markaya karar verin. Fiyatı gözünüze uygun geldi diye makine seçmek yerine, içinize sinen model ve markayla başlayın serüveninize. İlk tavsiyem bu olacak.

    İkinci Tavsiyem ise, Canon Eos 550d ve 18-135mm IS lens li set olacak.
  • Seçim zor o fiyata çok çekici makinalar var...
    Canon 550D
    Canon 600D
    Nikon D90
    Nikon D5100
    Pentax K-r.vsvsvs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XsI -- 25 Haziran 2011; 11:51:56 >
  • @ KutuKutuCekic hocam bende bütçeme göre en iyi makinayı arıyorum zaten. Yardım edecek bir kaç arkadaşım var, internetinde yardımıyla kavrayacağımı düşünüyorum.

    @ DHF34 Eskime derken ? Biraz açarmısınız lütfen.

    @ Neytiri Hocam içime sinen marka kesinlikle Nikon. Neden bilmiyorum ama ayrı bir sempatim var Bütçe uygunluğuna gelince , mecburen sınır 2 bin lira olduğu için maksimum performansı alabileceğim bir makina almak istiyorum. Bu fiyat civarı nikon d90 ve canon eos 550 d hep karşılaştırılan makineler. Pek uçuk bir farkı olmadığını ve nikon sempatizanlığımıda katarsam her karşılaştırmamda nikon galip geldi :) Tavsiyeniz için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHF34

    d90nin teknolojisi eskimeye baslamistir artik her ne kadar guzel govde olsa bile. canon 600d modelini incelemenizi oneririm.


    bende 2-3 ay içerisinde bir makine almak istiyorum ve bütcemde arkadaşla aynı sayılır...her makine incelediğimde d90 hep ön plana çıkıyor ele oturuş olsun bi görünüş olsun ama işte teknolojisi eskimeye başlamış fikri sürekli kafamı kurcalıyor...konuyu takipteyim
  • Spot mu alacaksınız garantili mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KutuKutuCekic

    Spot mu alacaksınız garantili mi?


    Sonuçta bu işe yeni adım attığım için garantili tercih edeceğim hocam. Sakata gelmeyelim sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GrayWolf_ -- 25 Haziran 2011; 12:41:48 >
  • Arkadaşlar aksini söyleyen yoksa pazartesi günü alacağım makinayı.

    Almamalısın diyecek varsa, nedenleriyle birlikte yazarsa sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GrayWolf_ -- 25 Haziran 2011; 14:39:15 >
  • teknolojisinin eskimesi olayını bana açıklayabilecek bir arkadaş arıyorum.hangi açılardan yeni makinelerin gerisinde kalıyor?tabi ki teknolojinin sürekli gelişimi ile yeni olan daha iyi gibi düşünülüyor ve doğruda olabilir ama fotoğraf makinesi denilince bu mantık gerçekten o kadar geçerli mi?600d ile d90 arasında fotoğraf kalitesi düşünülünce bir kıyaslama yaparsak bu konuda düşünceleriniz neler olur sayın forum sakinleri
  • video konusu onemliyse eger 600d ile d90 arasindaki farklari gormezden gelemezsiniz arkadaslar isteyen arastirabilir. nikon cephesinden degerlendirecek olursak d90in yerini d7000 alacaktir yakin zamanda yoksa cmos sensorlu carpanli makinelerde fotograf kalitesi hemen hemen yakindir raw isleme konusu haric. teknoloji farki size kullanim kolayligi ve ek ozellikler saglar bunu aklnizdan cikarmayin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHF34

    video konusu onemliyse eger 600d ile d90 arasindaki farklari gormezden gelemezsiniz arkadaslar isteyen arastirabilir. nikon cephesinden degerlendirecek olursak d90in yerini d7000 alacaktir yakin zamanda yoksa cmos sensorlu carpanli makinelerde fotograf kalitesi hemen hemen yakindir raw isleme konusu haric. teknoloji farki size kullanim kolayligi ve ek ozellikler saglar bunu aklnizdan cikarmayin.


