Şimdi Ara

MAĞDUR EDİLİYORUM; YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    2 hafta önce arabama kırmızı ışıkta geçen bir araç arkadan vurmuştu ve çok ağır hasar görmüştü.
    Tereddüte düşmüştüm perte çıkıp çıkmayacağı konusunda.
    Aracı Ankarada yer alan yetkili Opel servisi olan OPAL'a götürdüm ( Aracım 2005 model 1.3cdti astra h hatchback)
    Hatta forumda tartışma konusu açmıştım, resimleri de yayınlayıp.
    Aracımın Sigorta sistemindeki bedeli 24600 ytl, opal 21000 tl masraf çıkardı.
    %55 i aştığı için pert olması gerekirdi, bende experin aramasını beklemeye başladım.
    Gel zaman git zaman 1 hafta geçti, bir telefon geldi. Bana söylenen aracınız 3-4 adet özel servise gösterilmiştir, bunlardan bitanesi aracı belirttiğimiz tutarlarda yapmayı kabul etmiştir. Bu servis sigortamızla anlaşmalıdır.

    Bende kızdım tabi öncelikle bana sorulmadan aracım gezdirildiği için ayrıca kesinlikle bunu kabul etmeyeceğimi belirtip götürdükleri servisin özel bir servis olup OPEL'in yetlkili servisi olmadığını, kesinlikle tamir edilmeyip perte çıkarılmasını istediğimi sert bir dille söyledim.
    Şimdi tekrar sigorta şirketi ve exper ile görüşülecek, sizce bunu yaptırmaya ısrar edebilirler mi? Böyle bir yasal hakları var mı?

    Bu konuda ısrar etmeleri durumunda önce noter kanalıyla ihbarname çekip, ardından dava açmayı düşünüyorum. Tabi mümkün olan her yerde de(şikayetimvar.com gibi) şikayet etmeyi planlıyorum.







  • Bekle dur, diretirlerse ne yapman gerektiğini açıklarız. Şu anda sigorta şirketinin paçayı kurtarmak için seni ateşe attığı kanısına varmak erken olur.
  • hocam geçmiş olsun bence yoklama çekmişler aracınız perte çıkar merak etmeyin. Yok eğer problem çıkarırlarsa ihtar çekin ve davanızı açın.
  • Sizin haberiniz olmadan nasıl çıkarıyorlarmış arabayı servisten ya
  • Evet experede bu nedenle dava açabilirim, araç henüz perte çıkmadı, sen benim onayımı almadan arabamı nasıl sağa sola götürürsün.
    Bakalım bekliyorum gelişmeleri ama bir bilene danışayım dedim, o nedenle konu açtım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Sizin haberiniz olmadan nasıl çıkarıyorlarmış arabayı servisten ya
  • bildiğim kadarıyla sigorta aracı başka yere gösterebilir ve ucuza mal ediyorsa perte çıkarmayabilir.Servis sigortanın anlaşmalı servisi ise tamir bedeli aracın %50sini geçmiyorsa hiçbir hak iddia edemezsiniz.
  • Bunun yasal dayanağı nerdedir?
    Ben aracımı yetkili olmayan serviste yaptırmak zorunda mıyım ya, bu ne saçma iştir...

    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahisilti2

    bildiğim kadarıyla sigorta aracı başka yere gösterebilir ve ucuza mal ediyorsa perte çıkarmayabilir.Servis sigortanın anlaşmalı servisi ise tamir bedeli aracın %50sini geçmiyorsa hiçbir hak iddia edemezsiniz.
  • Hangi sigorta sirketi oldugunu da belirtirseniz iyi olur, en azindan aklimizda kalsin...
  • yetkisiz servis değil de sözleşme uyarınca adamların anlaşmalı olduğu yere götürüp yaptırmanı isteyebilirler. sonuçta o da tamir edecek.
    ama "ille de yetkili servis" diye dava açarsan kazanırsın. hoş bir durum değil geçmiş olsun.
  • Sigortanın istediği yerde yaptırmak zorunda kalacaksın, serviste yaptırmak istersen üstünü sen tamamla diyorlar. Yalnız yapılacak yerden şüphelerin varsa arabayı servisten noterle teslim alıp servise baktırabilirsin.
  • öyle saçma şey olurmu yetkili servisten başkasına nasıl yaptırırlar aracı adam dandik boya kullanır şöyle yapar böyle yapar 20 lik hasar 10 liraya biter o araçtan hayır beklenirmi sonra bu nasıl sigorta aracı sanayiye götürsün 3 kuruşa yapsınlar oh ne iyi

    edit ilave


    asla kabul etmeyin yetkili servis dışında bir müdahaleyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 21 Mayıs 2010; 12:36:17 >
  • Hangi sigorta şirketi ?...
  • sigorta anlaşmalı olduğu heryer ile aracı yaptırabilir.Hiçbir sigorta kesinlikle yetkili serviste aracı yaptırmak zorundayım diye bir tahahhüt altına girmemektedir.Arkadaşlar sigorta şirketi hayır kurumu değildir en ucuz nerde bulursa orda yaptırır.Orjinal parça kullanıldıktan sonra problem yok.Fakat tabi burda arkadaş arabasından artık soğudu pert diye başka araba bakarken şimdi yine buna binmek zorunda kalacak.Ayrıca satarkende zarar edecek.Kötü bir durum fakat hukuğa aykırılık yok.
  • aracin tamir edilmesinin teknik olarak saglikli olmadigini dusunuyorsaniz, muhendisler odasindan konsultasyon isteyin eger aracin tamir edilmis hali sagliksiz olacaksa rapor verirler ve arac perte cikar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Hangi sigorta şirketi ?...


    + 1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bacey


    quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Hangi sigorta şirketi ?...


    + 1

    sigorta şirketi..........
  • arkadaşlar konuyu açan arkadaşa hangi sigorta sigorta diye gaz vereceğinize ya bildiklerinizi yazın yada yazmayın.Zırt sigorta pırt sigorta.Sigortanın yaptığı bir yanlış yok.
  • Akil veren de cok....

    Hocam sen de bizi fircalayana kadar dise dokunur bir mail yazsan da ornek olsan bize?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverBlue

    Akil veren de cok....

    Hocam sen de bizi fircalayana kadar dise dokunur bir mail yazsan da ornek olsan bize?


    benim için yazdıysan en üstte yazdım zaten.Maalesef yapacak bişey yok.Hoş bir durum olmasada sigorta kendini düşünür nerde ucuz olursa orda yaptırır.Siz kendinizi sigorta yerine koyun biyer 10 biyer 5 istiyor gidipte 10 a yaptırırmısınız ?
  • Hayır elbette sigorta şirketleri en ucuz teklifi verene yaptırmak istiyor. Ama araç sahibinin haberi olmadan nasıl olurda servisten arabayı çıkarıp başka yerlere gösterebilir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.