Şimdi Ara

Makina mı ? Mekatronik mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün konu açmıştım bu ikisinden hangisi.Her bakımdan düşününce fakat ıs bulma,gelir durumu,çalışma zorlugu ön plana alınarak bakılınca ?



  • doğrusu mekatronik bölümünün hangi üniversitelerde olduğuna bir göz gezdirmelisin. itü odtü boğaziçi bilkent ve benzeri bir çok üst seviye diyebileceğimiz üniversitede mekatronik lisans programı olarak bulunmamakta. o açıdan da bir düşün derim
  • hocam bana temel mühendislikleri seçmem önerildi.Mekatronik değil de makine ya elektrik gibi.
    Senin yorunmun ne bu konuda
  • Size bişi anlatayım;
    2008e kadar gemi mühendisliği seçilebilecek iyi bölümlerden biriydi piyasa çok canlıydı ve yeni mezunlar arasında 4000tl gibi maaşlarla başlayanlar vardı. Sonra 2008 de kriz oldu dünya üzerindeki ticaret azaldı. Öyle olunca gemi ihtiyacı azaldı. Şuan yeni mezun gemi mühendisleri tersanelerde 2000 gibi maaşlarla başlıyorlar. Enflasyonu da işin içine katsak yüzde 70e yakın erime demek bu.

    Velhasıl bölümün iyi olup olmayacağını piyasa belirler bugün iyiken 10 yıl sonra beğenilmeyebilir. Önemli olan sizin neyi istediğiniz neye yeteneğiniz olduğudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ'de mekatronik adı altında bölüm yok fakat gerekli şartları sağladığın takdirde yandal olarak mekatronik yapabiliyorsun.
  • Hocam şimdi sana bir benzetme örneği vericem. Mesela sen ocak basina gidiyorsun ama bu ocak başı Köklere yapıyor zeytinyağlı ev yemeği de yapıyor üstüne birde pizza.sen böyle bir yerde gidip pizza yer misin yemezsin demi.neden çünkü neyi adam akıllı yaptığı belli değil çünkü bir alanda uzmanlaşmış hepsinden azar azar.

    Mekatronik de böyle hepsinden azar azar karıştırılarak bölüm yapmışlar. Ve de bu bölüm inanılmaz düşüşte. Sen git adam akıllı tek alanda uzmanlas Serim hepsinden azar azar olmaz öyle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aeba kullanıcısına yanıt
    ya şimdi ben uçak motorda aklıma takıldı nasıldır bu bölüm kocaeli üniversitesinde okusam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper278

    ya şimdi ben uçak motorda aklıma takıldı nasıldır bu bölüm kocaeli üniversitesinde okusam ?

    hocam türkiyede geleceği olmayan mesleklerden uzak dur derim.biz daha kendi ucagımızı yapamıyoruz bırak motorunu.ama yinede mutlaka o bölümü okuyan insanlarla mutlaka konus derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.