Şimdi Ara

Makine-mekatronik müh abiler yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi aksamlar. Bu sene özel bir üniversitede tam burslu mekatronik mühendisligi kazandım bir hevesle ancak kimle konussam bana makineye gecmemi, mekatronikte iş sıkıntısı oldugunu, otomasyon sektöründe bile makinecilerin calıstıgını söyledi. Hatta itü,odtü gibi yerlerde mekatronik olmaması da kafamı kurcaladı. Burs kesintisi olmadan makine, yazılım gibi bölümlere geçebiliyorum. Bu işlerden anlayacak bama yardım edebilecek bir abi arıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basketci7 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ama yanlış anlaşılmasın bölümü bırak diye atmadım. Böyle bir konu açılmış fikir olsun diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Olsun tesekkür ederim gercekten aradayım makine de mezun cok iş cok mekatronikte iş az mezun az. 15gün sürem kaldı karar vermek icin, bir yol gösterenim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatronik yurt dışında tutulan süper bir bölüm ancak ülke gerçekleri ortada olunca durum biraz can sıkıcı oluyor
  • basketci7 B kullanıcısına yanıt
    Genelde facede bölümlerin grupları olur. Eğer varsa üst sınıflara sor özellikle 3 ve 4 lere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Herkes kendi bölümünü okuyor. Tecrübeli mühendislerle konusmam gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede Mekatronikten iş bulman zor.Zorda olsa bulabilirsin ama mekatronik ile alakalı iş yapabilir misin orası meçhul. Temel mühendisliklere yönelin, makine , elektrik , kimya , inşaat gibi gibi.
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Makineye yönelmek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisenin başlarında filan mekatronik ilgimi çekmişti; şimdi üniversitede sağlık öğrencisiyim ama yine de paylaşmak istedim, alıntıdır;



    "Ama size ufak bir tavsiye bir mekatronikçi olarak söylüyorum, daha sonra çok pişman olmak istemiyorsanız tabii ki herkes bir olmaz ama Türkiye şartlarında olduğumuza göre çoğunuzadır mesajım, öncelikle makine ya da elektrik-elektronik gibi bir bölüm bitirin sonra mekatronik yüksek lisansı yapın. Üç ana dal var, makine, elektrik ve inşaat unutmayın mezun çok olmasına rağmen bu bölümler yasal haklarıyla, devlet atamalarıyla, tanınmışlık ve güvenirliliğiyle hala fazlasıyla geçerlidir"
  • BMO kullanıcısına yanıt
    Makine okuyup otomasyon alanında calısmam mümkün mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatronik mezunuyum..arkadaşlarım hep polis oldu.şuan bölümü bırakmadığıma çok pişmanın.22000 sıralama ile girmiştim.kesinlikle bırak devlet böyle bir bölüm açmamış gibi davranıyor son alımda 1 kadro açtılar dalga geçiyorlar resmen.illa mühendislik okuyacaksan ben elektrik elektronik okurdum makine yerine..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • m@spir M kullanıcısına yanıt
    Elektriktede is yok uc kurusa calismam diyorsan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence ee ya da makine seçmeniz daha iyi olur çünkü bu Mühendislikler her alanda iş bulabilir her alanda her zaman ee ve makine mühendisine ihtiyaç olur
  • Sana bağlı.Mekatronik okuyorum ve gördüğüm kadarıyla, mekatronikde elektrik elektronik + makina + bilgisayar.Bu 3 bölümü 1 mekatronik bölümüne sığdırmaya çalışıyorlar.Sen burdan bu 3 bölümü öğrenerek de çıkabilirsin, hiç birini öğrenmeyerek de çıkabilirsin.

    İş olanaklarında sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum açıkcası ama çok bilgi sahibi de değilim.Bunun dışında pişman mısın dersen, değilim.Çünkü bu 3 alanda da az çok ilgiliyim, öğrenmek istiyordum.Fakat şunu da aklından çıkarma, bölüm gerçekten zor.Hele bizim hocalar öyle bir zorluyor ki tıpla kapışır o derece.
  • hangi liseden mezunsun kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m@spir

    Mekatronik mezunuyum..arkadaşlarım hep polis oldu.şuan bölümü bırakmadığıma çok pişmanın.22000 sıralama ile girmiştim.kesinlikle bırak devlet böyle bir bölüm açmamış gibi davranıyor son alımda 1 kadro açtılar dalga geçiyorlar resmen.illa mühendislik okuyacaksan ben elektrik elektronik okurdum makine yerine..

    dalga mı geçiyosunuz sen git mekatroniği bitir sonra polis ol hangi üniversite abicim yazmayın şöyle şeyler Allah aşkına
  • ben kou de mekatronik ikinci sınıf öğrencisiyim az çok bizde abilerden çevremizden duyuyoruz birşeyler ; ingilizcen varsa az çok da severek geldiysen birşeyler anlayarak çıktıysan niye iş bulamayasın.Hiçbir yeterliliğin yoksa dil bilmiyosan istersen makineci ol istersen yazılımcı sana kim iş verir .Memur olayım 4 milyar alayım evrak işi yapayım dersen en kolay hangi bölüm bitiyosa onu seçin mekatronik zor bitirmesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.