    Hocam videokamera değil fotoğraf makinesi arıyorum ben. Videonun fazla önemi yok benim için.

    d7000 3 bin civarı bir makina. Benim bütçem 2 bin lira. Bütçe önemli olmasaydı gider en pahalı olanı alırdım zaten iyi- kötü sorunu ortadan kalkardı.

    Benim demek istediğim bütçeme uygun alabileceğim en iyi makina d90 mıdır ? Birçok arkadaşta bu soruya kafa patlatıyor zaten Şayet ikna edici bir makina tavsiye edilmezse pazartesi gidip d90 alacağım, ne zamandır fotoğrafa hevesim vardı. Vazgeçmeden alayım diyorum :)




  • Ben olsam Nikon D5100 veya Canon 600D arasında seçim yapardım...D90'ın bu iki makineye göre + ları gövdesinde af motoru olması çift lcd, çift tekerlek bir de sağlamlık hissi veren bodysi.Teknolojik gelişme derken D5100 nikonun daha sonradan çıkarmış olduğu bir makina olduğu için haliyle iyileştirmeler olmuştur.Mesela kendi içerisinde HDR çekim yapabilmesi,döner lcd,videolara efekt yapabilme,14 bit raw,lcd kalitesi,Nikon D7000'in sensörüne benzer sensör kullanması vs vs..Canon 600D de 5100 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip artık hangisini seçeceğiniz size kalmış...
    @_GrayWolf_
    Emin olun garanti hiçbir işinize yaramayacktır zaten hayyam vb. yerlerden alırsanız satıcı dükkan garantisi verir olası arızalarda makinayla ilgilenir.Aradaki fiyat farkına yeni bir lens almanız size daha faydalı olur derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KutuKutuCekic

    Ben olsam Nikon D5100 veya Canon 600D arasında seçim yapardım...D90'ın bu iki makineye göre + ları gövdesinde af motoru olması çift lcd, çift tekerlek bir de sağlamlık hissi veren bodysi.Teknolojik gelişme derken D5100 nikonun daha sonradan çıkarmış olduğu bir makina olduğu için haliyle iyileştirmeler olmuştur.Mesela kendi içerisinde HDR çekim yapabilmesi,döner lcd,videolara efekt yapabilme,14 bit raw,lcd kalitesi,Nikon D7000'in sensörüne benzer sensör kullanması vs vs..Canon 600D de 5100 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip artık hangisini seçeceğiniz size kalmış...
    @_GrayWolf_
    Emin olun garanti hiçbir işinize yaramayacktır zaten hayyam vb. yerlerden alırsanız satıcı dükkan garantisi verir olası arızalarda makinayla ilgilenir.Aradaki fiyat farkına yeni bir lens almanız size daha faydalı olur derim.


    Hocam şu anda o kadar kafamı karıştırdınki anlatamam Ya d5100 yada d90 alacağım en iyisi araştırayım biraz :)

    Birde garantili fiyatla garantisiz fiyat arasında ne kadar oynama olur tahminen ? Cevaplarsanız sevinirim.




  • Hayyam güncel fiyatları konusunda en son 1700 civarı yazmışlar.Garantili olanı da 2000 lira..Aradaki farka Nikon 50mm f1.8 tavsiye ederim portre çekimlerinde çok keskin sonuçlar veriyor diyorlar...
    Edit:
    Vatanda kampanya var World Card'a 6 taksit %25 indirim veriyorlar.1.874 TL e geliyor garantili düşünüyorsan kaçırma derim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XsI -- 25 Haziran 2011; 20:10:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KutuKutuCekic

    Hayyam güncel fiyatları konusunda en son 1700 civarı yazmışlar.Garantili olanı da 2000 lira..Aradaki farka Nikon 50mm f1.8 tavsiye ederim portre çekimlerinde çok keskin sonuçlar veriyor diyorlar...
    Edit:
    Vatanda kampanya var World Card'a 6 taksit %25 indirim veriyorlar.1.874 TL e geliyor garantili düşünüyorsan kaçırma derim...


    Sadece web mağazasında geçerliymiş hocam ya :( O iş beni bozar. Neyse en iyisi hayyama gidip bakmak böyle internetten olmuyor :) Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.